Άρθρο της Βιργινίας Μάρκου: Προσκήνιο και Παρασκήνιο

Δήμος Μαραθώνος

Θυμάστε τις «φαντασιώσεις» του Ηλία Ψηνάκη για το παλιό εργοστάσιο της πορσελάνα (ΕΤΒΑ) στη Νέα Μάκρη; Κινηματογραφικά στούντιο φαντασιωνόταν, για να έρχονταν εδώ, λέει, οι Ινδοί και να γύριζαν ταινίες μπόλυγουντ! Τίγκα στο χρυσάφι και τη χλιδή, εκεί που πριν είχαμε «μαυρίλα» και μουτζούρα τουτέστιν φάμπρικα των προσφύγων και όχι μόνο…

Είναι αλήθεια ότι ο πρώην Δήμαρχος – σελέμπριτι – μάνατζερ, μία… πετριά με τους κινηματογραφικούς αστέρες, την είχε φάει. Αγιάτρευτη πετριά!

Δεν ξεχνάω που κάποτε, μας είχε ξεσηκώσει ότι θα ερχόταν στον Μαραθώνα η Αντζελίνα για την πρεμιέρα ταινίας την οποία είχε σκηνοθετήσει η ίδια… Η Τζολί!

Βέβαια, το πρόβλημα πλέον, δεν είναι ο Ψηνάκης. Είναι οι… νοσταλγοί του, που μιλούν και λεν ότι ο Στέργιος Τσίρκας χτίζει το παλιό εργοστάσιο με τα 8 εκ. που είχε φέρει στον Δήμο, ο μάνατζερ.

Πρώτον: μακάρι να ήταν όλα τόσο απλά στο Δημόσιο. Να πήγαινε ο Δήμαρχος στην Περιφέρεια ή στο Υπουργείο, να τσέπωνε μερικά εκατομμύρια και να τα έφερνε στον Δήμο! Και όσο πιο διάσημος ο εν λόγω Δήμαρχος και τον λάτρευε ο φακός, τόσο πιο απλές οι διαδικασίες και τόσο πιο πολλά τα εκατομμύρια! Θα είχαμε γεμίσει έργα!

Δεύτερον: 1000 ευρώ είναι το ποσό που υπάρχει δίπλα στο έργο της πορσελάνα (βλ.φωτο). Ένα σερβίτσιο λοιπόν, μπορούμε να το αγοράσουμε! Πορσελάνινο σερβίτσιο. Πάντως, το κτίριο της πορσελάνα, δεν το φτιάχνουμε, αφού απαιτούνται γύρω στα 12 εκ. ευρώ το λιγότερο!

«Από τους Δήμους της Ανατολικής Αττικής, ξεχωρίζουν οι, Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης και Μαραθώνος, με το ποσοστό εκείνων που τάσσονται υπέρ της επανεκλογής των σημερινών Δημάρχων να ξεπερνά το 60%». Το παραπάνω αποτέλεσμα έδωσε διαδικτυακή δημοσκόπηση που διενεργήθηκε πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων. Το καταγράφουμε απλά, δίχως να βάζουμε και το χέρι στη φωτιά για την εγκυρότητα ή τις συνθήκες που έφεραν τα συντριπτικά αυτά ποσοστά υπέρ των κ. Κωνσταντέλλου και Τσίρκα, Δημάρχων 3Β και Μαραθώνος αντίστοιχα. Θα μου πείτε: «Πώς αλλιώς; Μόνος του τρέχει ο Τσίρκας.. γίνεται να ερχόταν δεύτερος;» Θα δούμε πως θα πάει… Κάτι φασαρίες είχαμε εν τω μεταξύ, για την ταμπέλα που μπήκε στην Αφετηρία και καλωσορίζει τους επισκέπτες του Μαραθώνα. Φασαρίες περί όνου σκιάς δηλαδή και περί γούστου κι αισθητικής, κολοκυθόπιτα! Μακάρι τέτοια να ήταν τα προβλήματα που μας απασχολούν στον Μαραθώνα!

