Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Eπιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα της Τρίτης (22-11-2022) έως και το βράδυ της Τετάρτης (23-11-2022) στα δυτικά και βαθμιαία στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Το βαρομετρικό χαμηλό, που θα έρθει από την Ιταλία συνοδευόμενο από μετωπική δραστηριότητα, θα προκαλέσει παράλληλα και τοπικές χαλαζοπτώσεις καθώς και θυελλώδεις ανέμους.

Συγκεκριμένα:

  1. Από το απόγευμα την Τρίτης (22-11-2022) και μέχρι τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (23-11-2022) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική και νότια Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα σταδιακά θα παρουσιάσουν εξασθένηση.
  2. Την Τετάρτη (23-11-2022) καθώς το σύστημα θα κινηθεί ανατολικότερα θα επηρεάσει και τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, αλλά τα ισχυρά φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο, τις Κυκλάδες, τη δυτική και νότια Κρήτη και από το μεσημέρι και μετά στα Δωδεκάνησα.

Αργά το βράδυ τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα και κατά την διάρκεια της νύχτας βαθμιαία και εκεί θα εξασθενήσουν.

Αναλυτικά η πρόγνωση μέχρι το Σάββατο 26 Νοεμβρίου

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 22-11-2022

Αρχικά στο Ιόνιο και βαθμιαία στα ηπειρωτικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές από το απόγευμα, στα δυτικά τα κεντρικά και τα βόρεια.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα νοτιοανατολικά σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν με τοπικές βροχές από το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια. Θα φτάσει τους 16 με 17 βαθμούς στα βόρεια και στην υπόλοιπη χώρα τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 23-11-2022

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα ανατολικά. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα στα δυτικά και τα βόρεια.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και και στο βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ, σταδιακά και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 24-11-2022

Στην ανατολική και τη νότια νησιωτική χώρα, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα δυτικά και τα βόρεια με πιθανότητα τοπικών βροχών μέχρι το μεσημέρι.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25-11-2022

Βελτιωμένος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας ενώ στα ανατολικά και τα νότια προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών και πρόσκαιρων καταιγίδων κυρίως στα θαλάσσια.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 26-11-2022

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα πυκνώσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πηγή: newsbomb.gr

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069