Άνοιγμα σχολείων με στάση εργασίας ΟΛΜΕ και συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Οι καθηγητές θα κάνουν στάση εργασίας από τις 12:00 μέχρι τις 14:00, προκειμένου να συμμετάσχουν στις 13:30 σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας. Η ΟΛΜΕ αναφέρει επίσης ότι η υπουργός Παιδείας ενώ οι εκπαιδευτικοί είχαν από τις 16 Δεκεμβρίου ζητήσει συνάντηση μαζί της, δεν τους απάντησε καν, παρά μόνο μετά την ανακοίνωση των μέτρων τους δέχθηκε για να εξυπηρετήσει το επικοινωνιακό της αφήγημα.

Δίωρη στάση εργασίας ανακοίνωσε η ΟΛΜΕ τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, ημέρα που ανοίγουν τα σχολεία μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, σε μακροσκελή ανακοίνωσή της, εξαπολύει επίθεση στην υπουργό Παιδείας, τονίζοντας, μεταξύ άλλων: «Είναι προφανές ότι θέλει αποκλειστικά για επικοινωνιακούς λόγους να χρησιμοποιήσει την Ομοσπονδία για να δείξει στην κοινή γνώμη το ενδιαφέρον της για τα σχολεία».

H ΟΛΜΕ αναφέρει επίσης: «Καμία θετική ανταπόκριση δεν υπήρξε στα προβλήματα και στα επιστημονικώς τεκμηριωμένα αιτήματα και τις προτάσεις που έθεσε η ΟΛΜΕ ούτε καν δόθηκε μια λύση για την προστασία των εκπαιδευτικών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες σε αντίθεση με ότι ισχύει στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα».

Η Ομοσπονδία υπογραμμίζει πως, από την έναρξη της σχολικής χρονιάς το Σεπτέμβριο μέχρι και σήμερα, «επιβεβαιώνεται ότι το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει διδαχτεί τίποτα από τα τελευταία δύο χρόνια πανδημίας και των κλειστών σχολείων για μεγάλο χρονικό διάστημα με αποτέλεσμα το μοναδικό όπλο για την ασφαλή επαναλειτουργία τους, να παραμένει το εμβόλιο και η περίφημη “ατομική ευθύνη” της εκπαιδευτικής κοινότητας».

Να σημειωθεί πως σύσσωμος ο αντιπολιτευτικός κόσμος, γιατροί, νοσοκομειακοί, εκπαιδευτικοί και γονείς αντιδρούν στο άνοιγμα χωρίς μέτρα και με το πρωτόκολλο του 50+1, που όπως αποκάλυψε το μέλος της Επιτροπής όγων κ. Παναγιωτόπουλος, δεν ήταν απόφαση και εισήγηση της επιτροπής.

Πηγή: thepressproject.gr

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069