Μία αξέχαστη παλιά ιστορία, μου έφερε στη μνήμη αυτός ο καυγάς για την ταμπέλα: Και τη ρήση του αείμνηστου Υπουργού ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Γιαννόπουλου: «θα μας ρίξετε για ένα κ…σπιτο;» Πέρα από την πλάκα όμως και για να αποδίδουμε στον καθένα τα δίκια του, η Διοίκηση του Δήμου, ύστερα από προσωπικές ενέργειες του Τοπικού Συμβούλου Παναγιώτη Γκιάλπη, έχει φροντίσει για την αποψίλωση/ καθαρισμό του περιβάλλοντα χώρου, για τον φωτισμό του αγάλματος της Νίκης που κοσμεί την είσοδο της πόλης, ενώ τώρα, τοποθέτησε και την εν λόγω ταμπέλα (δωρεά του Αντιδημάρχου Γιώργου Ζορμπά). Ευχάριστη είδηση είναι και μία εξέλιξη που θα ωφελήσει σημαντικά, την πραγματική Οικονομία της περιοχής.

Σχετικές ανακοινώσεις έχει κάνει ο Αντιδήμαρχος Ευάγγελος Κυπαρίσσης, αναφέροντας ότι: «Στις 6 Φεβρουαρίου 2023 θ’ αρχίσει τη λειτουργία του, το Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροσβεστικής στην πρώην Αμερικανική Βάση, με τη μεταφορά της Σχολής Αξιωματικών από τη Νέα Κηφισιά. Η Σχολή θα φιλοξενεί στις άρτιες εγκαταστάσεις της, πάνω από 200 άτομα (μαθητές, εκπαιδευτές και προσωπικό διοικητικής μέριμνας) και περιοδικά στελέχη της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας, απ’ όλη τη χώρα, αλλά και χώρες του εξωτερικού».

Κάτι άλλο που απασχόλησε και συνεχίζει ν’ απασχολεί την κοινή γνώμη, είναι η καταλληλόλητα ή μη του νερού που καταναλώνουμε, ειδικά στην Κοινότητα του Γραμματικού, όπου υδροδοτούνται από πηγάδια. Το πρόβλημα δεν είναι καινούργιο, αλλά το επανάφερε στη δημοσιότητα ο γιατρός και Δημοτικός Σύμβουλος Αλέξανδρος Ρέρρας, με αφορμή έγγραφο που έπεσε στα χέρια του, από μέτρηση της ποιότητας του νερού. Η Διοίκηση του Δήμου καθησύχασε τους συμπολίτες μας, ότι όλα είναι υπό έλεγχο, αφού πραγματοποιούνται συνεχώς μετρήσεις, συντηρήσεις, καθαρισμοί πηγαδιών, χλωριώσεις κλπ. Κυρίως, τους καθησύχασε με την υπενθύμιση και διαβεβαίωση ότι σύντομα ολοκληρώνονται οι διαδικασίες σύνδεσης του δικτύου ύδρευσης Γραμματικού με την ΕΥΔΑΠ. Εκεί θα τελειώσουν τα βάσανα των κατοίκων με το ακατάλληλο νερό των πηγαδιών. Και θ’ αρχίσουν τ’ άλλα βάσανα, με τους λογαριασμούς νερού.

Κι αν τώρα εμφανίστηκαν επικριτές της Δημοτικής Αρχής για την κακή ποιότητα του νερού (χρονίζον πρόβλημα, επαναλαμβάνω) δεν θα με εκπλήξει ν’ ακούσω διαμαρτυρίες για το κόστος ύδρευσης από την ΕΥΔΑΠ. Την έχουμε αυτήν την, κακής ποιότητας, μνήμη, οι πολίτες. Κοντή, ασθενική κι επιλεκτική, που… παραμορφώνει καταστάσεις του παρελθόντος! Τιμούμε τα στερνά, λησμονώντας τα πρώτα! Κάπου εκεί πρέπει να βασίζονται οι πάσης φύσεως πολιτευτές μας και παρόλο που έχουν διοικήσει/κυβερνήσει, βρίσκουν το θάρρος/θράσος να μας χτυπούν ξανά την πόρτα για ψήφο. Ας είμαστε προσεχτικοί!

