Αλέξης Γεωργούλης: Ως και τρεις μήνες μέχρι να βγει απόφαση για την ασυλία του

Ο ευρωβουλευτής και γνωστός ηθοποιός, Αλέξης Γεωργούλης ΕUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Έως και τρεις μήνες μπορεί να περάσουν για να ληφθεί η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη, μετά από αίτημα των βελγικών αρχών.

Το θέμα πλέον βρίσκεται στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, αλλά η διαδικασία μέχρι να ληφθεί απόφαση μπορεί να διαρκέσει από 2- 3 μήνες, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Η διαδικασία προβλέπει πως η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων ενημερώνει την πρόεδρο της ευρωβουλής, η υπόθεση εξετάζεται στην Ολομέλεια του σώματος και στη συνέχεια ανακοινώνεται εάν θα αρθεί ή όχι ασυλία.

Η υπόθεση Γεωργούλη, έχει προκαλέσει πολιτικό «σεισμό» στην Ελλάδα, καθώς τέθηκε εκτός της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι πληροφορίες που κυκλοφόρησαν τις πρώτες ώρες που έγινε γνωστή η υπόθεση ανέφεραν πως αφορούσε σε σεξουαλική παρενόχληση, ωστόσο σήμερα γίνονται αναφορές πως αφορά σε ξυλοδαρμό και βιασμό.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πάντως, δε δημοσιοποιεί ούτε σχολιάζει περαιτέρω τις υποθέσεις που προωθούνται για εξέταση στην αρμόδια επιτροπή.

Το όνομα της γυναίκας που κατήγγειλε τον ευρωβουλευτή έχει διαρρεύσει και πρόκειται για στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πρώην εργαζόμενη στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

«Περίεργη υπόθεση»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του CNN Greece, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ από την Ευρωβουλή σημειώνουν με νόημα πως δεν θα μπορούσαν να κινηθούν διαφορετικά από το να τον θέσουν εκτός της Ευρωομάδας του κόμματος, ιδίως εν μέσω προεκλογικής περιόδου στην Ελλάδα.

Αναφέρουν ακόμη, πως πρόκειται για μια πολύ περίεργη υπόθεση κι αναρωτιούνται γιατί προέκυψε τώρα το αίτημα για άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή, όταν η σχετική καταγγελία έγινε εδώ και τρία χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην ανακοίνωσή του για την υπόθεση ο γνωστός ηθοποιός και ευρωβουλευτής, αναφέρει πως υπέβαλλε την παραίτησή του από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και από την Ευρωομάδα, για να μην επηρεάσει τον εκλογικό αγώνα του κόμματος, ενώ αφήνει αιχμές πως η υπόθεση ανακινήθηκε «μάλλον όχι τυχαία, λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές».

Γιατί έγινε τώρα το αίτημα άρσης της ασυλίας Γεωργούλη

Πληροφορίες από τη βελγική πρωτεύουσα, αναφέρουν πως η καταγγελία έγινε το 2020 και πως το αίτημα για την άρση της ασυλίας του κ. Γεωργούλη, είναι η κατάληξη μιας μακράς προανακριτικής διαδικασίας των βελγικών Αρχών.

Πολιτική κόντρα για την υπόθεση Γεωργούλη

Για την υπόθεση έχει ξεσπάσει έντονη πολιτική αντιπαράθεση με τη Νέα Δημοκρατία να θέτει ευθέως ερωτήματα και για τον χρόνο της καταγγελίας, αλλά και για το αν αποπέμφθηκε ή παραιτήθηκε ο ευρωβουλευτής.

Η υπόθεση Γεωργούλη αναμένεται να επηρεάσει το κλίμα και στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ καθώς το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη με ανακοίνωσή του αφήνει αιχμές κατά της Κουμουνδούρου, αναφέροντας ότι πρόκειται για αμιγώς ποινική υπόθεση, που ερευνούν οι βελγικές αρχές και κατηγόρησε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι διαρρέουν σκοπίμως ονόματα.

Πηγή: cnn.gr

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069