Άρθρο ΖΩ – Βιργινία Μάρκου: Προσκήνιο και Παρασκήνιο

Από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας ΖΩ Αν. Αττικής

Βιργινία Μάρκου, Συγγραφέας – Δημοσιογράφος

Δήμος Μαραθώνος

Τρεις τουλάχιστον, οι «ενάρξεις» στον Δήμο Μαραθώνα το προηγούμενο διάστημα…

Έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Εκπαίδευσης Πυροσβεστικού Σώματος στην πρώην Αμερικάνικη Βάση, έναρξη λειτουργίας της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας κι επίσημη έναρξη της τοπικής προεκλογικής περιόδου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, με την πρώτη Παραταξιακή συνάντηση του Δημάρχου Στέργιου Τσίρκα.

Ας τα πάρουμε με τη σειρά:

Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ.κ. Τσίρκας και Κυπαρίσσης υποδέχτηκαν: τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Κύριλλο, την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κα Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, τον πρώην Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά και άλλους αξιωματούχους, στα εγκαίνια του Κέντρου Εκπαίδευσης.

Μεγαλεία δηλαδή!

Ακόμα και οι σφοδρότεροι επικριτές της Δημοτικής Αρχής δεν θα επιτρεπόταν να μιζεριάζουν, όταν λαμβάνουν χώρα τέτοια γεγονότα, εφόσον βεβαίως, νοιάζονται πραγματικά για τον Δήμο μας.

Δύο χρόνια εντατικών εργασιών απαιτήθηκαν για το αποτέλεσμα, όπου η Διοίκηση του Δήμου παρείχε κάθε δυνατή βοήθεια και να που σήμερα, θωρακίζεται επιπλέον η Πυρασφάλεια (κι ενόψει Καλοκαιριού) ενώ παράλληλα, ανοίγουν διάπλατα οι πόρτες της περιοχής μας, να υποδεχτούμε όλους εκείνους που θα σχετίζονται με το Κέντρο Εκπαίδευσης.

Και θα είναι πολλοί!

Επιτυχία για τη Δημοτική Αρχή, είναι και η απόκτηση της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας, η οποία θα προσφέρει δωρεάν και κατ’ οίκον όπου χρειάζεται, υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης σε όλους τους κατοίκους.

Επισημαίνεται ότι πρόκειται για την πρώτη ανάλογη Κινητή Μονάδα στην Ανατολική Αττική!

Παρενθετικά να αναφερθούμε στη δικαίωση που νιώθουν οι κάτοικοι των περιοχών, Προβάλινθου και Αμπελούπολης, για τον αποχαρακτηρισμό από δασικές!

Αναγνωρίζουν το δικαίωμα στον Δήμαρχο, να δηλώνει δημόσια πως «σταθήκαμε με πυγμή δίπλα στους συμπολίτες μας» και τον ευχαριστούν με επιστολές που δημοσιεύουν, ενώ ταυτόχρονα, εκφράζουν την ευγνωμοσύνη και τον θαυμασμό τους, προς την υποψήφια Βουλευτή Ν.Δ. Βάσω Κόλλια!

«Πού να ήταν κι εκλεγμένη!» φέρονται να λένε για την κα Κόλλια, η οποία «έτρεξε» το θέμα όσο μπορούσε (σ.σ. δημόσιες ευχαριστίες και προς στους κ.κ. Βορίδη, Οικονόμου και Βλάχο).

Πάμε τώρα, στην πρώτη προεκλογική συνάντηση της «Πορείας Πράξης» της Παράταξης δηλ. του Στέργιου Τσίρκα:

Ενωτικός και διαλλακτικός, κατά τη συνήθη του τακτική, ο Δήμαρχος!

Καινούργια πρόσωπα (που κατεβαίνουν για πρώτη φορά, στην προεκλογική αρένα) στελέχη προερχόμενα από «μεταγραφές» (είχαν επιλέξει άλλους Συνδυασμούς στις εκλογές του 2019) και φυσικά, παλιοί και νέοι συνεργάτες του Δημάρχου. Η ατμόσφαιρα απέπνεε σιγουριά, αυτοπεποίθηση, δυναμικό παλμό!

«Δεν θα μείνω τελικά, στην Ιστορία, ως ο Δήμαρχος που έκοψε την… κορδέλα του ΧΥΤΑ όπως χαιρέκακα είχαν προβλέψει, πολιτικοί μου αντίπαλοι, στην αρχή της θητείας». Την αναφορά αυτήν την έκανε ο Δήμαρχος, τονίζοντας ότι στη διάρκεια της τετραετίας «δεν μπήκε ούτε ένα καρφί στην κατασκευή του ΧΥΤΑ».

