Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: Ενοχή για βιασμό και κατάχρηση σε ασέλγεια ζητά ο εισαγγελέας

Για «θρασύτατες και απάνθρωπες πράξεις» από την πλευρά του κατηγορούμενου έκανε λόγο ο εισαγγελέας κάνοντας την οικογένεια της καταγγέλουσας και τη Σοφία Μπεκατωρου που βρισκόταν στη αίθουσα να ξεσπάσουν σε κλάματα

Την καταδίκη του 39χορνου προπονητή ιστιοπλοΐας για δύο από τα τρία κακουργήματα για τα οποία κατηγορείται ζήτησε ο εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης. Ειδικότερα, ο εισαγγελέας πρότεινε προς το δικαστήριο την ενοχή του κατηγορουμένου για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και κατάχρηση σε ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση, ενώ ζήτησε την απαλλαγή του για την αποπλάνηση λόγω απορρόφησης από το βαρύτερο αδίκημα της κατάχρησης σε ασέλγεια.

Ο εισαγγελικός λειτουργός κάνοντας αρχικά μια τοποθέτηση για το «χάος» που έχει δημιουργηθεί με τις τόσες αλλαγές του ποινικού κώδικα και υπογραμμίζοντας σχετικά με την αποπλάνηση, ότι με την αλλαγή στη διάταξη του ΠΚ, πλέον τιμωρείται ο δράστης του αδικήματος μόνο εάν δεν τιμωρείται βαρύτερα από άλλο αδίκημα, που στην προκειμένη περίπτωση είναι το αδίκημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια, ζήτησε την καταδίκη του κατηγορουμένου για βιασμό, ασέλγεια και αποπλάνηση ανηλίκου.

Για «θρασύτατες και απάνθρωπες πράξεις» από την πλευρά του κατηγορούμενου έκανε λόγο ο εισαγγελέας κάνοντας την οικογένεια της καταγγέλουσας και τη Σοφία Μπεκατωρου που βρισκόταν στη αίθουσα να ξεσπάσουν σε κλάματα. «Η καταγγέλλουσα το 2009 είναι 10 ετών, τελειώνει δηλαδή την Τετάρτη δημοτικού. Το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους προσλαμβάνεται από το ναυτικό όμιλο Ωρωπού ο κατηγορούμενος, που αναλαμβάνει την προπόνηση όλων των παιδιών του ομίλου. Ήταν υπεύθυνος για αυτά και όλα τα παιδιά τον έβλεπαν σαν ένα πρόσωπο εμπιστοσύνης. Και η καταγγέλλουσα και μια συναθλητριά της τον είχαν σαν προστάτη» εξήγησε ο εισαγγελέας προσθέτοντας ότι πήγαινε πλέον στην Πέμπτη δημοτικού.

Ο εισαγγελικός λειτουργός έκανε λόγο για «εγκληματικό σχέδιο» του προπονητή, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την εμπιστοσύνη των γονέων.

«Επιδιώκοντας να συνδεθεί μαζί της συναισθηματικά, απευθύνοντας της φτάσεις όπως «τι ωραίο κορμάκι έχεις», «μωρό μου». Ο κατηγορούμενος φρόντισε να θεμελιώσει γερές σχέσεις με όλους του γονείς των παιδιών του ομίλου. Ειδικώς έχτισε σχέσεις με τους γονείς της καταγγέλλουσας.

«Ξημεροβραδιάζονταν στο κατάστημα των γονιών της», «έτρωγε μαζί τους», «κοιμήθηκε πολλές φορές στο κρεβάτι πίσω από το κατάστημα». Αυτά ειναι φράσεις που ακούστηκαν. Η σχέση που ανέπτυξε με τους γονείς ήταν κάτι περισσότερο. Ήταν ο «πατέρας» που αποκάλεσε τον πατέρα της καταγγέλλουσας και η «αδελφή» όπως αποκαλούσε τη μητέρα της».

Το καλοκαίρι του 2010, όταν η ομάδα βρισκόταν στο Γαλαξείδι για αγώνες, όπως περιέγραψε ο εισαγγελέας, «ο κατηγορούμενος με το πρόσχημα ότι θα της μιλήσει για τους αγώνες τη φίλησε στο στόμα. Το παιδί θορυβήθηκε και εκδήλωσε συναίσθημα άγχους. Ο ίδιος με τρόπο που δεν προσδιορίστηκε ακριβώς από την ακροαματική διαδικασία, ανέβηκε στο δωμάτιο και εκμεταλλευόμενος το σκότος και το γεγονός ότι κοιμόντουσαν τα αλλά παιδιά, την έριξε στο πάτωμα και την ανάγκασε να ανοίξει το στόμα της και να εισχωρήσει τη γλώσσα του». Ωστόσο, όπως εξήγησε ο εισαγγελέας, η αντίσταση της μικρής κοπέλας τον έκανε να φύγει από το δωμάτιο.

Μέχρι το καλοκαίρι του 2011 υπήρχαν θωπείες πάνω και κάτω από τα ρούχα, αυτοϊκανοποίηση του κατηγορουμένου και άλλες πράξεις, περιέγραψε ο εισαγγελέας.

«Που λάμβαναν χώρα οι πράξεις; Αυτές οι πράξεις γινόντουσαν όπου έβρισκε διαθέσιμο χώρο και χρόνο. Το χειμώνα όποτε είχαν μαθήματα και το καλοκαίρι καθημερινά όποτε έβρισκε την ευκαιρία».

