Δελτίο τύπου για την εκδήλωση του ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και με σύνθημα το «ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ», το ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ διοργανώνει στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου στο Ίλιον ανοιχτή εκδήλωση το Σάββατο 25 Ιουνίου 2022 και ώρα 18.30-22.00.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να επικοινωνήσουμε και να αλληλοεπιδράσουμε με την τοπική κοινωνία μέσα από μια σειρά ενημερωτικών παρεμβάσεων και καλλιτεχνικών δράσεων με αφορμή τον σημαντικό εορτασμό αυτής της μέρας και ΜΑΖΙ να υπερβούμε τις προκαταλήψεις και τα εμπόδια.

Αναλυτικά οι δράσεις της εκδήλωσης:

  • Εργαστήρι κατασκευής παραδοσιακών μουσικών οργάνων θα λειτουργεί όλες τις ώρες όπου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να συμμετέχουν διαδραστικά κατασκευάζοντας το δικό τους χειροτύμπανο.
  • Καλλιτεχνική δράση ζωγραφικής με ελεύθερη συμμετοχή από τους επισκέπτες και με στόχο τη δημιουργία πανό με κεντρικό μήνυμα το «ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ»
  • Στις 20.30 θα παρουσιαστεί από την ομάδα θεάτρου της Κοινότητας με την καθοδήγηση της εμψυχώτριας Λίλιας Δημαράκη το θεατρικό «ΠΟΝΤΙΚΕ, ΠΟΝΤΙΚΕ!» Η παράσταση βασίζεται στο παραμύθι “Les deux souris” του Henri Gougaud που μετέφερε στα ελληνικά η Λίλη Λαμπρέλλη. Το εργαστήρι χρησιμοποιεί τεχνικές συνόλου και θεάτρου της επινόησης, δίνοντας μεγάλη σημασία στη λειτουργία της ομάδας.
  • Στις 21.00 το συγκρότημα «ΚΡΟΥΣΤΩΔΙΑ» μαζί με τον Κώστα Κωνσταντάτο and friends θα παρουσιάσουν ένα μουσικό δρώμενο με θέμα «Τραγούδια του Κόσμου».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και παράλληλα με τις δράσεις θα λειτουργεί ενημερωτικό περίπτερο με έντυπο υλικό του προγράμματος αλλά και πωλητήριο με έκθεση μουσικών οργάνων.

Το ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ είναι θεραπευτικό πρόγραμμα για χρήστες εξαρτησιογόνων ουσιών άνω των 21 ετών και τις οικογένειές τους. Ανήκει στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) και στοχεύει στην απεξάρτηση και την κοινωνική επανένταξη των μελών του. Από το 1989 προσφέρει στους χρήστες ναρκωτικών ουσιών μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή μέσα από ολοκληρωμένες υπηρεσίες για την αντιμετώπιση της εξάρτησης και των προβλημάτων που τη συνοδεύουν. Οι υπηρεσίες του προγράμματος είναι δωρεάν και χωρίς λίστες αναμονής και στοχεύουν στην πλήρη και οριστική αποχή από τις ουσίες και στην ισότιμη ένταξη του ατόμου στην κοινωνία.

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069