Απολογισμός χιονόπτωσης προς ενημέρωση Δημοτών Βαρνάβα

Σε προηγούμενη ανακοίνωση μας (21/1), σας ενημερώσαμε για τα μηχανήματα που διαθέταμε για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας.

Αρχικά, η πρώτη χιονόπτωση, σημειώθηκε την Κυριακή 23/1 και αντιμετωπίστηκε με ευκολία, καθώς ήταν τα προεόρτια του κυρίως φαινομένου.

Δευτέρα 24/1Τίθεται εκτός λειτουργίας το JCB ,το οποίο είχε επισκευαστεί προ 2 ημερών μιας και όλο τον χρόνο ζήτημα να ήταν λειτουργικό για 1μήνα. Η Κοινότητα προέβη άμεσα σε ενέργειες, έτσι ώστε να συνδράμουν ιδιώτες στο χωριό με τα μηχανήματα τους.

Από την επικοινωνία που είχαμε με ιδιώτες τόσο εντός όσο και εκτός χωριού, ανταποκρίθηκαν άμεσα οι εξής:

  • Δημήτρης Ι.Λεπούρης: Ξεκίνησε στις 25/1 με 1 bobcat και 1 ερπυστριοφόρο.
  • Γιώργος Οικονόμου: Ξεκίνησε στις 26/1 με 1 JCB .
  • Δημήτρης Π.Λεπούρης: Ξεκίνησε στις 29/1 με ένα bobcat.
  • Βαγγέλης Σωτηρίου: Ξεκίνησε στις 25/1 με ένα ερπυστριοφόρο ,έπειτα από εντολή της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.

Το unimog που υποτίθεται ότι ήταν έτοιμο, τέθηκε σε λειτουργία μετά από προσπάθειες και την παρέμβαση του συγχωριανού Παναγιώτη Κατσικη (μηχανικός) το μεσημέρι της Πέμπτης (26/1) με χειριστή τον συμβασιούχο Νικ. Αδαμη και συνοδηγό τον Κοινοτικό σύμβουλο Γ. Ηλία.

Το απόγευμα της Τετάρτης (26/1) συνέβαλε αυτοβούλως ο συνδημότης μας (συνταξιούχος και όχι ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ) Κώστας Τσιμινης. Την επομένη, ύστερα από επικοινωνία μας μαζί του ,του ζητήθηκε να καθαρίσει την περιοχή της Κολιγιωργας, όπως και έγινε.

Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να τον ευχαριστήσουμε, που για ακόμα μια φορά αποδεικνύει ότι και φιλότιμο υπάρχει και αγάπη για τον τόπο και ιδιαίτερα χωρίς αντίτιμο. Στην διάρκεια του φαινόμενου, τέθηκε εκτός λειτουργίας το πολυμηχάνημα που χειριζόταν ο Παναγιώτης Ηλίας και πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή (28/1). Να τονίσουμε ότι αυτό το μηχάνημα λόγω της πολυπλοκότητας του χρειάζεται εξειδικευμένο χειριστή, τον οποίο δεν διαθέτει ο Δήμος, γεγονός που το καθιστά αναποτελεσματικό.

Κατά την διάρκεια όλης της εβδομάδας, ρίψη αλατιού έκανε πέρα από το MAN με οδηγό τον Β. Ντουρουπη και το 4×4 με οδηγό τον Ν. Αποστόλου και τον Δημοτικό Σύμβουλο Κ. Φαρμάκη.Προφανώς, από τα πάρα πάνω μπορείτε να εξάγετε τα συμπεράσματα σας για τα 9 και μετά 10 μηχανήματα που δήθεν διέθεσε ο Δήμος σύμφωνα με όσα διέδιδε προβοκατόρικα ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Β.Κυπαρισσης.

Για ακόμα μια φορά φάνηκε η γύμνια αυτού του συστήματος που λέγεται Πολιτική Προστασία, τόσο σε Κρατικό όσο και σε Περιφερειακό και Δημοτικό σχεδιασμό που πιστά ακολουθεί και ο δικός μας Δήμος .Κλείνοντας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για ακόμα μια φορά τους υπαλλήλους που τυγχάνει να είναι και Βαρναβιώτες, αλλά και εξολοκλήρου όλο το δυναμικό του Δήμου, καθώς και τούς ιδιώτες συγχωριανούς μας, που εργάστηκαν 12ωρα υπό αντίξοες συνθήκες σε ένα τεράστιο οδικό δίκτυο.

Σπύρος Ηλίας Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Βαρνάβα.

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069