Έναρξη λειτουργίας των ανοιχτών αθλητικών χώρων του Δήμου Μαραθώνος

Ζωnews.gr



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ
Αγαπητοί συμπολίτες, στο άκουσμα της λειτουργίας των ανοιχτών αθλητικών χώρων υπήρξε μεγάλος ενθουσιασμός από τους αθλούμενους, θα πρέπει όμως να καταστεί σαφές ότι σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Αθλητισμού, αυτό θα συμβεί σταδιακά.

Σε πρώτη φάση, που ξεκινά από τις 5 Μαΐου 2020 έως και τα μέσα του ίδιου μήνα, θα επιτραπεί:

Είσοδος στα δημοτικά στάδια για:

– ατομικές προπονήσεις στους αθλητές και στις αθλήτριες που έχουν ήδη προκριθεί ή διεκδικούν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, σύμφωνα με την εισήγηση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

– υποψηφίους μαθητές των Πανελλαδικών που έχουν δηλώσει Σ.Ε.Φ.Α.Α., Στρατιωτικές σχολές και Σχολές Σωμάτων Ασφαλείας.

(όλοι οι παραπάνω θα πρέπει να υποβάλλουν αίτημα με τα στοιχεία τους και τα στοιχεία των προπονητών τους στο Γραφείο Αθλητισμού Δήμου Μαραθώνος, email: gr.athl.mar@gmail.com, ώστε να προστεθούν στον κατάλογο εισερχομένων τον οποίο θα ελέγχει ο υπεύθυνος της αθλητικής εγκατάστασης κατά την είσοδο).

Προπονήσεις σε ανοιχτούς αθλητικούς χώρους εκτός δημοτικών σταδίων:

– για αθλητές ηλικιών Εφήβων – Νεανίδων και μεγαλύτερες ΜΟΝΟ για ατομικά αθλήματα χαμηλής επικινδυνότητας, όπως: Τένις, Ποδηλασία δρόμου, Γκολφ, Ιππασία, Σκοποβολή, Τοξοβολία, Κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης, Ορειβασία – αναρρίχηση, Τρίαθλο, Υποβρύχια δραστηριότητα, Μηχανοκίνητος αθλητισμός, Αεραθλητισμός, Χειμερινά αθλήματα,

– για τα μαχητικά αθλήματα: (Πάλη, ΤάεΚβοΝτο, Πυγμαχία, Τζούντο, Καράτε, Ζίου Ζίτσου, Παγκράτιο, Κικ Μπόξινγκ κ.ά.),επιτρέπεται προπόνηση ΜΟΝΟ φυσικής κατάστασης.Εννοείται χωρίς επαφή και τηρώντας τις αποστάσεις!

Δεν επιτρέπονται (μέχρι νεωτέρας οδηγίας):

– Προπονήσεις αθλημάτων υγρού στίβου σε κολυμβητικές δεξαμενές, θαλάσσιο σκι και αθλήματα παραλίας, όπως για παράδειγμα μπιτς βόλεϊ.

– Η λειτουργία των υπαίθριων γυμναστηρίων σε πάρκα, παιδικές χαρές και πλατείες.

Όλα τα παραπάνω θα πραγματοποιούνται με ιδιαίτερη έμφαση στην ατομική ευθύνη και υπό τις προϋποθέσεις που ορίζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα:

1. Τηρούμε κατάλογο για όσους εισέρχονται στην αθλητική εγκατάσταση. Διαμορφώνουμε μια είσοδο.

2. Διεξάγουμε έλεγχο των εισερχομένων στους αθλητικούς χώρους μέσω της συμπλήρωσης ερωτηματολογίου με το πρόσφατο ιστορικό τους. Πέραν των αθλητών, όλοι οι υπόλοιποι φοράνε μάσκες.

3. Κρατάμε απόσταση δύο μέτρων από κάθε άλλο άτομο. Δεν κάνουμε χειραψίες ή εναγκαλισμούς. Αποφεύγουμε να αγγίζουμε το πρόσωπό μας.

4. Χρησιμοποιούμε αποκλειστικά τα δικά μας αθλητικά είδη, τα οποία πλένουμε στο σπίτι μας.

5. Προτιμάμε τη μεταφορά προς και από τον αθλητικό χώρο με το δικό μας μέσο μεταφοράς.

6. Ενημερώνουμε άμεσα σε περίπτωση που έχουμε συμπτώματα πυρετού, βήχα, δύσπνοιας και υπέρμετρης κόπωσης ή έχει κάποιος από την οικογένειά μας.

7. Αν έρθουμε, στη διάρκεια της προπόνησης, σε επαφή με άλλο άτομο, αρχικά πλένουμε τα χέρια μας διεξοδικά ή χρησιμοποιούμε αντισηπτικό και στη συνέχεια ξεπλένουμε το πρόσωπο μας με άφθονο νερό.

(Όσον αφορά στη χρήση οργάνων απολυμαίνονται, μετά τη χρήση ανά αθλητή).

8. Χρησιμοποιούμε αποκλειστικά δικά μας μπουκάλια με νερό, κατά προτίμηση εμφιαλωμένο.

9. Τα αποδυτήρια, τα ντους, το κλειστό γυμναστήριο και τα κυλικεία της εγκατάστασης παραμένουν κλειστά. Αποφεύγουμε τις τουαλέτες.

10. Αν τα ρούχα προπόνησης απολυμαίνονται από την ομάδα, τα βάζουμε σε μια υδατοδιαπερατή τσάντα και τα αφήνουμε στη μέριμνα του συλλόγου.

Ο Δήμος Μαραθώνος θα προσκαλέσει άμεσα σε διαβούλευση όλους τους εκπροσώπους των αθλητικών σωματείων του τόπου μας και με συνεννόηση και συνεργασία θα προσπελάσουμε όλα τα θέματα που προέκυψαν λόγω της δύσκολης περιόδου που διανύουμε.

Αγαπητοί συμπολίτες, η τήρηση των οδηγιών, εκτός της προστασίας της υγείας μας, θα επισπεύσει την επιστροφή μας στην κανονική αθλητική δραστηριότητα. Έχουμε την ευλογία να ζούμε στην εξοχή. Ας αξιοποιήσουμε προς το παρόν τα προνομιακά χαρακτηριστικά του τόπου μας για σωματική άσκηση, πάντα με προσοχή, με τήρηση των οδηγιών και με αίσθημα ατομικής ευθύνης. Με τη συμβολή όλων μας, σύντομα θα γεμίσουμε πάλι τα γήπεδα και τα στάδιά μας.

#Μένουμε Ασφαλείς

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069