Bullying στο Αρσάκειο: Έδεσαν 15χρονο με πετονιά – Νέα μαρτυρία για το ιδιωτικό σχολείο

Ανοίγουν στόματα για το bullying σε ιδιωτικό σχολείο των βορείων προαστίων. Ένας απόφοιτος, μάλιστα, του σχολείου μιλώντας μετά τη διάσταση που έχει πάρει το θέμα με τον εκφοβισμό του 15χρονου μαθητή, τον οποίο έφτασαν στο σημείο να δέσουν με πετονιά συμμαθητές του, εξομολογείται: «Έχω υποστεί και εγώ bullying, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό. Μου μιλούσαν άσχημα, με πείραζαν. Προσπαθούσα να μην τους δίνω σημασία, γιατί ήξερα με τι άτομα είχα να κάνω».

Μάλιστα, ο συγκεκριμένος νεαρός είναι απόφοιτος, όπως λέει στις κάμερες, του σχολείου, στο οποίο έγινε το bullying στον 15χρονο. «Με πείραζαν», επαναλαμβάνει και συμπληρώνει ότι για τον εκφοβισμό που δεχόταν, είχε ενημερώσει την οικογένειά του.

Μία ακόμη απόφοιτη του ιδιωτικού σχολείου ανέφερε: «Το σχολείο μου είναι απαράδεκτο. Το θέμα του bullying έχει ξεφύγει και ξεκινά από την οικογένεια. Η οικογένεια είναι αυτή που κρατά τα παιδιά, η οικογένεια είναι αυτή που τα μαντρώνει και τους δίνει τα πρώτα διδάγματα από εκεί και πέρα έρχεται το σχολείο, που έχει χάσει πολλά κομμάτια των παιδιών. Πρέπει να δοθεί μεγάλη διάσταση, γιατί το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό».

Από την πλευρά του κάτοικος της περιοχής σημείωσε: «Η τιμωρία πρέπει να πηγαίνει προς τους γονείς. Το παιδί μαθαίνει από τους γονείς. Κάντε λοιπόν την ποινή στους γονείς και αφήστε τα παιδάκια με ελαφρύ ποινολόγιο».

Η ανακοίνωση του Αρσάκειου για το bullying

Ανακοίνωση εξέδωσε το Αρσάκειο με αφορμή το άγριο περιστατικό μπούλινγκ το οποίο σημειώθηκε μέσα στο χώρο του ιδιωτικού σχολείου, με θύμα έναν 15χρονο μαθητή.

Όπως αναφέρεται από τη διεύθυνση του Αρσακείου, θα κινηθούν οι πειθαρχικές διαδικασίες ώστε να διερευνηθεί η ευθύνη των εμπλεκομένων μαθητών.

Παράλληλα, έχει υποβληθεί αίτημα για ΕΔΕ στην Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για να διερευνηθεί αν υπάρχουν ευθύνες εκπαιδευτικών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Ενημερώνουμε τους γονείς των μαθητών που φοιτούν στα Σχολεία τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας ότι εντός τής ημέρας (3/4/2023) θα κινηθούν οι πειθαρχικές διαδικασίες, ώστε να διερευνηθεί η ευθύνη των εμπλεκομένων μαθητών από τα αρμόδια όργανα (Σύλλογο Διδασκόντων). Ομοίως υπεβλήθη ήδη κατεπείγον αίτημα για Ενορκη Διοικητική Εξέταση από την Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας για τυχόν πειθαρχικές ευθύνες εκπαιδευτικών σχετικά με το συμβάν».

Τύλιξαν με πετονιά τον συμμαθητή τους και γελούσαν – Η πρώτη μαρτυρία για το bullying στο ιδιωτικό σχολείο

Τα στόματα των μαθητών του ιδιωτικού σχολείου στην Αττική όπου σημειώθηκε το άγριο περιστατικό μπούλινγκ με θύμα έναν 15χρονο, ανοίγουν σιγά σιγά.

«Άκουσα για το περιστατικό. Δεν έχω ακούσει ξανά κάτι τόσο ακραίο. Το κλασικό να πειράζουν ένα παιδί που γίνεται σε κάθε σχολείο… αλλά δεν έχω ακούσει κάτι τόσο ακραίο», δήλωσε στην κάμερα του Newsbomb και σε δημοσιογράφους νεαρός μαθητής το πρωί της Δευτέρας.

Σημειώνεται πως το πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε σε σχολική αίθουσα την ώρα του διαλείμματος, όταν πέντε αγόρια και ένα κορίτσι ακινητοποίησαν τον 15χρονο και στη συνέχεια τον έδεσαν με πετονιά!

Μάλιστα έξι ανήλικοι τύλιξαν την πετονιά γύρω από τον λαιμό του 15χρονου, προκαλώντας του σωματικές βλάβες. Σαν να μην έφτανε αυτό τον χλεύαζαν, τον έβριζαν και γελούσαν μαζί του.

Ο 15χρονος ανέφερε το περιστατικό bullying και τον εφιάλτη που έζησε στους γονείς του, οι οποίοι έκαναν καταγγελία στις αστυνομικές αρχές.

Μετά από αναζητήσεις, το απόγευμα και το βράδυ του Σαββάτου εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας οι 4 από τους 6 δράστες, τρία αγόρια και το ένα κορίτσι.

Αναζητούνται ακόμα δύο παιδιά

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, της Ασφάλειας Αττικής, ανέλαβε την υπόθεση και έχει ήδη προχωρήσει σε τέσσερις συλλήψεις ενώ αναζητούνται τα άλλα δύο ανήλικα παιδιά που ήταν δράστες της επίθεσης σε βάρος του συμμαθητή τους.

Με εντολή εισαγγελέα οι τέσσερις συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Οι τέσσερις ανήλικοι συλληφθέντες κατηγορούνται για εξύβριση, παράνομη βία και επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος συνομηλίκου τους και σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία εξύβριση κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράνομη βία κατά συναυτουργία.

Η δικογραφία αναμένεται να προωθηθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή έτσι ώστε η υπόθεση να πάρει και τον δρόμο της Δικαιοσύνης, την ώρα που στη σχολική κοινότητα επικρατεί μεγάλη αναστάτωση για το περιστατικό.

Πηγή: newsbomb.gr

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069