Α. Τσίπρας κατά ΝΔ για Rafale: Έκαναν κομματικό σποτ την αγορά εξοπλισμών

Για “ντροπή και εθνική καπηλεία” κάνει λόγο μέσω tweet στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή τη σημερινή παραλαβή των Rafale και σχετική ανάρτηση από τη Νέα Δημοκρατία.

Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας σημειώνει: 

“Κανένα κόμμα ποτέ στη σύγχρονη ιστορία του τόπου δε μετέτρεψε αγορά εξοπλισμών με χρήματα του ελληνικού λαού, που μάλιστα δεν περισσεύουν, σε κομματικό σποτ.
Ντροπή και εθνική καπηλεία…”.

Γ. Οικονόμου: Ο κ. Τσίπρας θα μπορούσε να αφήσει στην άκρη την μικροπρέπεια και την αντιπαράθεση για μια μεγάλη επιτυχία της πατρίδας

“Ο κ. Τσίπρας, αυτή την μέρα τουλάχιστον, θα μπορούσε να αφήσει στην άκρη την μικροπρέπεια και την αντιπαράθεση για μια μεγάλη επιτυχία της πατρίδας”, απαντά στην ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ενώ σημειώνει επίσης: “Ελπίζουμε και ευχόμαστε στην επόμενη ιστορική στιγμή για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας να παρευρεθεί έστω και ένας εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ”.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Οικονόμου:

“Ο ελληνικός λαός σήμερα αισθάνεται ασφαλέστερος και υπερήφανος. Ο κ. Τσίπρας, αυτή την μέρα τουλάχιστον, θα μπορούσε να αφήσει στην άκρη την μικροπρέπεια και την αντιπαράθεση για μια μεγάλη επιτυχία της πατρίδας. Δεν θα τον ακολουθήσουμε. Η κυβέρνηση, σε απόλυτη σύμπνοια με τον ελληνικό λαό, συνεχίζει ανυποχώρητα την προσπάθεια ενίσχυσης της ισχύος της Ελλάδος, σε κάθε επίπεδο. Ελπίζουμε και ευχόμαστε στην επόμενη ιστορική στιγμή για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας να παρευρεθεί έστω και ένας εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ”.

ΣΥΡΙΖΑ: Άθλια κομματική εκμετάλλευση των Rafale

Για “άθλια κομματική εκμετάλλευση από την κυβέρνηση” η οποία ξεπερνά “καθε φαντασία” έκανε λόγο νωρίτερα το ΣΥΡΙΖΑ, για την παραλαβή των Rafale. 

“Δεν θα ακολουθήσουμε τον κ. Μητσοτάκη στο φτηνό σόου που στήνει με τη γνωστή ιδιοκτησιακή αλαζονεία του, το οποίο ευτελίζει την ενίσχυση του αξιόμαχου της ελληνικής αεροπορίας με τα νέα αεροσκάφη” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση, χρεώνοντας στην Κυβέρνηση πως “έπρεπε να αποσπάσει την προσοχή του ελληνικού λαού από τα απανωτά σοβαρότατα πλήγματα που έχει δεχτεί η Ελλάδα λόγω του επικίνδυνου δόγματος εξωτερικής πολιτικής του “πιστού και προβλέψιμου συμμάχου” που ακολουθεί, σοβαρότατα πλήγματα που ήρθαν στην επιφάνεια τις περασμένες εβδομάδες”. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση των αρμόδιων τομεαρχών Θ. Δρίτσα- Γ. Τσίπρα: 

“Η άθλια κομματική εκμετάλλευση από την κυβέρνηση της παραλαβής των πρώτων Rafale ξεπέρασε κάθε φαντασία. Είναι πλέον βέβαιο πως για την κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν υπάρχει πάτος, δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα που δεν μπορεί να κάνει. Βέβαια έπρεπε να αποσπάσει την προσοχή του ελληνικού λαού από τα απανωτά σοβαρότατα πλήγματα που έχει δεχτεί η Ελλάδα λόγω του επικίνδυνου δόγματος εξωτερικής πολιτικής του “πιστού και προβλέψιμου συμμάχου” που ακολουθεί, σοβαρότατα πλήγματα που ήρθαν στην επιφάνεια τις περασμένες εβδομάδες.

Προφανώς δεν θα ακολουθήσουμε τον κ. Μητσοτάκη στο φτηνό σόου που στήνει με τη γνωστή ιδιοκτησιακή αλαζονεία του, το οποίο ευτελίζει την ενίσχυση του αξιόμαχου της ελληνικής αεροπορίας με τα νέα αεροσκάφη.

Η δική μας στάση τόσο ως Κυβέρνηση όσο και ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, είναι γνωστή και διατυπωμένη με σαφήνεια. Στοχευμένη προτεραιοποίηση και επιτελικός σχεδιασμός, με βάση τις πραγματικές ανάγκες εξασφάλισης της επαρκούς Άμυνας της χώρας. Έχουμε εναντιωθεί σε επιλογές που γίνονται εκτός επιτελικού σχεδιασμού, εκτός των προβλεπόμενων διαδικασιών και προτεραιοποίησης των επιτελείων, χωρίς διαφάνεια.  Επιλογές που αδιαφορούν για το οικονομικό κόστος σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για την ελληνική κοινωνία, αλλά αδιαφορούν και για την ελληνική αμυντική βιομηχανία. Τέτοιες επιλογές όχι μόνο  δεν εξασφαλίζουν στην πραγματικότητα την αμυντική θωράκιση της χώρας, μα αντίθετα γεννούν προβλήματα εξάρτησης και ανασφάλειας.

Στηρίζουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις, επιλέγουμε στοχευμένους και λελογισμένους εξοπλισμούς και δίνουμε μεγάλη προτεραιότητα στην υποστήριξη του άξιου ανθρώπινου δυναμικού και της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας.

Επισημαίνουμε τέλος, ότι στην εκδήλωση παράδοσης-παραλαβής ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση επέλεξαν δια του Υπουργού Εθνικής Άμυνας να προσκαλέσουν μόνο τις βουλεύτριες και τους βουλευτές, μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας & Εξωτερικών Υποθέσεων. Τα κόμματα αγνοήθηκαν, οι αρχηγοί των κομμάτων αγνοήθηκαν ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αγνοήθηκε. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του…”.

Πηγή: capital.gr

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069