Εφημερίδα Ζω Αν. Αττικής: Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροσβεστικού Σώματος στον Δήμο Μαραθώνος

Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροσβεστικού Σώματος στον Δήμο Μαραθώνος

Με όλες τις επισημότητες, όπως αρμόζει σε μία τέτοια περίσταση, πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες, η έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Εκπαίδευσης Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδας – Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στις εγκαταστάσεις της πρώην Αμερικάνικης Βάσης στη Νέα Μάκρη.

Μία άρτια υποδομή με υπερσύγχρονες κατασκευές -μεταξύ των οποίων και η ανακαινισμένη Πυροσβεστική Υπηρεσία του Δήμου– όπου θα παρέχονται όλα τα απαραίτητα εφόδια για την εκπαίδευση του Πυροσβεστικού Σώματος κι εθελοντών, ενισχύοντας σημαντικά την Πολιτική Προστασία.

Η πραγματική τοπική Οικονομία ενισχύεται επίσης, τα μέγιστα, καθώς εκατοντάδες πολίτες με την ιδιότητα του εκπαιδευτή/εκπαιδευόμενου κ.α. θα διαβιούν ή θα επισκέπτονται την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μαραθώνος, συντελώντας στην ανάπτυξη και συμβάλλοντας στη γενικότερη έννοια και στόχο της εξωστρέφειας.

Χορηγός κατασκευής του Κέντρου Εκπαίδευσης είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και ως εκ τούτου ο Πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Ανδρέας Δρακόπουλος παραβρέθηκε στην εκδήλωση των εγκαινίων, ευχαριστώντας για μία ακόμα φορά, τον Δήμαρχο Μαραθώνος κ. Στέργιο Τσίρκα για την αγαστή και αποτελεσματική συνεργασία, προκειμένου για την ολοκλήρωση του εγχειρήματος. Εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής το παρών έδωσε και ο Αντιδήμαρχος κ. Ευάγγελος Κυπαρίσσης, ως αρμόδιος για θέματα Πυρόσβεσης/Πολιτικής Προστασίας.

Ουσιαστικά και σημειολογικά τίμησαν με την παρουσία τους, τόσο τα εγκαίνια αυτά καθεαυτά όσο και την περιοχή και τους συμπολίτες μας, μεταξύ άλλων, οι κάτωθι: ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κηφισιάς, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ.κ. Κύριλλος, η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κα Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας κ. Χρίστος Στυλιανίδης, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων κ. Ευάγγελος Τουρνάς, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, ο Βουλευτής Ανατολικής Αττικής κ. Βασίλης Οικονόμου, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού ΣώματοςΑντιστράτηγος κ. Γεώργιος Πουρναράς, και ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ κ. Βλάσσης Σιώμος.

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069