Διαμαρτυρία των κατοίκων του οικισμού “ΠΡΟΒΑΛΙΝΘΟΣ”

Ζωnews.gr



OΙΚΟΔΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ  ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΙΣΤΩΝ ΓΕΡΟΤΣΑΚΟΥΛΙΟΥ “Ο ΠΡΟΒΑΛΙΝΘΟΣ” 
     
         
 Διαμαρτυρία των κατοίκων του οικισμού “ΠΡΟΒΑΛΙΝΘΟΣ” (Π.Ε.11)
 
                                                                                               
                  Τα Δ.Σ. του Συνεταιρισμού και του Πολιτιστικού Συλλόγου του καμένου οικισμού Προβάλινθος, θέλουμε να καταγγείλουμε προς το αναγνωστικό σας κοινό μια μεγάλη αδικία και άνιση μεταχείριση που επιχειρείται να γίνει σε βάρος 500 οικογενειών μικροιδιοκτητών και επίσης 300  του οικισμού της Αμπελούπολης, ενώ συμπληρώνονται 3 τρία χρόνια από την καταστροφική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018.   
      
                Διότι η Επιτροπή του Ειδικού Χωροταξικού Σχεδίου προτείνει προς πολεοδόμηση μόνο το Μάτι και το Κόκκινο Λιμανάκι, ενώ τον Προβάλινθο και την Αμπελούπολη, που έχουν διοικητικές πράξεις και άδειες, πριν το Σύνταγμα του 1975,πρότυπα ρυμοτομικά σχέδια,κοινόχρηστους χώρους 30%,πλατείες,φαρδείς δρόμους,μεγάλα οικόπεδα και γενικά περισσότερα συγκριτικά πλεονεκτήματα, όχι μόνο μας αφήνουν έξω από την πολεοδόμηση, αλλά αντίθετα προτείνουν οι οικισμοί μας να γίνουν πάρκα και κοινόχρηστοι χώροι των γειτονικών οικισμών, δηλαδή να δημευτούν οι ιδιοκτησίες μας για να ωφεληθούν άλλοι.      
 
                  Τώρα πως είναι δυνατόν ένας ζωντανός οικισμός που ήταν ο Προβάλινθος, πριν την πυρκαγιά, με 170 σπίτια και με όλες τις υποδομές μπορεί μετά από 60 χρόνια οικιστικής δημιουργίας να μετατραπεί σε χώρους αναψυχής, σ¨αυτό μόνο η ελληνική γραφειοκρατία  μπορεί να δώσει απάντηση.        
              Όσον αφορά τον Δασικό Χάρτη που αναρτήθηκε είναι προτιμότερο να μην αναφερθούμε διότι πρόκειται γιά πραγματικό τραγέλαφο.      
  
                Κατά το χρονικό διάστημα της τριετίας από την καταστροφή μας έχουμε προσπαθήσει να αποδείξουμε με επιστολές διαμαρτυρίας  προς τους αρμόδιους φορείς, αλλά κυρίως με τα υπομνήματα της δικηγόρου μας κας Κλαυδιανού και του Καθηγητή κ.Χρυσανθάκη  με αδιάσειστα στοιχεία ότι ο οικισμός μας είναι οικιστική περιοχή και όχι δασική που κάποιοι θέλουν να εμφανίσουν.                                              
Γι” αυτό καμία ουσιαστική απάντηση δεν έχουμε λάβει, παρά μόνο υποσχέσεις ότι το πρόβλημα μας θα λυθεί στο μέλλον……..        

         Επίσης να αναφέρουμε, ότι οι κάτοικοι του οικισμού μας βρίσκονται υπό διωγμό, πολλές οικογένειες φιλοξενούνται, άλλες είναι στο ενοίκιο και οι ιδιοκτήτες  αγροτεμαχίων είναι σε απόγνωση διότι χάνουν τις ιδιοκτησίες τους και το όνειρό τους ότι θα μπορούσαν να φτιάξουν ένα σπίτι για τα παιδιά τους, είναι στον αέρα.    
       
             Κατόπιν των ανωτέρω Ζ Η Τ Α Μ Ε, από το Υπουργείο Περιβάλλοντος να επανεξετάσει το αίτημά μας που είναι η ένταξή μας προς πολεοδόμηση στο Ε.Χ.Σ. και να μας δοθούν επιτέλους άδειες γιά να επιδιορθώσουμε  και να οικοδομήσουμε τα καμένα σπίτια μας.       

         Σε αντίθετη περίπτωση είμαστε υποχρεωμένοι να προσβάλουμε στο Σ.τ.Ε. το Προεδρικό Διάταγμα του Ε.Χ.Σ. και να προβούμε σε κάθε άλλη νόμιμη ενέργεια.   

Πληροφορίες”  Δημ. Δούνης      τηλ. 6942656337     Διον.Καπνίσης     τηλ.6932203236                      

Ευχαριστούμε γιά τη φιλοξενία σας.
                   
 Με εκτίμηση      

ΟΙ    ΠΡΟΕΔΡΟΙ    

Δημήτρης  Δούνης   

Στέφανος Αθανασίου


ΖΩnews
ACCOUNTANTS GROUP 
Δραστηριοποιούμαστε στον τομέα της συμβουλευτικής επιχείρησης,
λογιστικών – φοροτεχνικών υπηρεσιών και των επιδοτούμενων προγραμμάτων ΕΣΠΑ.
Πατήστε εδώ : https://accountantsgroup.gr
Η επιτυχία μας βασίζεται στην εμπιστοσύνη των πελατών που έχει χτιστεί από την επίτευξη των στόχων μας.

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069