Δ. Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ στηρίζει τα αιτήματα των πολυμελών οικογενειών με τρία τέκνα

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα Ελλάδος (ΟΠΟΤΤΕ) αποτελούμενη από τους Κοντό Δημήτρη, Βακουφτσή Σούλα, Χαβάκη Γεώργιο, Κατέρη Μελίνα και Δήμο Βασίλη.

Καλωσορίζοντας τα μέλη της Ομοσπονδίας στην έδρα της ΚΕ του κόμματος, ο Δ. Κουτσούμπας χαιρέτησε την Ομοσπονδία πολυμελών οικογενειών της Ελλάδας με τρία τέκνα, σημειώνοντας πως «βεβαίως είστε πολύτεκνες οικογένειες και από αυτή τη σκοπιά το ελληνικό κράτος πρέπει να αναγνωρίσει ότι είστε πολύτεκνοι και ισότιμοι με τους υπόλοιπους που έχουν πάνω από τρία τέκνα. Ξέρετε την άποψη του ΚΚΕ γι’ αυτό το ζήτημα».

«Βεβαίως βιώνετε τις συνέπειες από τη μεγάλη ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια, τις ανατιμήσεις στα τρόφιμα, στα φάρμακα, στην ενέργεια, στη στέγη, εσείς πολύ περισσότερο απ’ ότι άλλες κατηγορίες, άλλες οικογένειες από τον ελληνικό πληθυσμό.

Και βεβαίως ζείτε επίσης έντονα τις τεράστιες μειώσεις που έχουν γίνει όλα τα προηγούμενα χρόνια στους μισθούς, στις συντάξεις, με αποτέλεσμα να έχει επιπτώσεις αυτό στη διαβίωση της πολύτεκνης οικογένειας» επισήμανε ο Δ. Κουτσούμπας και κατέληξε:

«Εμείς υποστηρίζουμε τα αιτήματά σας, έχουμε κάνει σχετικές ερωτήσεις και επερωτήσεις στη Βουλή, θα συνεχίσουμε να πιέζουμε τους κυβερνώντες, τα αρμόδια υπουργεία, στην κατεύθυνση επίλυσης των αιτημάτων και το ζήτημα της απαραίτητης εξομοίωσης των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες οικογένειες πρέπει επιτέλους να πάρει το δρόμο του.

Σε αυτή την κατεύθυνση, το ΚΚΕ υπόσχεται να συνεχίσει το έργο του και την άσκηση πίεσης προς κάθε κατεύθυνση».

«Βρεθήκαμε σήμερα με τον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, ευχαριστήσαμε το ΚΚΕ για την ανταπόκρισή του και την δουλειά που κάνει στο κοινοβούλιο για την υπεράσπιση των ζητημάτων που θέτουν οι τρίτεκνες οικογένειες» δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δημήτρης Κοντός αναφέροντας στη συνέχεια:

«Το βασικό ζήτημα που θέτουμε είναι το δημογραφικό και η αντιμετώπιση των οικογενειών. Θεωρούμε ότι είναι εθνικό, κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα και ζητάμε την στήριξη της ελληνικής πολιτείας για να έχουν την δυνατότητα οι νέοι άνθρωποι να κάνουν οικογένεια, να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των οικογενειών στις αυξήσεις, στην ενέργεια, στο νοικοκυριό και στα είδη πρώτης ανάγκης, στην στέγαση έτσι ώστε να μπορέσουν οι νέοι άνθρωποι να κάνουν οικογένεια αλλά και να μπορέσουν να ζήσουν με αξιοπρέπεια οι οικογένειες. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας».

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069