Δ. Μιχαηλίδου: Κάνε προληπτικά εξετάσεις, το οφείλεις σε εσένα αλλά και σε αυτούς που αγαπάς

«Στα θέματα υγείας ο προληπτικός έλεγχος πρέπει για όλους να γίνει μέρος μιας κανονικότητας και όχι η αποσπασματική ενέργεια που εύκολα αναβάλουμε ή γιατί δεν «βρίσκουμε» χρόνο, ή γιατί φοβόμαστε ή γιατί επενδύουμε στην τύχη μας», δήλωσε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, στην εκδήλωση με τίτλο: «Κάθε γυναίκα χρειάζεται να ξέρει!», στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Όπως τόνισε η Υφυπουργός στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον ΟΕΚΚ- ΑγκαλιάΖΩ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου του Μαστού: «Η πρόληψη κυριολεκτικά σώζει ζωές και αν μη τι άλλο γλυτώνει τον άνθρωπο από πρόσθετο πόνο και οδυνηρές θεραπείες που δοκιμάζουν τις αντοχές της ύπαρξής του. Ως κοινωνία και ως πολιτεία οφείλουμε να αντιταχθούμε στην ολιγωρία και στην αμεριμνησία όπου μας παρασύρει η καθημερινότητα. Οφείλουμε να απευθυνθούμε σε κάθε γυναίκα και με κάθε τρόπο, λέγοντας ότι είναι υποχρέωσή μας να φροντίζουμε τον εαυτό μας και της υγεία μας. Γιατί η προστασία της υγείας είναι υποχρέωση, τόσο προς τον εαυτό μας όσο και προς τους δικούς μας ανθρώπους. Το όπλο μας είναι η συνεχής και συστηματική ενημέρωση».

Αναφερόμενη στο πρόγραμμα πρόληψης του καρκίνου του μαστού που τιμητικά φέρει το όνομα της Φώφης Γεννηματά, η Υφυπουργός υποστήριξε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας, 1.300.000 παραπεμπτικά προσυμπτωματικού ελέγχου θα σταλούν σταδιακά σε ισάριθμες γυναίκες. Πάνω από ένα εκατομμύριο γυναίκες θα κινητοποιηθούν, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις εξετάσεις τους, αναδεικνύοντας παράλληλα την αξία της πρόληψης και την αναμφισβήτητη  υπεροχή της έναντι της θεραπείας.

Η κα Μιχαηλίδου σημείωσε: «Κάνε προληπτικά εξετάσεις: το οφείλεις σε εσένα, αλλά και σε αυτούς που αγαπάς. Αυτό είναι το μήνυμα που οφείλουμε να υπενθυμίζουμε στον εαυτό μας αλλά και στους γύρω μας καθημερινά. Και η σημερινή εκδήλωση υπηρετεί αυτόν ακριβώς το σκοπό. Και αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στο Όμιλο «ΑγκαλιάΖω» όχι μόνο γιατί  πήρε την πρωτοβουλία, αλλά γιατί υπηρετεί εδώ και δεκαετίες αυτό το σκοπό. Επενδύει στην έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση, παρέχοντας ταυτόχρονα στήριξη σε ασθενείς με καρκίνο και στις οικογένειές τους. Δικαιούμαστε έτσι να είμαστε αισιόδοξοι και να μεταφέρουμε το μήνυμα ότι ο καρκίνος είναι μια ασθένεια που έχουμε τη δύναμη και τα μέσα να την αντιμετωπίσουμε και να την νικήσουμε».

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069