Αλλάζει το σκηνικό του καιρού: Πώς θα κάνουμε Πάσχα – Πού θα βρέξει

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού τις επόμενες μέρες, αφού σύμφωνα με τα μέχρι τώρα προγνωστικά, ήδη από αύριο, Μ. Παρασκευή, αναμένονται βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, οι οποίες θα διαρκέσουν και την Κυριακή του Πάσχα.

Και μπορεί σήμερα Μ. Πέμπτη να έχουμε λιακάδα σε όλη τη χώρα, γεγονός που ευνοεί την έξοδο των εκδρομέων που εγκαταλείπουν με κάθε μέσο το κλεινόν άστυ.

Ωστόσο, όπως ανέφερε στο CNN Greece η μετεωρολόγος Χριστίνα Ρήγου, την Μεγάλη Παρασκευή θα ενισχυθούν οι άνεμοι, δηλαδή για όσους ταξιδέψουν προς το ανατολικό Αιγαίο κυρίως, θα φυσάει νοτιοδυτικός άνεμος μέχρι 7 μποφόρ. Γενικά η Μεγάλη Παρασκευή θα είναι πιο συννεφιασμένη, με βροχές στα δυτικά και βόρεια, όμως μέχρι το βράδυ θα δούμε ότι θα περιοριστούν οι βροχοπτώσεις κυρίως σε Μακεδονία και Θράκη, δηλαδή ο Επιτάφιος θα γίνει με κάποιες βροχές κυρίως στην Μακεδονία.

Το Μεγάλο Σάββατο και πάλι θα υπάρξουν κάποιες τοπικές νεφώσεις και πάλι με νοτιάδες αλλά πιο εξασθενημένους, μέχρι και 5-6 μποφόρ το πολύ. Θα βρέχει κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο και μετά την Ανάσταση, δηλαδή μετά τις 12 προς το ξημέρωμα της Κυριακής θα εκδηλωθούν και κάποιες πρόσκαιρες καταιγίδες σε όλο το βόρειο-βορειοανατολικό Αιγαίο και θα βρέχει μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής του Πάσχα μέχρι και τα Δωδεκάνησα.

Την Κυριακή του Πάσχα, φαίνεται ότι η μέρα θα ξεκινήσει με κάποιες βροχές στα δυτικά, κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες και μετά, όπου ειδικά σε περιοχές της Ηπείρου, της Δυτικής Στερεάς και της Δυτικής Πελοποννήσου, μπορούμε να πούμε ότι ο καιρός θα είναι βροχερός κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης ημέρας.

Στο Ιόνιο, δηλαδή από Κέρκυρα μέχρι και Λευκάδα θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, δηλαδή στη Δυτική Ελλάδα θα είναι πιο φθινοπωρινό το σκηνικό την ημέρα του Πάσχα. Κάποιες μέτριας έντασης βροχές αναμένονται από το μεσημέρι και μετά και στη Θεσσαλία και στη Μακεδονία, αλλά δεν θα έχουν κάποιο οργανωμένο χαρακτήρα, θα είναι πιο διάσπαρτες.

Όσον αφορά τη θερμοκρασία, τη Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο περιμένουμε να πέσει, αλλά όχι σε μη αναμενόμενα επίπεδα. Δηλαδή θα κυμανθούν οι μέγιστες κοντά στους 18 στα δυτικά και βόρεια, μέχρι 22 στις υπόλοιπες περιοχές. Αυτές οι θερμοκρασίες είναι κυρίως για το σαββατοκύριακο, που λέμε ότι θα πέσει λίγο η θερμοκρασία. Δεν θα έχουμε κάποιο πρόβλημα με ανέμους και με κρύο.

Προγνωστικοί χάρτες με τις περιοχές βροχοπτώσεων την ημέρα του Πάσχα

Σύμφωνα με ανάρτηση στα μέσα κοινωνική δικτύωσης του μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου, την Κυριακή του Πάσχα, αναμένονται βροχές κατά περιόδους σε αρκετές περιοχές. Θερμοκρασιακά θα είναι καλά, υπό την έννοια ότι ο υδράργυρος αργά το μεσημέρι της Κυριακής θα αγγίξει τους 20-21°C στα περισσότερα πεδινά ηπειρωτικά αλλά και στα νησιά του Αιγαίου. Αντίθετα, στη Δυτική Ελλάδα, λόγω των βροχών, η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 16-17°C καθιστώντας έτσι περισσότερο φθινοπωρινό το σκηνικό του καιρού, παρά ανοιξιάτικο.

Παρακάτω δίνονται δύο (2) προγνωστικοί χάρτες με τις περιοχές βροχοπτώσεων της ημέρας του Πάσχα. Ο ένας χάρτης έχει να κάνει με το χρονικό διάστημα από το πρωί έως το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα και ό άλλος από το μεσημέρι έως το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

«Βάλτε το αρνί νωρίς»

Από την πλευρά του, ο Τάσος Αρνιακός ανέφερε ότι την Κυριακή του Πάσχα προβλέπονται βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στις δυτικές- βορειοδυτικές περιοχές όπως το Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο.

Το μεσημέρι και το απόγευμα περιμένουμε βροχές και στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές και κυρίως στα ορεινά. Βροχές θα έχουμε και στα νησιά του βορείου Αιγαίου Λήμνο, Λέσβο, Σαμοθράκη, Χίο.

Σε Κρήτη, Αιγαίο και Δωδεκάνησα δεν προβλέπονται φαινόμενα πέρα από συννεφιές. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα δυτικά στους 15 με 17 βαθμούς, στις βορειότερες περιοχές από 17 μέχρι 19, στις κεντρικές από 19 έως 20 και στα νησιά από 18 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός μετά το Πάσχα σύμφωνα με την ΕΜΥ

Πρόγνωση για τη Δευτέρα του Πάσχα 17/04

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πρόγνωση για την Τρίτη του Πάσχα 18/04

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Στα υπόλοιπα τμήματα παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στα ανατολικά. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νοτια πελάγη τοπικά 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Προοπτική για την Τετάρτη 19/04

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Στα υπόλοιπα τμήματα παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα νοτια πελάγη 5 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πηγή: cnn.gr

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069