Αυτά είναι τα θαλάσσια στρατιωτικά drone του Ερντογάν – Πιθανή απειλή για το Αιγαίο

Μη επανδρωμένα πλοία σχεδίασαν και κατασκευάζουν οι Τούρκοι.

Ο Ερντογάν φιλοδοξεί να ποντάρει ξανά σε μη επανδρωμένα σκάφη, αυτή τη φορά όχι στον αέρα, αλλά στη θάλασσα, προκειμένου να αντισταθμίσει την στρατιωτική ισχύ της χώρας μας. Πρόκειται για θαλάσσια USV που σχεδιάστηκαν και κατασκευάζονται στην Τουρκία, τα οποία είναι γεμάτα αισθητήρες, οπλισμό, ενώ κινούνται και με τεχνητή νοημοσύνη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, πρόκειται για τα θαλάσσια drone με την ονομασία ULAQ, ενώ η Άγκυρα επεξεργάζεται και άλλα μοντέλα. Ήδη έχουν γίνει οι πρώτες δοκιμές, με τα drone να πλήττουν με τα όπλα τους στόχο σε παραλία.

Τα ULAQ φέρουν τον εξής οπλισμό:

  • Ένα πολυβόλο,
  • Αντιαρματικούς πυραύλους,
  • Ρουκέτες που κατευθύνονται με ακτίνες λέιζερ,
  • Αισθητήρα που μπορεί είτε να είναι θερμική κάμερα, είτε ένα μικρό ραντάρ.

Τα συγκεκριμένα drones έχουν ένα μεγάλο ατού. Έχουν σχεδιαστεί για να επιχειρούν σε σμήνη μέσω τεχνητής νοημοσύνης. Τα σκάφη, είτε είναι 10, είτε 50 είτε 100, μαζικά, θα συνεννοούνται, θα αλληλεπικαλύπτονται και όποτε χρειάζεται κάποια θα «θυσιάζονται» στη λογική καμικάζι.

Το δεύτερο προτέρημά τους είναι το χαμηλό τους κόστος. Ακόμη και εάν κοστίζουν 1 εκατ. ευρώ το ένα, θα είναι κέρδος αν σε επιχείρηση 100 θαλάσσιων drone καταφέρουν να θέσουν εκτός μάχης μια φρεγάτα αξίας 1 δισ. ευρώ.

Πηγή: newsbomb.gr

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069