Δολοφονίες γυναικών: Τρία εγκλήματα μέσα σε τρεις ημέρες – Συγκλονισμένο το πανελλήνιο

Νέα υπόθεση δολοφονίας γυναίκας συγκλονίζει τη χώρα, η τρίτη μέσα σε διάστημα μόλις τριών ημερών

Ακόμα ένα πρωινό που ξυπνάμε στην Ελλάδα σοκαρισμένοι. Ακόμα ένα πρωινό που το πανελλήνιο βρίσκεται αντιμέτωπο με δολοφονική ενέργεια. Ακόμα ένα πρωινό που μια γυναίκα εντοπίζεται νεκρή, με βασικό ύποπτο τον σύντροφό της.

Η ελληνική κοινωνία για ακόμα μια φορά γίνεται μάρτυρας μιας συγκλονιστικής δολοφονίας με θύμα μια γυναίκα, μια κοπέλα μόλις 17 ετών και η τρίτη μέσα σε λίγες ημέρες αφού είχαν προηγηθεί οι δολοφονίες σε Ρέθυμνο και την Ζάκυνθο οι οποίες σοκάρουν με την βαρβαρότητα που διαρπάχθηκαν τα εγκλήματα, με το φονικό όπλο και στις δυο περιπτώσεις να είναι ένα μαχαίρι.

Σημειώνεται, ότι για το νέο έγκλημα στο Περιστέρι αναζητείται ο σύντροφος της 17χρονης, η οποία βρέθηκε σήμερα το πρωί νεκρή, αφού προηγουμένως είχε ξυλοκοπηθεί, όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες. Η νεαρή κοπέλα εντοπίστηκε από την μητέρα της νεκρή φέροντας μώλωπες στο σώμα της, ενώ άμεσα ειδοποίησε την Αστυνομία.

Η έξαρση της αγριότητας στην ελληνική κοινωνία αποτυπώνεται με ανατριχιαστικό τρόπο στους αριθμούς. Συνολικά τα ονόματα 22 γυναικών που δολοφονήθηκαν από τα χέρια των συζύγων τους, περιλαμβάνονται στη μακάβρια λίστα του 2021 με τα θύματα «τυφλής» ενδοοικογενειακής αγριότητας.

Το άγριο έγκλημα στην Κρήτη

Συγκλονισμένη είναι η Κρήτη έπειτα από τη δολοφονία της 56χρονης Γεωργίας το πρωί της Κυριακής (31/07) στο χωριό Άνω Μαλάκι στο Ρέθυμνο.

H 56χρονη ζήτησε από τον 60χρονο να χωρίσουν με αποτέλεσμα να ξεκινήσει ένας τεράστιος καυγάς. Τα πράγματα ξέφυγαν και ο 60χρονος πήρε ένα μαχαίρι και της έκοψε το λαιμό ενώ στη συνέχεια έφυγε από το σπίτι.

Μετά την άγρια δολοφονία οι Αρχές εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του 60χρονου. Ο δράστης, λίγη ώρα αργότερα αποφάσισε να παραδοθεί. Ο ίδιος ομολόγησε την πράξη του και πλέον κρατείται ενώ σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα.

Ζάκυνθος: Την δολοφόνησε με κουζινομάχαιρο

Η άτυχη γυναίκα, μητέρα τριών παιδιών, ήθελε εδώ και πολύ καιρό να χωρίσει για να δραπετεύσει από τον εφιάλτη που ζούσε. Ο 51χρονος την κακοποιούσε συστηματικά και επί μακρόν, ενώ ο Εισαγγελέας του είχε επιβάλει περιοριστικούς όρους προκειμένου να μην την πλησιάζει.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν, πάντως, ότι το παρελθόν του 51χρονου δείχνει ότι η κακοποιητική συμπεριφορά σε βάρος της γυναίκας του ήταν επαναλαμβανόμενη χωρίς στοιχεία μεταμέλειας.

Στις 18 Ιουνίου 2022 είχε συλληφθεί μάλιστα, μετά από μήνυση της 40χρονης για ενδοοικογενειακή βία.

Το βράδυ της Κυριακής άρχισε να κακοποιεί για ακόμα μία φορά την άτυχη γυναίκα, η οποία σε κατάσταση σοκ μετέβη στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα και υπέβαλε ξανά μήνυση σε βάρος του για ενδοοικογενειακή βία. Σε βάρος του δράστη σχηματίστηκε δικογραφία για απειλή και απλή σωματική βλάβη, ωστόσο, οι αστυνομικοί δεν πρόλαβαν να τον συλλάβουν στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Η 40χρονη γύρισε στο σπίτι της και καθόταν στο πλατύσκαλο της εισόδου μαζί με μία γειτόνισσά της, περιμένοντας τα παιδιά της να γυρίσουν από κοντινό πάρκο όπου έπαιζαν. Τότε εμφανίστηκε ξαφνικά ο 51χρονος οικοδόμος, ο οποίος είχε καταλάβει ότι η γυναίκα του τον κατήγγειλε στην Αστυνομία. Την άρπαξε από τα μαλλιά, άρχισε να τη σέρνει και να φωνάζει «θα σε σκοτώσω», μπροστά στη γειτόνισσα που έντρομη απομακρύνθηκε.

Στη συνέχεια, πήρε ένα κουζινομάχαιρο και άρχισε να τη μαχαιρώνει στην κοιλιακή και θωρακική χώρα. Η γυναίκα έπεσε αιμόφυρτη στο μπαλκόνι του ισογείου. Γείτονες κάλεσαν το ασθενοφόρο που τη μετέφερε στο Νοσοκομείο Ζακύνθου. Όταν έφτασε το πλήρωμα του ΕΚΑΒ η γυναίκα ήταν ακόμα εν ζωή. Λίγη ώρα μετά, ωστόσο, κατέληξε.

Πηγή: newsbomb.gr

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069