Εκαναν το ΚΤΕΛ… «βαποράκι» -Μετέφεραν ηρωΐνη από την Αγία Βαρβάρα στη Θεσσαλονίκη

Τον δρόμο της δικαιοσύνης έχει πάρει υπόθεση διακίνησης ηρωΐνης μέσω ΚΤΕΛ Μακεδονίας για την οποία κατηγορούνται τρεις άνδρες, οι οποίοι συνελήφθησαν μετά από μεγάλη έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.

Το iefimerida.gr, παρουσιάζει τις λεπτομέρειες από την υπόθεσης, αλλά και το τι υποστηρίζουν οι συλληφθέντες.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχημάτισαν τα έμπειρα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, τρεις άνδρες από την Αθήνα κατηγορούνται πως μετέφεραν δέκα δέματα με ηρωΐνη, πέντε κιλών, από την Αγία Βαρβάρα της Δυτικής Αττικής στη Θεσσαλονίκη. Ειδικότερα, στο κατηγορητήριο της υπόθεσης αναφέρεται πως οι δύο άνδρες παρέδωσαν την ποσότητα στον τρίτο κατηγορούμενο, ο οποίος τελικά συνελήφθη στο ΚΤΕΛ Μακεδονίας από αστυνομικούς. Σύμφωνα με την απολογία του, μέρος της οποίας δημοσιεύει σήμερα το iefimerida.gr, ο ένας από τους τρεις κατηγορούμενους δήλωσε πως είναι «χρήστης ναρκωτικών ουσιών».

«Είμαι χρήστης ναρκωτικών ουσιών από την ηλικία των 16 ετών. Μετά τη σύλληψή μου πληροφορήθηκα ότι το επώνυμο του… είναι. Με ενημέρωσαν για αυτό οι δικοί μου, από τους οποίους είχα ζητήσει να κάνουν έρευνα για το επίθετό του. Μένει στο Μενίδι. Από το άγχος της σύλληψής μου θα αναγνώριζα το οποιοδήποτε πρόσωπο από τις επιδειχθείσες σε μένα φωτογραφίες. Πιέστηκα από τους αστυνομικούς για να ομολογήσω για τις πράξεις μου και ήμουν υπό καθεστώς φόβου. Οι αστυνομικοί μου επέδειξαν αρκετές φωτογραφίες και τυχαία επέλεξα δύο από αυτούς που πρόκειται για συγκατηγορούμενούς μου που δεν έχω ξανά δει. Επειδή χρωστούσα χρήματα με εκβίασαν και έκανα τη μεταφορά των ναρκωτικών», επισήμανε ο άνδρας που κατηγορείται πως μετέφερε την ηρωΐνη στη συμπρωτεύουσα.

«Έχοντας πλήρη εμπιστοσύνη στις δικαστικές αρχές ο εντολέας μου αναμένει την πλήρη απαλλαγή του στη δευτεροβάθμια κρίση έχοντας πείσει ήδη ανακριτικό και εισαγγελικό λειτουργό με την επιβολή περιοριστικών όρων και με μια Πρωτόδικη απόφαση με αναγνώριση δυο ελαφρυντικών περιστάσεων και με μια ποινική μεταχείριση ήπια που του δίνει τη δυνατότητα να ελπίζει στην τελική του δικαίωση», δήλωσε στο iefimerida.gr, ο συνήγορος υπεράσπισης του ενός εκ των κατηγορουμένων, Γιάννης Γλύκας.


Από την μεριά του, ο Θοδωρής Καραγιάννης, ακόμη ένας δικηγόρος που χειρίζεται την υπόθεση, μας είπε ότι: «Η σύνθεση του Δικαστηρίου εν συνόλω, έκανε την ορθή νομική και πραγματική αξιολογική υπέρβαση, αντιλαμβανόμενη, ότι ο κατηγορούμενος – μεταφορέας των 5 κιλών ηρωίνης, ήταν απλά ένα “εργαλείο” που λόγω της εξάρτησης του και των προσωπικών δυσκολιών που αντιμετώπιζε, ανέλαβε αυτό το ρόλο, χωρίς, ωστόσο, να είναι ο πραγματικός διακινητής των ναρκωτικών ουσιών. Mετέβαλε, λοιπόν, την αρχική επιβαρυντική κατηγορία (επαπειλούμενη ποινή ισόβιας κάθειρξης) και αναγνώρισε δύο ελαφρυντικά στον εντολέα μας δίνοντας στο Εφετείο το νομικό οπλοστάσιο που θα του επιτρέψει να επιβάλει ποινή ακόμη και σε επίπεδα φυλάκισης».

Πηγή: iefimerida.gr

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069