Άλλα σημεία από την ομιλία του:

«Παρακολουθούσα τον Δήμαρχο Αθηναίων, στην τηλεόραση, να καμαρώνει για τις 30 παιδικές χαρές που κατασκευάστηκαν σε ολόκληρη την πρωτεύουσα!».

Όταν εμείς στον Δήμο μας, έχουμε εγκαινιάσει 21 χωρίς να ξοδέψουμε ούτε ένα ευρώ από τον Δήμο!

Συνεργάτες μου, φίλοι, αλλά και συνάδελφοι Δήμαρχοι, μου λένε χαριτολογώντας, ότι έχω γίνει διακονιάρης, επειδή χτυπάω πόρτες και ζητάω χορηγίες όπου μπορώ! Και τους απαντώ; Καλά κάνω κι έγινα διακονιάρης για τον Δήμο μου.

Έχουν περάσει 100 χιλ. ασφαλτοστρώσεις σε όλον τον Δήμο -με προτεραιότητα τις πιο πυκνοκατοικημένες γειτονιές- όσο αν αυτό, φαντάζει ‘σταγόνα στον ωκεανό’ καθώς ο Δήμος είναι τεράστιος»!

Ωραία στιγμή, για εμάς προσωπικά, ήταν εκεί που συμπεριέλαβε στους στόχους του, τη συνέχιση του παραλιακού πεζόδρομου ως το πευκοδάσος του Σχινιά!

Ενθουσιώδες λοιπόν, το κλίμα στο Διοικητικό στρατόπεδο του Δήμου, κάτι που επιβεβαιώνεται και από το γεγονός (κοινό μυστικό) ότι, ο ένας μετά τον άλλον οι παράγοντες, που επιθυμούν να παίξουν έναν ρόλο στην τοπική πολιτική σκηνή της επόμενης μέρας, σπεύδουν να δώσουν τα χέρια με τον Δήμαρχο.

Ο οποίος Δήμαρχος, μέχρι τώρα που μιλάμε «τρέχει» μόνος του…

«Καλύτερα να μαλώνεις παρά να είσαι μόνος» σύμφωνα με Ιρλανδική παροιμία!

Ο δρόμος πάντως, προς την κάλπη για τον Στέργιο Τσίρκα, φαντάζει άδειος, εκτός από κάποια… Σφυροδρέπανα, που διακρίνονται στο βάθος!

Δήμος Ραφήνας Πικερμίου

«Εκ παραδρομής» η μέχρι πρότινος, αιτιολόγηση ότι λόγω κόβιντ τα Δημοτικά Συμβούλια Ραφήνας Πικερμίου, εξακολουθούσαν δια περιφοράς/τηλεδιάσκεψη.

Τούτο ισχυρίστηκε ο Πρόεδρος κ. Μώρος στις επίμονες σχετικές ερωτήσεις του Βασιλόπουλου!

Όχι ότι «άνοιξαν» οι συνεδριάσεις…

Τουλάχιστον όμως, ο Πρόεδρος Δ.Σ. κάτι υποτίθεται ότι απαντά στον συνάδελφό του, υποψήφιο Δήμαρχο. Από τη μεριά του ο Ευάγγελος Μπουρνούς παριστάνει το… αγαλματάκι ακούνητο και αμίλητο, μέσα στα Συμβούλια, όταν η Αντιπολίτευση θέτει ερωτήματα.

Τους αγνοεί επιδεικτικά, αποφεύγοντας παράλληλα, τις κακοτοπιές, όπου απάντηση σοβαρή δεν είναι δυνατό να δοθεί, έτσι κι αλλιώς…

Ας το προσέξουν αυτό οι συμπολίτες μας, από Ραφήνα και Πικέρμι.

Ένας Δήμαρχος που αγνοεί κανόνες, διαδικασίες και θεσμούς, απαξιώνοντας όσους δεν υποτάσσονται στην «κυριαρχία» του, είναι πάρα πολύ πιθανό ν’ αγνοεί και ν’ απαξιώνει με τον ίδιο τρόπο (εφόσον επανεκλεγεί) και τους πολίτες εκείνους, οι οποίοι θα…. τολμούσαν να τον αμφισβητήσουν!

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ανέφερε: «…εγώ μπορεί να χρησιμοποιήσω την ιδιότητά μου, να κάνω bulling σε ένα πολίτη. Eίναι σωστό αυτό; Όχι δεν είναι σωστό επειδή είμαι δήμαρχος, να τον κυνηγάω. πρέπει να εφαρμόζω το δίκαιο».

