Δημοκρατία «δια περιφοράς» στο Μαραθώνα

Ζωnews.gr

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΠΑΣ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ 


Η λήψη μέτρων κατά της πανδημίας του κορονοϊού ανέδειξε εντονότατα την έλλειψη δημοκρατίας της σημερινής διοίκησης ΤΣΙΡΚΑ, η οποία χρησιμοποίησε την εξαίρεση της έκτακτης κατάστασης ως κανονικότητα και αναδείχτηκε σε πρωταθλητή των «δια περιφοράς» συνεδριάσεων. Μήπως όμως και των απευθείας αναθέσεων;

 

ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ, το Δημοτικό Συμβούλιο Μαραθώνα, ενάμισι χρόνο τώρα, να μην έχει συνεδριάσει ούτε μία φορά δια ζώσης ή με τηλεδιάσκεψη. Η επιλογή των «δια περιφοράς» συνεδριάσεων υποβαθμίζει και απαξιώνει το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου και δεν συμβάλλει, ούτε στην διαφάνεια των συνεδριάσεων, ούτε στην πλήρη ενημέρωση των πολιτών.

 

Ο Δήμαρχος καιο Πρόεδρος, αν και γνωρίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο πλήττεται καίρια το κύρος του θεσμού του Δημοτικού Συμβουλίου, η προσωπική αξιοπρέπεια του συνόλου των Δημοτικών Συμβούλων, η διαφάνεια, τα δικαιώματα των δημοτών… συνεχίζουν, ακόμα και σήμερα που έχει επανέλθει η «κανονικότητα» στους περισσότερους τομείς της καθημερινότητας, να αγνοούν την πραγματικότητα.

 

Φαίνεται πλέον καθαρά πως ο συνδυασμός άγνοιας, αλαζονείας, θράσους, θεσμικής ανεπάρκειας και ελλείμματος δημοκρατικής παιδείας, είναι το σήμα κατατεθέν που χαρακτηρίζει τη λειτουργία αυτής της Δημοτικής ΑρχήςΜαραθώνα. Ο Δήμαρχος όμως και ο Πρόεδρος οφείλουν και πρέπει να λειτουργούν απέναντι στους θεσμούς με τησοβαρότητα και το σεβασμό που επιβάλλει η θέση τους.

 

Μετά την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων λόγω του κορονοϊού, η διεξαγωγή των Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου «δια περιφοράς» είναι πλέον καταχρηστική, στερείται νομιμότητας και πλήττει τη θεσμική και δημοκρατική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου. Η κανονική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και όλων των συλλογικών οργάνων του Δήμου είναι πλέον και εφικτή και απαραίτητη γιατί υπάρχουν σοβαρά θέματα που δεν λύνονται με τις δια περιφοράς (γιαλαντζί) συνεδριάσεις.

 

Πρέπει λοιπόν άμεσα, από την ερχόμενη εβδομάδα, τα Δημοτικά Συμβούλια να επανέλθουν σε συνθήκες ομαλής λειτουργίας και να πραγματοποιούνται στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (και σε ζωντανή μετάδοση για τη διασφάλιση της δημοσιότητας) ή σε άλλη δημοτική αίθουσα που θα κρίνει η Δημοτική Αρχή, έτσι ώστε να τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας και οι αποστάσεις μεταξύ των μελών του Συμβουλίου. Είναι πλέον ζήτημα λαϊκής εντολής και Δημοκρατίας.

 

 

Υ.Γ. Ο Δήμος, οι δημότες και το δημόσιο συμφέρον υπηρετούνται με τη δημοκρατία και τη λειτουργία των θεσμών. 


Trust The Experts

Η έμπειρη ομάδα μας, αποτελούμενη από ανθρώπους-στελέχη πολυεθνικών και νέους πτυχιούχους, συνδυάζει χρόνια εμπειρίας με την φρεσκάδα των καινοτόμων ιδεών και προτάσεων!

Συμβουλέψου και Εμπιστεύσου τους ειδικούς!

Οι καταλληλότερες λύσεις και υπηρεσίες για την ανάπτυξη και χρηματοδότηση της επιχείρησής σου!

ZICON Business Development Solutions

Accounting, Financial Planning & Business Development Specialists

(Στουρνάρη 49 , Αθήνα ,tel: 210.440.80.40 , email: info@zicon.gr)

www.zicon.gr


ΖΩnews

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069