Δ.Τ. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΟΛΙΤΗ ΠΕΡΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ Α. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ -ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

Με έκπληξη, δυσάρεστη έκπληξη, πληροφορηθήκαμε μέσω δημοσιεύματος του τοπικού ενημερωτικού ιστοτόπου irafina.gr, την καταγγελία συμπολίτη μας περί του τρόπου αποστολής ενημερωτικών emails από τον κο Βασιλόπουλο στον προσωπικό του λογαριασμό, χωρίς ο ίδιος, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα του, να τον έχει δώσει ποτέ.
Ιδιαίτερα δε από τις σαφείς αιχμές του, ότι ο κος Βασιλόπουλος , υπό την ιδιότητα του μέλους της διοίκησης του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου ως αντιδήμαρχος, παρατύπως ή παρανόμως απέκτησε πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα πολίτη.
Η διοίκηση του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου δηλώνει κατηγορηματικά και σε όλους τους τόνους ότι ΟΥΔΕΠΟΤΕ διανοήθηκε να αποκτήσει πρόσβαση, πόσο μάλλον να κάνει χρήση, προσωπικών δεδομένων των πολιτών που απευθύνονται μέσω των ηλεκτρονικών τους διευθύνσεων στις αρμόδιες υπηρεσίες.
Είναι αδιανόητο και απολύτως καταδικαστέο για όποιον με οποιονδήποτε τρόπο το διανοήθηκε και το διέπραξε, ιδιαίτερα κάνοντας χρήση εσωτερικής ιδιότητας ως μη όφειλε.
Ευχόμαστε κι ελπίζουμε να μην υπάρχει οιαδήποτε εμπλοκή του κ.Βασιλόπουλου υπό την ιδιότητα του αντιδημάρχου σε παράτυπη χρήση προσωπικών δεδομένων πολιτών για δημιουργία βάσης δεδομένων,προσωπική προβολή ή για οιαδήποτε μη υπηρεσιακή χρήση.

ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Ο ίδιος οφείλει μια ξεκάθαρη δημόσια απάντηση στους πολίτες, όπως και στην Υπηρεσία.
Το πώς και το εάν οιοσδήποτε συγκεντρώνει στοιχεία πολιτών και δημιουργεί βάσεις δεδομένων χωρίς τη συναίνεσή τους και παρά την αυστηρή νομοθεσία είναι από μόνο του ένα τεράστιο θέμα που χρήζει απάντησης. Όταν όμως «εμπλέκεται» η Διοίκηση του Δήμου και το ενδεχόμενο κακής χρήσης ιδιότητας, για απόκτηση πρόσβασης, αποκτά αυτονοήτως ακόμη μεγαλύτερη
βαρύτητα η καταγγελία, καθώς θίγει στον πυρήνα της τη σχέση εμπιστοσύνης
Δήμου – Δημότη.

Η διοίκηση και οι Υπηρεσίες του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου θεωρούν αδιανόητη ακόμη και την σκέψη να έχει συμβεί κάτι ανάλογο, θα προχωρήσει σε πλήρη διερεύνηση των καταγγελλομένων και θα επανέλθει.

Τσεμπέρης Χρήστος
Αντιδήμαρχος Συντονισμού κι Επικοινωνίας Δήμου Ραφήνας Πικερμίου

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069