Δήμος Παιανίας: Στο “άρμα” της ανάπτυξης η Αργιθέα – Ισίδωρος Μάδης: «Συνεχίζουμε για τον δήμο που μας αξίζει» 

Σε τροχιά ανάπτυξης περνά μετά από 20ετή αναμονή ο οικισμός της Αργιθέας με την τακτοποίηση των κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Παιανίας και εγγραφή τους στο Κτηματολόγιο. Οι κάτοικοι του οικισμού αποκτούν ίσα δικαιώματα ενώ λύνονται πλέον τα χέρια της δημοτικής αρχής να προχωρήσει σε αναπλάσεις παρέχοντας τα αυτονόητα.

Η διαδικασία βάλτωνε επί δύο δεκαετίες και απαιτήθηκε η παρέμβαση του Δημάρχου Παιανίας Ισίδωρου Μάδη ώστε να επανεκκινηθεί και να φέρει αποτέλεσμα. Η πρώτη –προβλεπόμενη από τη νομοθεσία- δίκη έγινε στις 11 Μαρτίου 2022.

Επόμενο βήμα για τον Δήμο Παιανίας είναι η εκπόνηση των απαραίτητων μελετών και η ένταξή τους σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Οι δύο κοινόχρηστοι χώροι είναι:

  • Έκτασης 2.700 τ.μ. που προορίζεται για τη δημιουργία αναψυκτηρίου το οποίο θα λειτουργήσει ως διέξοδος για τους δημότες της Αργιθέας
  • Στον δεύτερο υπάρχει πρόβλεψη ανέγερσης δημοτικών καταστημάτων για την εξυπηρέτηση των δημοτών ενώ δίνεται η δυνατότητα για την ανέγερση και ναού που σήμερα δεν υπάρχει σε ολόκληρο τον οικισμό.

Για τους δύο αυτούς χώρους οι διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί με δικαστική απόφαση ενώ σε εξέλιξη είναι για τους υπόλοιπους.

«Επί τρία χρόνια προτεραιότητά μας παραμένει η αποκατάσταση των αδικιών σε βάρος δημοτών. Δυστυχώς κάποιες περιοχές του Δήμου Παιανίας αντιμετωπίζονταν ως β’ κατηγορίας. Αυτό άλλαξε την πρώτη μέρα που ανέλαβα με τους συνεργάτες μου την διοίκηση. Η περίπτωση της Αργιθέας είναι άλλη μια απόδειξη ότι αλλάζουμε μαζί τον τόπο μας για να συναντήσουμε το μέλλον. Μια πανέμορφη περιοχή χωρίς όμως υποδομές. Μία από τις πρώτες κινήσεις μου ήταν να βρεθεί χρηματοδότηση για να ανακαινιστούν τα γηπεδάκια της περιοχής τα οποία παραδόθηκαν στους κατοίκους τον Νοέμβριο του 2021. Πρόσφατα τοποθετήθηκε και δημόσιο δωρεάν ιντερνέτ. Παράλληλα τακτοποιούμε κάθε εκκρεμότητα που θα λειτουργούσε ανασταλτικά στον σχεδιασμό μας για αναπλάσεις στην περιοχή εντάσσοντάς την στον συνολικό μας σχεδιασμό. Συνεχίζουμε για τον δήμο που αξίζει σε όλους μεριμνώντας να μην μείνει κανένας στο περιθώριο» δήλωσε ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης.

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069