Έληξε η τρίωρη στάση εργασίας στα ΜΜΜ – Επανακυκλοφορούν μετρό, τραμ & ηλεκτρικός

Έως τις 3 μετά το μεσημέρι συνεχίζουν τη στάση τους γιατροί & νοσηλευτές που εργάζονται στα δημόσια νοσοκομεία

Έληξε η τρίωρη στάση εργασίας στα ΜΜΜ – Επανακυκλοφορούν μετρό, τραμ & ηλεκτρικός

Επανακυκλοφορούν από αυτήν την ώρα Μετρό, Τραμ και Ηλεκτρικός σιδηρόδρομος καθώς έληξε η τρίωρη στάση των εργαζομένων που συμμετείχαν στη συγκέντρωση έξω από το ΣτΕ, όπου εκδικάζεται η προσφυγή κατά του νόμου Χατζηδάκη για τα εργασιακά.

Όπως καταγγέλλουν ο συγκεκριμένος νόμος καταργεί εργατικά δικαιώματα όπως είναι, μεταξύ άλλων, το 8ωρο, ενώ έχει ως στόχο τον περιορισμό και τον έλεγχο της συνδικαλιστικής δράσης.

Έως τις 3 μετά το μεσημέρι συνεχίζουν τη στάση τους γιατροί και νοσηλευτές που εργάζονται στα δημόσια νοσοκομεία. Αντιδρούν στην ψήφιση του νομοσχεδίου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Συγκέντρωση αυτήν την ώρα πραγματοποιούν έξω από το υπουργείο και ακολούθως θα ξεκινήσουν πορεία προς τη Βουλή.

Κυκλοφοριακό κομφούζιο το πρωί στον Κηφισό

Η κίνηση σήμερα στην Αθήνα από νωρίς το πρωί ήταν απελπιστική, λόγω της στάσης εργασίας των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, τραμ).

Για μια ακόμα μέρα ο Κηφισός αντιμετώπισε τα μεγαλύτερα προβλήματα με ουρές χιλιομέτρων και στα δύο ρεύματα και σημαντικές καθυστερήσεις και στην Αττική Οδό.

Υπενθυμίζεται ότι στάση εργασίας από τις 09:00 το πρωί μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι πραγματοποιούν σήμερα Τρίτη 10 Μαΐου οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, τραμ).

Τα Σωματεία Εργαζομένων στα παραπάνω μέσα δηλώνουν με ανακοίνωσή τους πως συμμετέχουν στη στάση εργασίας που κήρυξε, σήμερα Τρίτη (10/5), το Εργατικό Κέντρο της Αθήνας.

Επίσης καλούν όλους τους εργαζόμενους στην προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα γίνει στις 09:30 το πρωί, στο Συμβούλιο της Επικρατείας (Πανεπιστημίου 47- 49), δηλώνοντας πως «οι εργαζόμενοι δεν είναι διατεθειμένοι να δεχτούν την εφαρμογή αυτών των αντισυνταγματικών, αντιδημοκρατικών διατάξεων και ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι ν’ ακυρωθεί ο αντεργατικός νόμος».

Πηγή: pronews.gr