Ο Χαραλαμπος Μαστραντωνακης περιέγραψε και όσα καταγγέλονται ότι συνέβησαν το καλοκαίρι του 2011 στο Γαλαξειδι. «Της επιτέθηκε στο κάθισμα του συνοδηγού και την εξανάγκασε σε συνουσία. Είναι πρώτη επαφή μεταξύ του κατηγορουμένου και της καταγγέλλουσας». Μάλιστα, αναφέρθηκε και σε δεύτερο περιστατικό μέσα στο δωμάτιο που κοιμόταν ο κατηγορούμενος με τον πατέρα της αθλήτριας, ο προπονητής ήρθε σε σεξουαλική επαφή με την ανήλικη αθλήτρια.

«Τελευταία φορά που έλαβε χώρα γενετήσια πράξη εξαναγκασμού ήταν στο λιμάνι όταν εκείνη περίμενε ένα φίλο της. Όταν ο κατηγορούμενος το κατάλαβε την έσπρωξε στα αποδυτήρια και χωρίς να πτοείται από τα κλάματα της 14χρονης τότε αθλήτριας της είπε «θέλω να γελάς και να μη κλαις» και προχώρησε σε γενετήσια πράξη» είπε ο εισαγγελέας και συμπλήρωσε ότι το νεαρό κορίτσι βρήκε τη κουράγιο να το πει στους γονείς της.

Όπως εξήγησε ο εισαγγελέας, επτά χρόνια αργότερα βρήκε το κουράγιο με αφορμή την υπόθεση της Σοφίας Μπεκατωρου να τον καταγγείλει. «Θα πουν που είναι οι προβληματισμοί που εκδήλωνε ο εισαγγελέας κατά τη διάρκεια του δικαστηρίου; Υπήρχαν λογικά κενά. Ο πιο καλός σεναριογράφος δε θα μπορούσε να φανταστεί το βιασμό στο ξενοδοχείο μέσα και στο αυτοκίνητο. Όμως η καταγγέλουσα όσες φορές και να επανέλαβε τα καταγγελλόμενα περιέγραψε ακριβώς τα ίδια πραγματικά περιστατικά και τις 3 φορές γεγονός που αποδεικνύει κατά την κρίση μου ότι την στιγμάτισαν».
Δεύτερος προβληματισμός του εισαγγελέα ήταν το γιατί το αποκάλυψε στους γονείς της 3,5 χρόνια μετά.

«Ασκήθηκε σωματική βία. «Όσες φορές κι αν προσπάθησα να την απωθησω ήταν μάταιο» είχε πει. Περίμενε λοιπόν να τελειώσει όλο αυτό. Δεν αντέδρασε λόγω της ψυχολογικής βίας. Λόγω φόβου και ντροπής. «Μου έλεγε πως είμαι χρησιμοποιημένη, τελευταία. Μετά με απειλούσε» έχει περιγράψει το θύμα. Φοβόταν ότι θα καταρρακώσει τους γονείς της».

Αναφερόμενος στις καταθέσεις των ανθρώπων του αστυνομικού τμήματος αλλά και του ομίλου και των συναθλητριών της, ο εισαγγελέας ανέφερε: «Κανείς δεν αναφέρθηκε σε κάτι παραπάνω από μια προσκόλληση. Δεν αναφέρθηκαν σε φιλί, εναγκαλισμό. Οι μάρτυρες δεν είπαν κάτι για βιασμό γιατί δεν είδαν ποτέ. Το μόνο που έβλεπαν ήταν ότι η Αμαλία ήταν κοντά στον προπονητή; Γιατί την είχε χειραγωγήσει. Ο αστυνομικος διοικητής που δεν ανάφερε καν βιασμό γιατί να το πει; Στην αστυνομία καταφεύγουμε όταν έχουμε να καταγγείλουμε αξιόποινο γεγονός».

Σχετικά με το ζήτημα των χορηγιών ο εισαγγελέας σχολίασε ότι ρίχνει το επίπεδο της δίκης. «Είχε χορηγίες και πριν. Για κανένα λόγο δεν προέβη σε καταγγελία για χορηγίες, ούτε για λόγους πολιτικής ανέλιξης άλλων».

««Είναι ψεύδη ολυμπιονίκη» μας είπε ο κατηγορούμενος. Για εκείνον έλεγε πως ήταν αδιάφορη και ήταν προσκολλημένη πάνω του. Τι άλλαξε στην πορεία; Αδυνάτισε; Από το 2012 μας είπε ότι υφαίνοντας ένα σχέδιο η μητέρα της αθλήτριας, εκείνος άρχισε να τη βλέπει διαφορετικά. Όλα τα ενορχήστρωνε η μητέρα της. Ο πατέρας δε γνώριζε τίποτα. Μας είπε ότι η ίδια η Αμαλία τον προσέγγιζε ερωτικά. Εκείνος δε μπορούσε να αντισταθεί και έκτοτε συνευρίσκονταν παντού» περιέγραψε ο εισαγγελέας καταλήγοντας στο ότι υπήρξε «σωρεία αντιφάσεων σε σχέση με την απολογία του, μη επιβεβαίωση καταθέσεων μαρτύρων, αντιφάσεις των μαρτύρων υπεράσπισης» κατέληξε.

Πηγή: newsbomb.gr

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069