Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Μεγάλος νικητής του πρώτου γύρου ο Νίκος Ανδρουλάκης – Δεύτερος ο Γιώργος Παπανδρέου

Ευρεία νίκη του Νίκου Ανδρουλάκη και δεύτερη εκλογική αναμέτρηση την επόμενη Κυριακή με αντίπαλο τον Γιώργο Παπανδρέου -ο οποίος πέρασε με οριακή διαφορά στον δεύτερο γύρο- έδειξαν τα τελικά αποτελέσματα της πρώτης εκλογικής αναμέτρησης στο ΚΙΝΑΛ. Μεγάλος χαμένος ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος τελικά έμεινε τρίτος και δεν θα είναι υποψήφιος την επόμενη Κυριακή για την ηγεσία του κόμματος.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκέντρωσε το 37%, ο Γιώργος Παπανδρέου το 27,7%, και ο Ανδρέας Λοβέρδος έμεινε εκτός β’ γύρου με 25,9%. Οι υπόλοιποι τρεις υποψήφιοι έμειναν πολύ πίσω σε ποσοστά που κυμαίνονταν κοντά στο 3% και πλέον με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται οι εκλογικές συμμαχίες που θα πιθανότατα θα σχηματιστούν. Κυρίως βέβαια το ενδιαφέρον συγκεντρώνει το αν θα στηρίξει ανοιχτά κάποιον από τους άλλους δύο υποψηφίους ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής κανένας από του τέσσερις υποψηφίους που δεν πέρασαν στον επόμενο γύρο δεν έχει δηλώσει την στήριξή του σε κάποιον από τους δύο τελικούς υποψηφίους

Νίκος Ανδρουλάκης: Δεσμεύομαι για ανανέωση, ενότητα και αυτοδυναμία – Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει

Η πρώτη δήλωση του νικητή στον α’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών στο Κίνημα Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη ήταν δήλωση νίκης: «Θέλω να ευχαριστήσω τους 270.000 προοδευτικούς πολίτες που μας τίμησαν σε αυτή την εκλογική διαδικασία. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνυποψηφίους μου για το πολιτικό πολιτισμό που επέδειξαν και που είναι η παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά. Η Δημοκρατική Παράταξη επιστρέφει, το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει», τόνισε. Αναλυτικότερα δήλωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω τις 270.000 προοδευτικούς πολίτες που ήρθαν σήμερα και μας τίμησαν σε αυτή τη μαζική διαδικασία. Να ευχαριστήσω τους συνυποψηφίους μου με τους οποίους δώσαμε ένα αγώνα με πολιτικό πολιτισμό, αξιοπρέπεια και ενότητα. Η ενότητα είναι βασική παρακαταθήκη της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά.

Από την αρχή της προσπάθειας είπα ότι είναι η βάση της παράταξης και όσοι την επιθυμούν περήφανη και ισχυρή θέλω να τους ευχαριστήσω για την τιμή που μου έκανα.

Δεσμεύομαι ότι θα τιμήσω την εντολή τους. Για ανανέωση, ενότητα και αυτονομία. Η δημοκρατική παράταξη απόψε επιστρέφει. Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει».

Παπανδρέου: Κρίνεται η προοδευτική ταυτότητα της παράταξης – Σας καλώ στη μάχη της επόμενης Κυριακής

Σε επίσημη δήλωση προχώρησε το βράδυ της Κυριακής ο ΓιώργοςΠαπανδρέου, και επομένως προκρίνεται στη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση. Ο πρώην πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι σε αυτές τις εκλογές κρίνεται η προοδευτική ταυτότητα της παράταξης και κάλεσε τους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ να συμμετέχουν και στη μάχη της επόμενης Κυριακής.

«Την άλλη Κυριακή όσοι μας τίμησαν με τη συμμετοχή τους αποφασίζουν για την τύχη της παράταξης. Αποφασίζουν για την πορεία και το μέλλον της παράταξης. Αποφασίζουν για την ταυτότητα και την προοδευτική πορεία του κινήματός μας. Σας ευχαριστώ όλους για τη συμμετοχή σας και σας καλώ στη μάχη της επόμενης Κυριακής», σημείωσε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ανδρέας Λοβέρδος: Το ΠΑΣΟΚ έχει μέλλον – Συνεχίζω με σεμνότητα και ενότητα

Σε δηλώσεις προχώρησε και ο Ανδρέας Λοβέρδος, οποίος μίλησε για ενότητα και για μέλλον στην παράταξη. «Το ΠΑΣΟΚ έχει μέλλον – Συνεχίζω δυνατά με ενότητα και σεμνότητα» είπε μεταξύ άλλων ο Ανδρέας Λοβέρδος, στις πρώτες του δηλώσεις μετά τον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη αρχηγού στο ΚΙΝΑΛ.

«Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την ψυχή μου του εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, που συμμετείχαν σε αυτή τη γιορτή της Δημοκρατίας. Θέλω να τους ζητήσω συγγνώμη για τις πολλές ώρες που περίμεναν για να συμμετάσχουν στην κάλπη μας» είχε αρχικά. «Θέλω να πω όσο πιο δυνατά μπορώ ότι το ΠΑΣΟΚ έχει μέλλον. Συνεχίζω δυνατά με σεμνότητα και ταπεινότητα» σημείωσε .

Με χειροκροτήματα δεκτός ο Ανδρουλάκης στο γραφείο του

Ο νικητής του πρώτου γύρου Νίκος Ανδρουλάκης, έφτασε στο γραφείο του λίγο μετά τις 22:00 και έγινε δεκτός με χειρο0κροτήματα. Μέσα στο γραφείο τον περίμεναν οι συνεργάτες και οι υποστηρικτές του, ενώ αρκετός ήταν και ο κόσμος που περίμενε εκεί και τον αποθέωσε. Ο ίδιος εκείνη την ώρα αρκέστηκε στο να δηλώσει απλώς «όλα καλά». Πλέον αναμένεται η επίσημη δήλωσή του μετά τα τελικά αποτελέσματα.

Μεγάλος νικητής η προσέλευση

Μεγάλος νικητής της πρώτης Κυριακής εκτός από τον Νίκο Ανδρουλάκη είναι και η προσέλευση των ψηφοφόρων, η οποία ξεπέρασε κάθε προσδοκία . Συνολικά υπολογίζεται ότι προσήλθαν στις κάλπες περισσότεροι από 280.000 ψηφοφόροι και όπως μετέδωσε η Κάτια Φωτιάδου στο OPEN, η προσέλευση ξεπέρασε και την πιο αισιόδοξη πρόβλεψη.

Είναι ενδεικτικό ότι κάποια στιγμή καταγράφηκαν 430 ψήφοι ανά λεπτό, κάτι που συνεπάγεται 25.000 ψήφους την ώρα. Σημειώνεται μάλιστα ότι σε κάποια εκλογικά κέντρα τα ψηφοδέλτια τελείωσαν και έπρεπε να αποσταλούν νέα ώστε να συνεχίσει η διαδικασία.

Οι κάλπες στα περισσότερα εκλογικά τμήματα της χώρας έκλεισαν στις 20:00 μετά από μονόωρη παράταση που ανακοίνωσε η ΕΔΕΚΑΠ, ωστόσο υπήρξε και νέα παράταση στα εκλογικά τμήματα όπου υπάρχουν ουρές, μέχρι να ψηφίσουν όλοι οι πολίτες που έχουν προσέλθει στις κάλπες. 

Πηγή: ethnos.gr

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069