Οκτώβρης 2021 κυκλοφορεί έντυπο απολογισμού έργου Δημοτικής Αρχής Μαραθώνος. Γαλάζιο φόντο από τα νερά του Κολυμβητηρίου στο Αθλητικό Πάρκο, το οποίο λειτούργησε ξανά, μετά από πολλά χρόνια! 24 μήνες Διοίκησης από την Παράταξη «ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΑΞΗΣ» όπως αναγράφεται στο εξώφυλλο. Σελίδες 32. Έξοδα έκδοσης, διανομής κλπ από τη διοικούσα Δημοτική Παράταξη (σ.σ. με άλλα λόγια, το κόστος καλύφθηκε εξολοκλήρου από τον Δήμαρχο κ. Στέργιο Τσίρκα και όχι από τα Ταμεία του Δήμου).

Δεκέμβρης 2022 κυκλοφορεί έντυπο απολογισμού έργου 3ετίας Δήμου Ραφήνας Πικερμίου (σ.σ. πουθενά και καμία Παράταξη). Συνολικό έργο που πιστώνεται στον εξής έναν: Δήμαρχο Ευάγγελο Μπουρνού (σ.σ. μόνο το όνομά του, στο εξώφυλλο) και το λογότυπο του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου, αφού ο Δήμος πληρώνει. Υπερδιπλάσιες οι σελίδες, 66, για μία έκταση Δήμου, το ένα τρίτο από τον Δήμο Μαραθώνα. Το φόντο γαλάζιο και αυτό, από τα νερά του λιμανιού.

Συμπεράσματα: 1. Ο Στέργιος Τσίρκας δεν καταδέχεται να κάνει προεκλογική εκστρατεία με τα χρήματα των δημοτών. 2. Ο Ευάγγελος Μπουρνούς συνεχίζει να συμπεριφέρεται και να διοικεί ωσάν να ήταν «Καίσαρας»!

«Ο Δήμος είμαι εγώ!» φωνάζει μέσω του εντύπου ο κ. Μπουρνούς, το οποίο έντυπο κόστισε περί τις 12.000 ευρώ στους δημότες και μοιράστηκε σπίτι – σπίτι (σ.σ. επιπλέον κόστος).

Εδώ θα μου πείτε, πληρώνουν οι δημότες Ραφήνας Πικερμίου προκειμένου να αθωωθεί ο Δήμαρχος στη Δίκη για το ολοκαύτωμα στο Μάτι! Σας κοστίζει κάτι παραπάνω τελικά, ο Δήμαρχος (Μπουρνούς) αλλά για να συνεχίζετε να τον πληρώνετε σημαίνει ότι αξίζει… Δεν εξηγείται αλλιώς… Άντε βρε! Χαλάλι σας!

Δήμος Ραφήνας Πικερμίου

Πρωτοφανής η καταγγελία που διέρρευσε από υπαλλήλους του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου, σχετικά με τη συμπεριφορά από την «Αρχή Διοικήσεως» όπως αναφέρεται.

Πρόκειται για έγγραφη διαμαρτυρία, την οποία υπογράφουν αρκετοί υπάλληλοι, που όμως για ΠΟΛΥ ευνόητους λόγους «θάφτηκε» ενώ θα έπρεπε να είχε φτάσει στα κανάλια! Πού ξέρετε όμως; Τα πράγματα αλλάζουν, εκείνοι οι οποίοι τώρα, φαντάζουν δυνατοί κι εκδικητικοί, μπορεί και να χάσουν τη δύναμη, με αποτέλεσμα να βρουν το κουράγιο οι εν λόγω υπάλληλοι και να βροντοφωνάξουν το σοβαρό αυτό ζήτημα.

Προς πληροφόρηση των φίλων αναγνωστών, δημοσιεύουμε ακολούθως, τα όσα σχετικά βρέθηκαν γραμμένα και υπογεγραμμένα:

«Είμαστε στη δυσάρεστη θέση ν’ αναφέρουμε ότι λαμβάνουν χώρα στον Δήμο μας, σε τακτική βάση, περιστατικά και συμπεριφορές ηθικής παρενόχλησης. Πολλάκις, η Αρχή Διοικήσεως του Δήμου απευθύνεται με απρεπείς χαρακτηρισμούς στους εργαζόμενους, προσβάλλοντας την προσωπική κι επαγγελματική τους αξιοπρέπεια. Η ηθική παρενόχληση έχει τη μορφή ταπεινωτικής συμπεριφοράς, εξαπόλυσης προσβολών/ απειλών με υψωμένη φωνή και μεγάλη ένταση!»

