Χρυσό βραβείο για την ανακύκλωση, στον Δήμο Παλλήνης

Tο Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία «Ανακύκλωση και Επαναχρησιμοποίηση», έλαβε ο Δήμος Παλλήνης, στην φετινή απονομή των Best City Awards 2022.

Το βραβείο παρέλαβε η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πόπη Ζινέλη, η οποία εκπροσώπησε τον Δήμαρχο, Θανάση Ζούτσο, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022, στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης», στην Αθήνα.

Ο Δήμος μας, βραβεύτηκε ειδικότερα, για την 5ετή λειτουργία του Προγράμματος Followgreen το οποίο λειτουργεί από το 2016 και αποτελεί ένα καινοτόμο σύστημα επιβράβευσης των πολιτών που ανακυκλώνουν, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας www.followgreen.gr/pallini και της mobile εφαρμογής καθώς και μέσω της «Έξυπνης Γωνιάς Ανακύκλωσης».

Οι πολίτες ανακυκλώνουν, κερδίζουν πόντους και τους εξαργυρώνουν με προσφορές σε καταστήματα του Δήμου μας.

Έως τώρα, στο πρόγραμμα συμμετέχουν πάνω από 2.700 χρήστες που αντιστοιχούν στο 14% των νοικοκυριών του Δήμου μας και έχουν γίνει 3.900 εξαργυρωμένες προσφορές τοπικών επιχειρήσεων, με 20.000.000 επιβραβεύσεις σε πολίτες.

Η δημοτική πλατφόρμα ανακύκλωσης, δέχεται πάνω από 3.000 μοναδικούς επισκέπτες ανά μήνα.

Επιπλέον, το Πρόγραμμα έχει στόχο την ενεργή συμμετοχή της σχολικής κοινότητας, μέσα από 6.5000.000 εκπαιδεύσεις (αριθμός άρθρων, βιντεο, κουιζ κλπ που έχουν προβληθεί στους μαθητές) καθώς και Σχολικούς Μαραθωνίους Ανακύκλωσης, οι οποίοι διεξάγονται κάθε χρόνο, με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Έως τώρα, έχουν συμμετάσχει στους Μαραθωνίους, πάνω από 8.000 μαθητές οι οποίοι ανακύκλωσαν πάνω 115.000 κιλά ανακυκλώσιμων υλικών (χαρτί, πλαστικό, μέταλλο, κλπ).

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069