Εγκρίθηκε το αίτημα του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου για την προμήθεια ειδικού ανελκυστήρα ΑμεΑ στο κολυμβητήριο

Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου λαμβάνοντας υπόψιν τις ιδιαίτερες συνθήκες της καθημερινότητας των συνανθρώπων μας με αναπηρία, ειδικά στο ζήτημα της άθλησης και της αποκατάστασης, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι έγινε αποδεκτό το αίτημα προς την Περιφέρεια Αττικής για την προμήθεια ειδικού ανελκυστήρα που θα τοποθετηθεί στο κολυμβητήριο.

Το εν λόγω αίτημα της Δημοτικής Αρχής, κατόπιν εισήγησης του αρμόδιου ΝΠΔΔ (ΔΟΠΑΠ), υποβλήθηκε προς τον Αναπληρωτή Περιφερειάρχη και αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών κ. Νίκο Πέππα ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα και τον οποίο ευχαριστούμε προσωπικά για την ιδιαίτερη ευαισθησία σε ζητήματα ΑμεΑ αλλά και γενικότερα σε ζητήματα που αφορούν τον Δήμο μας.

Καθημερινά εκτός από παιδιά, αθλητές και ενηλίκους, το κολυμβητήριο που λειτουργεί εντός του Δημοτικού Πάρκου Αναψυχής, χρησιμοποιείται από περίπου 20 συνανθρώπους μας με αναπηρία. Η Δημοτική Αρχή διαπιστώνοντας τις δυσκολίες και θέλοντας να διευκολύνει στη χρήση του αποφάσισε να προχωρήσει στην απόκτηση του ανελκυστήρα.

Ειδικότερα πρόκειται για ειδικό μηχάνημα το οποίο θα εξασφαλίζει γρήγορο, ασφαλές και άνετο pool lift για ΑμεΑ ενώ θα μπορεί να χρησιμοποιείται και από τον ίδιο τον αθλούμενο προσδίδοντάς αίσθημα αυτονομίας και σιγουριάς.

Μερικά επιπλέον χαρακτηριστικά:

Ο εν λόγω ανελκυστήρας δεν χρειάζεται καμία στερέωση στο έδαφος ενώ ο συνάνθρωπός μας με αναπηρία θα κάθεται στο μπροστινό μέρος το οποίο θα ωθείται στην άκρη της πισίνας. Κατόπιν με το αδιάβροχο τηλεχειριστήριο το οποίο διαθέτει, ο αθλούμενος θα έχει τη δυνατότητα να βυθίζεται μόνος του στο νερό και αντίστοιχα θα μπορεί να βγαίνει από αυτό με τον ίδιο ασφαλή τρόπο.

Οι άνθρωποι με αναπηρίες και ειδικές δεξιότητες αποτελούν αναπόσπαστα μέλη της κοινωνίας μας και είναι ένδειξη πολιτισμού να προωθούμε πολιτικές που διευκολύνουν την καθημερινότητα τους.

Προς αυτήν την κατεύθυνση συνεχίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069