Σε ανακοίνωση του ο Δήμος Μαραθώνα καλεί τους δημότες να προμηθευτούν δωρεάν ξυλεία και λίπασμα. Αναλυτικά:

“Η Υπηρεσία Καθαριότητας και η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Μαραθώνος ενημερώνουν τους δημότες ότι στον χώρο στάθμευσης του Κωπηλατοδρομίου (παρκινγκ Μπέη) τα συνεργεία μας συγκεντρώνουν και εναποθέτουν προσωρινά, κατόπιν περισυλλογής από όλες τις περιοχές του Δήμου, το σύνολο των σπασμένων/κομμένων κλαδιών, ξυλείας και κλαδεμάτων που προέκυψαν από την κακοκαιρία «Ελπίς».

Στο σημείο αυτό εναποτίθενται όλα στον ειδικό θρυμματιστή που τα μετατρέπει σε οργανικό λίπασμα προκειμένου να επαναχρησιμοποιηθούν ως ενισχυτικό του εδάφους. Με τον τρόπο αυτό τα αξιοποιούμε με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον και παράλληλα μειώνουμε σημαντικά τον τεράστιο όγκο τους που θα κατέληγε στα απορρίμματα.

Ενημερώνουμε λοιπόν όλους τους δημότες μας ότι μπορούν να προσέρχονται στο σημείο και να παραλαμβάνουν δωρεάν ξυλεία και οργανικό λίπασμα για δική τους χρήση. Απαραίτητη προϋπόθεση να διαθέτουν τσάντες/σακούλες αντοχής. Κομμένη ξυλεία βρίσκεται και σε πολλά σημεία όλων των περιοχών του Δήμου μας από όπου επίσης οι δημότες μπορούν ελεύθερα να προμηθεύονται δωρεάν την ποσότητα που επιθυμούν. Επιπλέον σας ενημερώνουμε ότι στο πάρκιγκ Μπέη μπορείτε να εναποθέτετε με δική σας μέριμνα και τα δικά σας κλαδέματα ώστε να θρυμματιστούν και να μετατραπούν σε λίπασμα.

Τονίζουμε ότι δεν επιτρέπεται να εναποθέτετε ογκώδη ή άλλα απορρίμματα και παρακαλούμε για την συνεργασία όλων με τις αρμόδιες Υπηρεσίες ώστε να είναι αποτελεσματικότερο το έργο των συνεργείων.”

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069