Δήμος Ραφήνας Πικερμίου: ΔΩΡΕΑΝ προληπτικός έλεγχος για τον καρκίνο του μαστού και του τραχήλου της μήτρας

ΔΩΡΕΑΝ προληπτικός έλεγχος σε συνεργασία με το Ελληνικό Ογκολογικό Ίδρυμα για τον καρκίνο του μαστού και του τραχήλου της μήτρας

Μια σπουδαία συνεργασία – προσφορά ζωής, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων κοινωνικών δράσεων, ξεκινά ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου με το Ελληνικό Ογκολογικό Ίδρυμα από την Δευτέρα 18 Οκτωβρίου. 

     
Το εν λόγω πρόγραμμα, αφορά τη δωρεάν εξέταση (μαστογραφία και Τεστ ΠΑΠ) για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας.

Αρχικά η αυτοκινούμενη μονάδα του Ιδρύματος, θα βρίσκεται στη Ραφήνα (έξω από το Δημαρχείο Αραφηνίδων Αλών 10-12) και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Πικέρμι. Στις εξεταζόμενες θα παρέχεται άμεση πληροφόρηση για το αποτέλεσμα ενώ εφόσον υπάρξουν παθολογικά ευρήματα θα παραδίδεται ο ολοκληρωμένος φάκελος για την περαιτέρω θεραπεία.


Οι ενδιαφερόμενες θα πρέπει να επικοινωνούν στο τηλ. 22940 39049 για να προγραμματίζουν το ραντεβού τους.  

Παράλληλα την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου στις 6.30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική ημερίδα στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Ραφήνας (Ελ. Βενιζέλου 21) με την τήρηση όλων των μέτρων για την πανδημία με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα. 

Ο Οκτώβριος έχει καθιερωθεί ως μήνας ενάντια στον καρκίνο. Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου καλεί όλες τις γυναίκες να «αγκαλιάσουν» την πρωτοποριακή δράση καθώς η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση οδηγεί στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της νόσου.

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069