Εγκαινιάστηκε το Πολιτιστικό Κέντρο “Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ” με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής

Γ. Πατούλης: «Με χρηματοδοτήσεις που ξεπερνούν τα 115 εκατ. ευρώ η Περιφέρεια Αττικής την περίοδο 2019-2023 έχει συμβάλει στη δημιουργία σύγχρονων κτιριακών και σχολικών εγκαταστάσεων και αιθουσών» 

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και παρουσία της παγκόσμια αναγνωρισμένης Ελληνίδας  ακαδημαϊκού Ελένης Γλύκατζη Αρβελέρ, πραγματοποιήθηκαν χθες τα εγκαίνια του Πολιτιστικού Κέντρου Ελληνικού «Ελένη Γλύκαντζη – Αρβελέρ» στο δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης. Το έργο, προϋπολογισμού 2,6 εκατ. Ευρώ, υλοποιήθηκε με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής. 

Ο αγιασμός έγινε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ.Aντώνιο.  Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν από την κ.Γλύκατζη-Αρβελέρ, τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και το Δήμαρχο Γ. Κωνσταντάτο. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων οι Βουλευτές Δ. Χατζηδάκης, Χ. Θεοχάρης,  Σ. Βούλτεψη,  Μπ. Παπαδημητρίου, Θ. Φωτίου, Γ. Μπαλάφας, Τ. Αντωνίου, o  Δρ. Γεώργιος Βούτσινος, Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας, η πρώην Περιφερειάρχης Ρ. Δούρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Ν. Τομέα Χ. Θεοδωρόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Η. Γρηγορίου, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος  Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Μ. Κουρή, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, του ιερού κλήρου, καθώς και πλήθος πολιτών. 

Να σημειωθεί ότι η προγραμματική σύμβαση είχε υπογραφεί κατά την προηγούμενη περιφερειακή περίοδο και μετά από την αντιμετώπιση σειράς ζητημάτων, το έργο προϋπολογισμού 2,6 εκατ. ευρώ,  χρηματοδοτήθηκε κατά την τρέχουσα περιφερειακή περίοδο από το Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων  της Περιφέρειας Αττικής. 

Με αφορμή τα εγκαίνια ο Περιφερειάρχης Αττικής αναφέρθηκε στη σημαντική Ελληνίδα Ακαδημαϊκό Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ, η οποία με το κύρος και το επιστημονικό της έργο τιμά την Ελλάδα διεθνώς. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην βαρύτητα που δίνει ως Περιφερειάρχης για την υλοποίηση υποδομών και αιθουσών που θα μπορούν να αξιοποιηθούν από τους μαθητές αλλά και τους κατοίκους των δήμων της Αττικής. «Με χρηματοδοτήσεις που ξεπερνούν τα 115 εκατ. ευρώ η Περιφέρεια Αττικής την περίοδο 2019-2023 έχει συμβάλει στη δημιουργία σύγχρονων κτιριακών και σχολικών εγκαταστάσεων και αιθουσών. Στο πλαίσιο αυτό είχαμε τη χαρά να συμβάλλουμε στην ολοκλήρωση και του έργου με τίτλο «Προσθήκη Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων στο 1οΔημοτικόΣχολείο Ελληνικού με αρχικό προϋπολογισμό 2.600.000,00 €. Κατά την περίοδο της θητείας μας,  2019 – 2023, έχουν υλοποιηθεί από την Περιφέρεια Αττικής 29 πράξεις για την δημιουργία νέων σχολείων και επέκτασης παλαιών, συνολικού προϋπολογισμού 69.458.167 €. Συνολικά δημιουργήθηκαν πάνω από 251 αίθουσες σε νέα σχολεία και κάλυψαν τις ανάγκες περίπου 6,5 χιλιάδων μαθητών. Επιπλέον έχουν χρηματοδοτηθεί  23 μελέτες για σχολεία,  προϋπολογισμού 6.485.510 €. Επίσης για την ενεργειακή αναβάθμιση σε σχολεία έχουν υλοποιηθεί 29 πράξεις με προϋπολογισμό 39.779.824 €».

Ο Γ. Πατούλης  συνεχάρη τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο για την απόφαση τους να δώσουν στην αίθουσα το όνομα της Ελένης Γλύκαντζη – Αρβελέρ, μιας Ελληνίδας που έχει τιμήσει σε παγκόσμια επίπεδο την Ελλάδα. 

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Γ. Κωνσταντάτος, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ολοκλήρωση ενός έργου το οποίο παρουσίασε τεχνικές δυσκολίες στην ολοκλήρωση του και είχε διακοπεί κατά την περίοδο της πανδημίας.

Δείτε σχετικό Βίντεο:

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069