Δωρεάν προληπτικές οδοντιατρικές εξετάσεις για τα παιδιά του δήμου Σαρωνικού από τις Κοινωνικές Δομές του δήμου και το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Οι Κοινωνικές Δομές του δήμου Σαρωνικού σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού» και με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αττικής υλοποιούν δωρεάν προληπτικές οδοντιατρικές εξετάσεις για παιδιά, μαθητές του δήμου.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν από το κινητό πολυϊατρείο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ του Οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού» από τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου έως και την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022. Οδοντίατροι που εθελοντικά συμμετέχουν στο προληπτικό πρόγραμμα θα εξετάσουν δωρεάν όλα τα  παιδιά που θα επισκεφτούν τον «ΑΣΚΛΗΠΙΟ»  κατόπιν τηλεφωνικών ραντεβού. Παράλληλα θα γίνεται ενημέρωση σε κάθε παιδί και στο συνοδό του για την κατάσταση της στοματικής του υγείας, για τη σημασία της πρόληψης και θα του παραδίδεται το Ατομικό Δελτίο Εξέτασης.

«Οι Κοινωνικές Δομές του δήμου μας βρίσκονται στην πρωτοπορία πρωτοβουλιών που συμβάλουν στην υγεία των δημοτών μας και ιδιαίτερα των παιδιών. Αυτή τη φορά με τη στήριξη του “Χαμόγελου του Παιδιού” και των εθελοντών οδοντιάτρων-μελών του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής επικεντρωνόμαστε στη στοματική υγιεινή των παιδιών. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά και τους δυο φορείς για την σημαντική συμβολή τους στην υγεία των παιδιών μας», δήλωσε ο υπεύθυνος για τη δράση, αντιδήμαρχος Ηλίας Πατσιαούρας.

Αναλυτικές Πληροφορίες:

Ωράριο Λειτουργίας κινητού πολυϊατρείου «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ»  9:00 πμ – 4:30 μ.μ

Ημερομηνία και Τοποθεσίες:

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου έως την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022 ο «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ», θα βρίσκεται  μπροστά από τον Αθλητικό Όμιλο Λαγονησίου.

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου έως την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022 ο «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ», θα βρίσκεται  στην Πλατεία Ηρώων Ανάβυσσου.

Για πληροφορίες και ραντεβού μπορείτε να επικοινωνείτε από τις 8.30 – 14.30 στις Κοινωνικές Δομές του Δήμου στα τηλέφωνα :

  • 22910 – 37316 και
  • 22910 – 36327

Η δράση της προληπτικής ιατρικής/οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ»  θα πραγματοποιηθεί με απόλυτη τήρηση όλων των μέτρων ασφάλειας κατά της covid19.

Συγκεκριμένα:

  1. Θα λαμβάνονται στο ακέραιο όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης, ασφάλειας και υγιεινής.
  2. Δεν θα υπάρξει συνωστισμός, ενώ λαμβάνοντας υπόψη και τις καιρικές συνθήκες, θα υπάρχουν τέντες στον εξωτερικό χώρο της Μονάδας καθώς και καθίσματα, με τις απαραίτητες αποστάσεις, για την παραμονή των ατόμων.
  3. Θα πραγματοποιούνται οι απαραίτητες απολυμάνσεις, όπως απαιτείται και προβλέπεται.
  4. Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό καθώς και οι εξεταζόμενοι θα λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλειά τους.

Το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής και οδοντιατρικής του «Χαμόγελου του Παιδιού» λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας ‘Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας και σε συνεργασία πάντα με περιφερειακούς και τοπικούς φορείς και συλλόγους, με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης στα παιδιά.

Περισσότερες πληροφορίες:

«Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Τηλ. 11040 e-mail: ippokratis@hamogelo.gr

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069