Απίστευτο: Ο Θ. Πλεύρης λέει τώρα ότι δεν καταργείται η υποχρεωτική μασκοφορία!

«Μπορεί να μην καταργηθεί τελικά…»

Απίστευτο: Ο Θ.Πλεύρης λέει τώρα ότι δεν καταργείται η υποχρεωτική μασκοφορία!

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης δήλωσε το πρωί της Πέμπτης ότι μπορεί να μην καταργηθεί τελικά η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους.

Οπως είχε προαναγγείλει ο ίδιος πριν από λίγες ημέρες, θα αίρονταν τα περισσότερα μέτρα που είχαν παρθεί για τον κορωνοϊό. Τότε ο υπουργός Υγείας είχε πει ότι από την 1η Ιουνίου θα καταργηθούν και οι μάσκες στους εσωτερικούς χώρους.

Εξαίρεση θα αποτελούσαν,  τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα φαρμακεία, τα νοσοκομεία και τα σούπερ μάρκετ.

Παρόλα αυτά σήμερα το πρωί σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ είπε ότι τελικά… μπορεί να μην καταργηθεί καθόλου η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους γιατί «είναι ένα ήπιο μέτρο»!

«Μπορεί ενδεχομένως  η μάσκα και να μην καταργηθεί στους εσωτερικούς χώρους γιατί είναι ένα ήπιο μέτρο. Η μάσκα θα παραμείνει τον Μάιο και από εκεί και πέρα θα αποφασίσουμε παρακολουθώντας την επιδημιολογική κατάσταση», είπε ο Θ.Πλεύρης.

«Η άρση της μάσκας θα εξαρτηθεί από την επιδημιολογική εικόνα. Μπορεί να υπάρξει και χαλάρωση των μέτρων. Η μάσκα είναι ένα ήπιο μέτρο περιορισμού και δεν διαταράσσεται η ζωή των πολιτών», συμπλήρωσε ο κ. Πλεύρης προσθέτοντας πως από τον Σεπτέμβριο μπορεί να υπάρξει και αλλαγή στην επιδημιολογική εικόνα.

Πηγή: pronews.gr

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069