Δήμος Ραφήνας Πικερμίου: Έλεγχοι εξπρές με το drone για τα ακαθάριστα οικόπεδα

Από τον Ιούλιο τα πρώτα πρόστιμα

Αξιοποιώντας την αιχμή της τεχνολογίας και εν μέσω κρίσιμης αντιπυρικής περιόδου, ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου από την περασμένη Δευτέρα 20/6/2022 πραγματοποιεί εναέριες αυτοψίες με τη χρήση drone, ώστε να εντοπιστούν τα οικόπεδα τα οποία αν και οι ιδιοκτήτες τους έχουν ειδοποιηθεί, παραμένουν ακαθάριστα ελλοχεύοντας μεγάλους κινδύνους για τη δημόσια ασφάλεια.

Η εφαρμογή του εν λόγω προγράμματος, για πρώτη φορά στον Δήμο μας, επιτρέπει να εντοπίζονται με ακρίβεια τα ακαθάριστα οικόπεδα ενώ παράλληλα ελαχιστοποιεί τους χρόνους των αυτοψιών ώστε η διαδικασία του καθαρισμού να προχωρά ταχύτερα, που είναι τελικά και ο αντικειμενικός σκοπός του εγχειρήματος.

Σε δεύτερο χρόνο, την ώρα που η έλλειψη προσωπικού αποτελεί το μεγάλο τροχοπέδη στη διεκπεραίωση υπηρεσιών όλων των Δήμων της χώρας, είναι σημαντικό ότι με τη χρήση drone απεγκλωβίζεται κρίσιμος αριθμός εργαζομένων που χρησιμοποιούνταν τα προηγούμενα χρόνια, προς όφελος της εξυπηρέτησης των πολιτών.

Σε ότι αφορά τις ειδοποιήσεις προς τους ιδιοκτήτες για τον καθαρισμό οικοπέδων, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, έχουν σταλεί περί τις 2.500 επιστολές για τις οποίες η προθεσμία έληξε στις 15 Ιουνίου. Ενώ το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν περίπου άλλες 1000 με 1500.

Έτσι μετά τις αυτοψίες με το drone που αναμένονται να ενταθούν έως τα τέλη της εβδομάδας και την πιστοποίηση των παραβάσεων, από τις αρχές Ιουλίου θα αρχίσουν να αποστέλλονται και τα πρώτα πρόστιμα τα οποία θα κυμαίνονται αναλόγως με το μέγεθος του οικοπέδου.

Χαρακτηριστικό του ταχύρρυθμου αποτελέσματος είναι ότι τις προηγούμενες χρονιές η διαδικασία ολοκληρωνόταν στα τέλη του καλοκαιριού.

Η κρίσιμη περίοδος του καλοκαιριού απαιτεί αυξημένη επαγρύπνηση ειδικά την ώρα που η κλιματική αλλαγή και τα φαινόμενα που τη συνοδεύουν εντείνονται χρόνο με το χρόνο.

Σε συνεργασία με την κεντρική διοίκηση θωρακίζουμε την περιοχή μας έχοντας θέσει σε επιφυλακή όλες τις δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας.

Όμως μόνο η ευαισθητοποίηση και η ενεργός συμμετοχή ΟΛΩΝ μας πολιτείας, υπηρεσιών του Δήμου αλλά και των πολιτών, είναι το «κλειδί» για το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069