Αλβανία: «Ντελιβεράς» εκτέλεσε επιχειρηματία σε καφετέρια – ΠΡΟΣΟΧΗ! σκληρό βίντεο

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούν στη γειτονική Αλβανία τις εξελίξεις που έχουν ακολουθήσει την εν ψυχρώ δολοφονία ενός ηθοποιού, επιχειρηματία και υποψήφιου δημοτικού συμβούλου της πόλης Σενγκίν στον νομό Λέζα, στα βορειοδυτικά της χώρας.

Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου από τις κάμερες ασφαλείας του καταστήματος και έχει «πιάσει» τη στιγμή της εν ψυχρώ δολοφονίας, είναι ιδιαίτερα σκληρό

Ο επιχειρηματίας Άρντιαν Νικουλάι και πατέρας τεσσάρων παιδιών έχασε τη ζωή του πριν από έξι ημέρες, στο καφέ-μπαρ που διέθετε, όταν ένας άγνωστος ντυμένος «ντελιβεράς» και φορώντας μάσκα, τον πλησίασε ξαφνικά, τράβηξε όπλο και πυροβόλησε επτά φορές.

Όλο  το περιστατικό εξελίχθηκε σε 13 δευτερόλεπτα, ενώ συνεργάτης του θύματος που βρισκόταν στο σημείο, έτρεξε πανικόβλητος για να γλιτώσει από τα πυρά, ενώ μετά την εκτέλεση, ο δράστης καβάλησε μια μηχανή και εξαφανίστηκε προς άγνωστη τοποθεσία. Ο Νικουλάι, με πλήγματα στο κεφάλι και στο σώμα, σκοτώθηκε ακαιριαία.

Κυκλοφορούσε πάντα με σωματοφύλακες – Κάτι φοβόταν το τελευταίο διάστημα

Ο δημοσιογράφος Αρτάν Χότσα, ο οποίος είχε σχέσεις με το θύμα, μίλησε για τη δολοφονία του, τονίζοντας πως ο Νικουλάι μετακινούνταν πάντοτε με σωματοφύλακες. Παράλληλα, παραδέχτηκε πως είχε συναντηθεί μαζί του πριν από δύο εβδομάδες και του είχε ομολογήσει πως θα υποστήριζε τον υποψήφιο του Δημοκρατικού Κόμματος της Αλβανίας στις επερχόμενες τοπικές εκλογές.

«Αφήνει πίσω του τέσσερα παιδιά. Ήταν σημαντικός παράγοντας στην περιφέρεια Λέζα. Δεν μπορείς να τον πλησιάσεις εύκολα, έχει επιχειρήσεις ακόμα και στα Τίρανα. Είχα παρατηρήσει τελευταία πως ήταν πολύ προσεκτικός στις κινήσεις του, καθώς εμπλεκόταν στην έρευνα για μια διαμάχη διάρκειας άνω των 20 ετών. Πάντα τον συνόδευαν σωματοφύλακες» είπε, μεταξύ άλλων, ο δημοσιογράφος.

Πολιτικές αντιπαλότητες, βεντέτα ή επιχειρηματικές διαφορές;

Σε πλήρη έρευνα βρίσκονται, στο μεταξύ οι έρευνες των αρχών στην Αλβανία για τον εντοπισμό του δράση και των κινήτρων που τον οδήγησαν στην εκτέλεση του Νικουλάι. Οι πολιτικές διαφορές είναι ένα σενάριο, καθώς το 2021, ο επιχειρηματίας ήταν υποψήφιος βουλευτής υπό τη σημαία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος. Από το 2019 ήταν μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου στη Λέζα και έθεσε ξανά υποψηφιότητα για το συμβούλιο στις επικείμενες εκλογές της 14ης Μαΐου.

Ένα άλλο σενάριο, είναι αυτό της βεντέτας, καθώς ο Νικουλάι είχε σκοτώσει ο ίδιος το μέλος μιας οικογένειας πίσω στο 2000 και μπορεί η δολοφονία του να αποτελεί πράξη εκδίκησης. Παράλληλα, εξετάζεται και η εκδοχή των επιχειρηματικών διαφορών και για τον σκοπό αυτό, η αστυνομία συλλέγει στοιχεία από το παρελθόν του επιχειρηματία για να ενισχύσει την έρευνά της.

Πηγή: protothema.gr

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069