Δολοφονία στον Γέρακα: Οι 40 σφαίρες, οι σαρώσεις κινητών και η «αθέατη» ομάδα υποστήριξης

Δολοφονία στον Γέρακα: Ο επιχειρηματίας που έπεσε νεκρός δέχτηκε πυρά στο κεφάλι, στον θώρακα και στην κοιλιακή χώρα

Τουλάχιστον έξι ήταν τα άτομα που έλαβαν μέρος στο σχέδιο εκτέλεσης του συμβολαίου θανάτου με θύμα τον 38χρονο ιδιοκτήτη βενζινάδικου στον Γέρακα, όπως προκύπτει από τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την εξέταση υλικού από κάμερες ασφαλείας της περιοχής προκύπτουν ύποπτες κινήσεις μαυροφορεμένων μοτοσικλετιστών, οι οποίοι εκτιμάται ότι ήταν σε «ανοιχτή γραμμή» με τους τέσσερις άντρες που βρίσκονταν στο βαν που βρέθηκε καμένο στην Παλλήνη.

Η «ομάδα υποστήριξης», όπως λένε αστυνομικές πηγές, παρακολουθούσε το θύμα κατά την αναχώρησή του από το σπίτι του, ειδοποιώντας τους ενόπλους με τα Καλάσνικοφ που επέβαιναν στο βαν ότι κατευθύνεται προς το βενζινάδικο.

Δύο από τους επιβαίνοντες στο λευκό βαν προσέγγισαν τον 38χρονο μόλις στάθμευσε το πολυτελές όχημά του στο πρατήριο και πυροβόλησαν τουλάχιστον 40 φορές. Ο επιχειρηματίας που έπεσε νεκρός δέχτηκε πυρά στο κεφάλι, στον θώρακα και στην κοιλιακή χώρα. Η «ομάδα υποστήριξης» εξαφανίστηκε μετά την επίθεση, ενώ οι ένοπλοι επιβιβάστηκαν στο βαν και στη συνέχεια το έκαψαν σε κοντινή απόσταση. Από εκεί εξαφανίστηκαν και αυτοί με μοτοσικλέτες. Το βαν είχε κλαπεί από τη δυτική Αττική, ενώ εκτιμάται ότι ήταν κλεμμένες και οι μοτοσικλέτες. Τα δύο Καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκαν βρέθηκαν καμένα μέσα στο όχημα, με τους αστυνομικούς να πιστεύουν ότι είναι πολύ δύσκολο να αντλήσουν δεδομένα από αυτά.

«Ο τρόπος δράσης τους θυμίζει συμβόλαια θανάτου του πρόσφατου παρελθόντος. Βαρύς οπλισμός, κλεμμένες μηχανές, ενέδρα σε χώρο οικείο στο θύμα. Έμπειροι εκτελεστές με γνώση στο χειρισμό Καλάσνικοφ», σημειώνουν αστυνομικές πηγές.

Όπως είχε γίνει και σε παλιότερες σοβαρές υποθέσεις, οι Αρχές θα επιχειρήσουν να σαρώσουν με τεχνικά μέσα τα σήματα κινητών τηλεφώνων τις επίμαχες ώρες. Εάν οι δράστες επικοινώνησαν μεταξύ τους, δηλαδή η «ομάδα υποστήριξης» με τους επιβαίνοντες στο βαν, τότε ενδεχομένως να υπάρχει πιθανότητα άντλησης στοιχείων.

Την ίδια ώρα, η ΕΛ.ΑΣ. έχει ανοίξει κύκλο καταθέσεων για να διαλευκάνει την υπόθεση.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι μέσα από τις καταθέσεις ανθρώπων από το στενό του περιβάλλον θα αποκτήσουν «εικόνα» για τα άτομα από τα οποία κινδύνευε το θύμα, το οποίο είχε δεχτεί τα τελευταία χρόνια «προειδοποιητικά μηνύματα».

Οι αστυνομικοί θα προσπαθήσουν να διαλευκάνουν εάν άνθρωποι της νύχτας είχαν απειλήσει τον 38χρονο και ποιο ήταν το περιεχόμενο των απειλών σε βάρος του.