Βρε, πού τα βρίσκει και τα λέει;

Αυτά ακούν οι ρέγγες εκεί στο λιμάνι και σπαρταράνε από τα γέλια, κόβοντας μαχαίρι το κλάμα!

Τελικά, αυτό το περιβόητο καλοριφέρ δεν είχε ξηλωθεί από το σχολείο και δεν ήταν προϊόν βανδαλισμών!

Συμφωνήσαμε όλοι σε αυτό, ακόμη και ο Δήμαρχος!

Οι μαθητές όμως, τιμωρήθηκαν και δεν συμμετείχαν στην Παρέλαση… πλην των επτά τυχερών!

Χαλάλι σας, παιδιά!

Για αφισορύπανση, βρήκαν να κατηγορήσουν τον Ανδρέα Βασιλόπουλο, οι διοικητικοί του Δήμου, με μπροστάρη τον Δήμαρχο.

Στην ημερίδα που διοργάνωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος προκειμένου να βοηθήσει στην εύρεση εργασίας, όσους αγωνίζονται να βρουν δουλειά, κόλλησε -λένε- αφίσες!

Ο Βασιλόπουλος απαντά ότι οι δικές του αφίσες απομακρύνθηκαν άμεσα, σε αντίθεση με τα πανό και τις σημάνσεις στο οδόστρωμα, που έμειναν εκεί, μετά το πέρας του Αραφείνιου δρόμου.

Αλλά ας αφήσουμε τον… αφισοκαυγά και να πιάσουμε τα πιο σοβαρά:

25.000 ευρώ περίπου, έταξε ο Δήμαρχος -με απευθείας ανάθεση- σε εργολάβο, για καθαρισμό και κηπουρικές εργασίες του Νεκροταφείου. Η δαπάνη δεν εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο, με αποτέλεσμα ο εργολάβος, καταφεύγοντας στη Δικαιοσύνη, να διεκδικεί το ποσό και ο Δήμος, δηλ. ο δημότης, να πληρώνει πάλι τα σπασμένα, συν δικηγόρους, συν δικαστικά έξοδα…

κ. Δήμαρχε, δεν λέμε ότι τα κάνετε επίτηδες αυτά, για να εξαγοράζετε ψήφους και συνειδήσεις κι εκλογική πελατεία, με λεφτά του Δήμου!

Μακριά από εμάς τέτοιες σκέψεις…

Προσέξτε όμως, λίγο, τι αναθέτετε και σε ποιον…

Οι καιροί είναι δύσκολοι, οι ανάγκες των κατοίκων πολλές και οι Δήμοι πάσχουν από ρευστότητα, όπως καλά γνωρίζετε…

Το κακό βέβαια, είναι να σου βγει το όνομα.Και στην πολιτική πιάτσα της Ραφήνας, κυκλοφορεί ότι μία από τις τακτικές του Ευάγγελου Μπουρνού προκειμένου να γίνει αρεστός στους δημότες, είναι να τους αγοράζει ηλεκτρικές οικιακές συσκευές.

«Μου είχε χαλάσει η τοστιέρα και μου την αντικατέστησε ο Δήμαρχος» ευγνώμων μία κυρία, κάτοικος Πικερμίου.

Ας είναι! Στο κυνήγι του σταυρού, με ό,τι ικανότητες διαθέτει ο καθένας…

«Δεν δόθηκε η εισήγηση γι’ απομάκρυνση των πολιτών. Οι Δήμοι ήταν υποχρεωμένοι να υλοποιήσουν την εντολή. Αυτό που έψαξα και βρήκα είναι ότι υπήρχαν σχέδια» κατέθεσε για άλλη μία φορά, ο δικαστικός πραγματογνώμονας, στη Δίκη για το ολοκαύτωμα του Ιούλη 2018.

Έβγαλε λέει, ο Ευάγγελος Μπουρνούς από τον Δήμο, περίπου 10.000 ευρώ κι έφτιαξε ένα γατόσπιτο. Και διαμαρτύρεται η Αντιπολίτευση, θεωρώντας ότι τα χρήματα αυτά, θα έπρεπε να ξοδευτούν διαφορετικά για τα αδέσποτα (στειρώσεις κλπ.). Πόσο μάλλον, που τόσες μέρες/νύχτες τώρα, ούτε ένας γάτος δεν έχει καταδεχτεί να κατέβει από τα κεραμίδια για να στεγαστεί εκεί…

Λέτε να κατασκευάστηκε για να χρησιμοποιηθεί ως «κρύπτη»;

Μετά την ως άνω Δίκη που συνεχίζεται ή μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές;

Το αναφέρω αυτό, επειδή συχνά πυκνά ο Δήμαρχος αυτοαποκαλείται ως… «μεγάλο γατόνι».

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069