Aντιρυτιδική κρέμα με αμυγδαλέλαιο – Πώς θα τη φτιάξετε

Αμυγδαλέλαιο: Τα οφέλη για την επιδερμίδα

Aντιρυτιδική κρέμα με αμυγδαλέλαιο - Πώς θα τη φτιάξετε

Ο χρόνος αφήνει τα σημάδια του και οι κρέμες και τα λοιπά αντιρυτιδικά καλλυντικά είναι γίνονται οι καλύτεροι σύμμαχοί μας όσο μεγαλώνουμε.

Αντί να ξοδεύετε μία περιουσία σε πανάκριβές κρέμες που βρίσκετε στο εμπόριο, φτιάξτε τη δική σας αντιρυτιδική κρέμα προσώπου με αγνά υλικά. Στην κρέμα που θα σας δείξουμε σήμερα, από τα βασικά συστατικά που θα χρειαστείτε είναι το αμυγδαλέλαιο.

Αμυγδαλέλαιο: Τα οφέλη για την επιδερμίδα

Το αμυγδαλέλαιο παράγεται από τα αμύγδαλα και είναι εξαιρετικά ωφέλιμο για την επιδερμίδα. Περιέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών όπως βιταμίνες Ε, Α και αντιοξειδωτικά που θρέφουν το δέρμα. Επίσης ενυδατώνει το δέρμα σε βάθος, έχει επουλωτική δράση  και χάρη στην αντιοξειδωτική δράση του, εμποδίζει τα σημάδια που σχηματίζονται από τις ελεύθερες ρίζες και καθυστερεί το σχηματισμό των ρυτίδων. Τέλος, η βιταμίνη Ε βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου, το οποίο συμβάλλει στην ελαστικότητα της επιδερμίδας.

antirutidiki krema me amugdalelaio

Πώς θα φτιάξετε την αντιρυτιδική κρέμα προσώπου

Θα χρειαστείτε:

  • ¼ φλιτζάνι αμυγδαλέλαιο
  • 2 κουταλιές της σούπας έλαιο καρύδας
  • 2 κουταλιές της σούπας μελισσοκέρι
  • ½ κουταλιά του γλυκού έλαιο βιταμίνης Ε
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο καριτέ
  • αιθέρια έλαια (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπεν μαρί και βάλτε λίγο νερό να βράζει σε ένα κατσαρολάκι στο μάτι. Βάλτε το μπεν μαρί πάνω στο κατσαρολάκι και μόλις τα υλικά λιώσουν, ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Μεταφέρετε στο μείγμα σε ένα καθαρό βάζο και αφήστε το να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το χρησιμοποιήσετε. Το συγκεκριμένο μείγμα θα σας κρατήσει για περίπου τρεις μήνες.

Πηγή: mothersblog.gr

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069