ΑΔΕΔΥ: Προκήρυξε 24ωρη απεργία σε όλο το Δημόσιο

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., με ανακοίνωση της γνωστοποιεί ότι υλοποιώντας την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της, που συνεδρίασε στις 28 του Φλεβάρη του 2022, κηρύσσει 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για την Τετάρτη, 6 του Απρίλη 2022.

Εξάλλου την ίδια ημερομηνία, αποφάσισε 24ωρη απεργία και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ οπότε η Τετάρτη, 6 του Απρίλη του 2022, αποκτά τα χαρακτηριστικά Γενικής Απεργίας.

Τα αιτήματα της ΑΔΕΔΥ είναι:

  1. Οικονομικά:
  • Αυξήσεις στους μισθούς μας, άμεσα, τουλάχιστον ίσες με την     αύξηση του ΑΕΠ και του πληθωρισμού
  • Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης
  • Ξεπάγωμα της διετίας 2015 – 17
  • Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ
  • Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού
  • Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Καμία περικοπή του.
  1. Στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και στα σχολεία. Μείωση του αριθμού των μαθητών στο 1:15. Όχι στις απολύσεις και στις αναστολές εργασίας του προσωπικού.
  2. Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν4808/21) για τα εργασιακά, καθώς και κατάργηση όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση.
  3. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο, ιδιαίτερα στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης κ.ά.
  4. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις Δημόσιων οργανισμών και φορέων.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικά το «παρών» τόσο στην Απεργία όσο και στις συγκεντρώσεις και στα συλλαλητήρια που θα γίνουν εκείνη την ημέρα σε όλες τις πόλεις της χώρας.

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069