Απίστευτα πράγματα για το έτος 2023!

Τιμωρητικός ο αποκλεισμός που υπέστη η πρώην Αντιδήμαρχος και νυν υποψήφια Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου Δήμητρα Τσεβά, στις διάφορες εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στη διάρκεια των εορτών. Στις καθιερωμένες βραβεύσεις για παράδειγμα, των επιτυχόντων μαθητών, οι συνάδελφοι της κας Τσεβά (διοργανωτές της εκδήλωσης) κάλεσαν τους πάντες να επιδώσουν τιμητικές πλακέτες, πλην της υποψήφιας Δημάρχου!

Όταν εξαντλήθηκαν οι θεσμικοί επίσημοι παριστάμενοι, λίγο έλειψε να βγουν στον δρόμο και να σταματήσουν περαστικούς… Για να βραβεύσουν τα παιδιά! Την Τσεβά έκαναν πως δεν την έβλεπαν ότι ήταν στην αίθουσα! Μικροψυχία, εκδικητικότητα, κακία, αλλά και φόβος! Περισσότερο απ’ όλα; Παραδειγματισμός!

«Δείτε τι θα πάθετε εάν σηκώσετε κεφάλι!» Αυτό είναι το μήνυμα που επιχειρείται να φτάσει εκεί που πρέπει… Μιλάμε για δημοκρατικές διαδικασίες, όχι αστεία! «Διορθωτικές κινήσεις» λέει και «μοίρασμα αρμοδιοτήτων». 4 χρόνια στον Δήμο Ραφήνας Πικερμίου, επικρατεί το κουμάντο του ενός!

Και να που τώρα, στον δρόμο προς τις εκλογές, υποσχέσεις μέσω δημοσιευμάτων ότι θα διορθωθούν τα πράγματα… Εάν όμως, μιλάμε για «διόρθωση» σημαίνει ότι παραδεχόμαστε λάθη… Βρε, αλλάζει ο άνθρωπος; Καταπίεσε το φυσικό και θα επιστρέψει καλπάζοντας!

Ο συγκεκριμένος Δήμαρχος, κρίνοντας από τα δείγματα γραφής ως τώρα, είναι βέβαιο ότι θα γινόταν χειρότερος εάν εκλεγόταν ξανά! Στην επόμενη θητεία είναι, που η Αντιπολίτευση δεν θα έχει κανέναν ουσιαστικό ρόλο… Εφιαλτικό το πρωινό της Κυριακής εκείνης, για τους ένοικους του Δημαρχείου Ραφήνας Πικερμίου! «Μπουρνούς, θα σε στοιχειώνουν οι νεκροί μας» έγραφε το σύνθημα στον τοίχο του κτιρίου. Μακάβριο και βαρύτατο το κλίμα, με τη Δίκη για το Μάτι που βρίσκεται σε εξέλιξη!

Κι ενώ, όπως έχουμε ξαναγράψει, εάν υπήρχε στάλα τσίπας και φιλότιμου, ο κατηγορούμενος Δήμαρχος Ευάγγελος Μπουρνούς, δεν θα ζητούσε ξανά, την ψήφο των δημοτών, προχωράει ακάθεκτος! Το πρωί στα Δικαστήρια όπου καταγράφονται σπαρακτικές καταθέσεις και το βράδυ να διασκεδάζει μέσα στην τρελή χαρά κι εμφανώς… ανάλαφρος από οποιοδήποτε φορτίο ενοχής!

Δεν είναι όμως, μόνο ο κ. Μπουρνούς που θα έπρεπε να ντρέπεται… Είναι και όσοι σπεύδουν να πιάσουν στασίδι στο Ψηφοδέλτιο ενός κατηγορούμενου Δήμαρχου! Ήθελα να ήξερα, δεν σκέφτονται την περίπτωση καταδίκης του; Έστω και πρωτόδικα…

