Δήμος Παιανίας: Μικρά Ασία – Δυο Ζωές, 1922-2022

Ο Δήμος Παιανίας σε συνεργασία με το Λύκειο Ελληνίδων παράρτημα Παιανίας, τιμώντας τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή (1922-2022, έτος μνήμης) πρόκειται να διοργανώσουν ιστορική, αφηγηματική, θεατρική & μουσικοχορευτική εσπερίδα με θέμα τη Μικρασιατική καταστροφή, το Σάββατο 22 Οκτωβρίου στις 19:30 στο Μουσείο Βορρέ.

Η εκδήλωση μνήμης και αφηγηματικού λόγου βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα κατόπιν έρευνας, δραματοποίησης λόγου και τραγουδιών, χορο-τράγουδου και μουσικοχορευτικής δραστηριότητας.

Επιπλέον, θα συνοδεύεται από οπτικοακουστικό αρχειακό υλικό και με πάνω από 80 χορευτές με παραδοσιακές φορεσιές, ερμηνευτές και ζωντανή ορχήστρα λαϊκής- παραδοσιακής μουσικής.

Το ρεπερτόριο θα συμπεριλαμβάνει μουσικές και παραδοσιακά τραγούδια από τις αλησμόνητες πατρίδες, αστική λαϊκή μουσική και σύγχρονες συνθέσεις καθότι θα αναφερθούμε από το χτες στο σήμερα. Ένα ταξίδι από το τραύμα στο θαύμα της Ιστορίας των Ελλήνων της Ανατολίας.

Ο Δήμος Παιανίας διατηρεί ισχυρούς ιστορικούς δεσμούς με την Μικρά Ασία, μιας και στο μέτωπο της Ανατολής υπηρέτησαν εκατοντάδες γηγενείς ως εθελοντές στρατιώτες, αφιέρωσαν τη ζωή τους για τους αγώνες του έθνους και των αλύτρωτων πατρίδων, όπως διατηρεί δεσμούς με την Μικρά Ασία λόγω της ζωής και της δραστηριοποίησης του Φώτη Κόντογλου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλο το κοινό.

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069