Ανοιχτή συζήτηση με τον Δημήτρη Σούρα στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου

Μετά από σειρά σημαντικών εκδηλώσεων στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου για το τρέχον έτος, που σύντομα φτάνει στο τέλος του, πραγματοποιήθηκε χθες (Σάββατο 19/11) μία ακόμα ενδιαφέρουσα κι επίκαιρη ομιλία με θέμα τη Βία σε όλες τις μορφές και καλεσμένο τον διακεκριμένο ψυχίατρο/ψυχοθεραπευτή και διευθυντή της Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Μετροπόλιταν» κ. Δημήτρη Σούρα.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο Δήμαρχος Μαραθώνος κ. Στέργιος Τσίρκας, επεσήμανε τη «θλιβερή επικαιρότητα, η οποία έχει αφήσει όλη την κοινωνία εμβρόντητη» τονίζοντας τη χρησιμότητα παρόμοιων ανοιχτών συζητήσεων από εξειδικευμένους επιστήμονες.

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης, ο Βουλευτής Σύριζα Ανατολικής Αττικής κ. Πάνος Σκουρολιάκος και ο Αντιδήμαρχος Μαραθώνος κ. Ευάγγελος Κυπαρίσσης, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι την εκδήλωση κάλυψε και το τηλεοπτικό κανάλι του Alpha.

Εντύπωση και θετική ανταπόκριση προκάλεσε το γεγονός ότι ο κ. Σούρας απευθύνθηκε στο ακροατήριο χωρίς μικρόφωνο, κινούμενος ανάμεσα στους παραβρισκόμενους και προκαλώντας κάθε τόσο, συμμετοχή στη συζήτηση.

Ο ορισμός της βίας, οι ψυχοπαθητικές διαταραχές προσωπικότητας με παραδείγματα από τη σύγχρονη ειδησεογραφία και πολλά ακόμα αναλύθηκαν με το γλαφυρό ύφος του γνωστού ψυχιάτρου, κάτι που σε συνδυασμό με τις γνώσεις του και τις πρακτικές συμβουλές καθημερινότητας προς τους γονείς, αλλά και το διαδραστικό της εκδήλωσης, κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον ως το τέλος.

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069