Το 2019 ο Ευάγγελος Μπουρνούς συγκρινόμενος ως Δήμαρχος, με τον τραγικά απόντα Ηλία Ψηνάκη και κυνηγώντας για την προσωπική του προβολή και δημοσιότητα, τις κάμερες, βγήκε ήρωας! «Σούπερ Δήμαρχος» κόντεψε να στεφθεί… Σήμερα όμως, η αλήθεια για τις πραγματικές του ευθύνες -εκτός των τυπικών που απορρέουν από το αξίωμά του- βγαίνουν στο φως. Και όσοι δεν γνώριζαν τον ρόλο που έπαιζε ο κ. Μπουρνούς τις ώρες του ολέθρου, τώρα τον μαθαίνουν…

Άξιο αναφοράς και το αίτημα του συνηγόρου του κ. Μπουρνούς -ο μόνος από τους εμπλεκόμενους στη Δίκη- ο οποίος έκανε σαματά επειδή επιτράπηκε η τοποθέτηση φωτογραφιών θυμάτων, στις θέσεις του ακροατηρίου!

Ας πάρουμε μία γεύση από τις καταθέσεις μαρτύρων και τα σχετικά δημοσιεύματα: «Ηχητικό ντοκουμέντο και οπτικό υλικό από την καταστροφή της 23/7/2018 τεκμηριώνουν αυτό που όλες και όλοι υποψιαζόμασταν και τώρα πια γνωρίζουμε…Πως οι πιέσεις για τη συγκάλυψη και την απαλλαγή εκείνων που είχαν την ευθύνη για τη διαχείριση της φονικής πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική, είναι αφόρητες. Ένα Σύστημα που αποτελείται από αιρετούς και υπηρεσιακούς διαθέτει τον τρόπο να πετύχει το ξέπλυμα του και είναι αδίστακτοι σε ό,τι αφορά την επίτευξη του σκοπού τους».

«Πολιτικές και υπηρεσιακές πιέσεις, δικολαβίστικες πρακτικές και διαστρέβλωση καταθέσεων και γεγονότων. Όλα θα χρησιμοποιηθούν για το πλύσιμο των ενόχων από το αίμα». «Ελπίζουμε μόνο, στο ότι οι Συνειδήσεις δεν ξεπλένονται το ίδιο εύκολα!».

«Αποκαλύπτονται οι πιέσεις που ασκήθηκαν -και τίποτα δεν μας κάνει να πιστέψουμε πως δεν ασκούνται ακόμη- για να βγουν από το κάδρο των ενόχων. Άλλωστε αναφέρεται ξεκάθαρα και στο βίντεο που περιέχει την ηχογραφημένη συνομιλία- ντοκουμέντο, Λιότσου – Ματθαιόπουλου: Έτσι είναι τα πράγματα στην Ελλάδα. Κοίτα τι έχουν, τι δεν έχουν και θαψ’ τα. Και μη γράψει ότι ευθύνεται ο Δήμαρχος ή η Δούρου, ή κάποια Υπηρεσία ή το Δασαρχείο…».

«Ήρθα να καταθέσω για τη δολοφονία της μητέρας μου. Έδειξα αυτόν που θεωρώ ως κύριο δολοφόνο της μητέρας μου, τον Δήμαρχο Ραφήνας – Πικερμίου Ευάγγελο Μπουρνούς, γιατί καθησύχαζε τον κόσμο και δεν μας προϊδέαζε γι αυτό που ερχόταν».

«Από την παραπληροφόρηση που έβγαινε από τον Δήμαρχο της περιοχής (Μπουρνούς) οδηγήθηκαν στον θάνατο δεκάδες άνθρωποι».

«Γύρω στις πέντε παρά δέκα με πήρε η σύζυγος μου πανικόβλητη: ‘Έλα σπίτι γρήγορα νομίζω θα έχουμε πρόβλημα με τη φωτιά’. Φτάνοντας στις 17.20 στα φανάρια της Αττικής Οδού, ακούω τον Μπουρνους να λέει κατά λέξη, ότι υπάρχει φωτιά στο Νταού κι εκκενώνεται το Λύρειο Ίδρυμα και αν ξεφύγει θα πάει βόρεια προς Διόνυσο. Πήρα τη γυναίκα μου και της το είπα και πήρα και τη μητέρα μου και ήταν μια χαρά. Ο δρόμος άδειος κι ο κόσμος ήρεμος».

Δεν περιγράφω άλλο…

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069