Ο επιχειρηματικός όμιλος του 38χρονου προετοίμαζε μία μεγάλη επένδυση στο χώρο των καυσίμων, σε συνεργασία με μεγάλη εταιρία που είχε εξαγγείλει τα σχέδιά της για ανάπτυξή της στην Ελλάδα. Ένας από τους ανθρώπους που θα κληθεί να μιλήσει στην ΕΛ.ΑΣ. είναι ο πατέρας του θύματος. Όπως λένε πηγές από την Αστυνομία, ένα από τα ερωτήματα που αναμένεται να τεθεί στα άτομα που θα κληθούν για κατάθεση είναι εάν υπήρχαν πρόσωπα που εναντιώνονταν στην επιχειρηματική επέκταση του ομίλου του θύματος.

Οι αστυνομικοί έχουν ενεργοποιήσει το πληροφοριακό τους δίκτυο, προσπαθώντας να «χαρτογραφήσουν» πρόσωπα που θα μπορούσαν να έχουν στοχοποιήσει τον 38χρονο, ο οποίος εκτιμάται ότι παρακολουθούνταν για πολύ καιρό.

Η τρομακτική δύναμη πυρός και το modus operandi των εκτελεστών κάνει τους αστυνομικούς να πιστεύουν ότι πρόκειται για «συμβόλαιο θανάτου» ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Οι ένοπλοι που εξαπέλυσαν την επίθεση ήταν «επαγγελματίες» και -σύμφωνα με τους αστυνομικούς- φρόντισαν να μην αφήσουν πίσω τους ίχνη. Εξετάζεται -μέσα από την ανάλυση υλικού από κάμερες ασφαλείας -το δρομολόγιο του λευκού βαν που βρέθηκε καμένο στην Παλλήνη αλλά και το δρομολόγιο των μοτοσικλετών, με τις οποίες τελικά διέφυγαν οι δράστες από την ευρύτερη περιοχή.

Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στη συλλογή οπτικού υλικού από τις προηγούμενες ημέρες, καθώς οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι δράστες είχαν κάνει πολύωρη κατόπτευση του χώρου. Θα γίνει προσπάθεια συλλογής βίντεο τόσο από την ευρύτερη περιοχή όπου βρίσκεται το βενζινάδικο του επιχειρηματία στον Γέρακα όσο και από την ευρύτερη περιοχή όπου βρίσκεται στο σπίτι του. Η εμπειρία του παρελθόντος έχει δείξει ότι ακόμα και ένα καρέ υπόπτου, με ακάλυπτα χαρακτηριστικά προσώπου, μπορεί να «ξεκλειδώσει» τις έρευνες.

Εξετάζεται σοβαρά ακόμα και το σενάριο να πρόκειται για μισθωμένους «εισαγόμενους» εκτελεστές. Σε προηγούμενα συμβόλαια θανάτου υπήρχαν ενδείξεις ότι οι δολοφόνοι δεν είχαν «έδρα» την Ελλάδα. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι Αρχές θεωρούν σχεδόν βέβαιο ότι είναι άλλοι οι φυσικοί και άλλοι οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονικής επίθεσης. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης σημειώνουν ότι «είναι λίγοι αυτοί που έχουν τέτοια εμπειρία στο χειρισμό Καλάσνικοφ». Για το λόγο αυτό οι αστυνομικοί θα προσπαθήσουν να διαπιστώσουν εάν υπάρχουν ομοιότητες μεταξύ του σωματότυπου των ενόπλων του Γέρακα και του σωματότυπου δραστών άλλων συμβολαίων θανάτου που εκτελέστηκαν τα τελευταία έτη.

Παράλληλα, θα γίνει προσπάθεια από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει σύνδεση της δολοφονίας στον Γέρακα με τη δολοφονία που είχε γίνει ανήμερα του Πάσχα στα Σκούρτα Βοιωτίας.

Αυτό που προκαλεί έντονη ανησυχία στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. είναι το γεγονός ότι οι μαφιόζικες επιθέσεις με βαρύ οπλισμό συνεχίζονται και μάλιστα πραγματοποιούνται ακόμα και σε ώρες αιχμής. Η δολοφονία του 38χρονου έρχεται να προστεθεί σε μία μακρά λίστα περίπου 27 συμβολαίων θανάτου μέσα σε διάστημα πέντε ετών.

Πηγή: newsbomb.gr

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069