Επίδομα παιδιού Α21: Πότε πληρωθούν οι δικαιούχοι την Γ’ δόση

Επίδομα παιδιού – ΟΠΕΚΑ: Πράσινο φως για την πληρωμή της τρίτης δίμηνης δόσης του επιδόματος παιδιού Α21 του ΟΠΕΚΑ την Παρασκευή 29 Ιουλίου, με απόφαση του Υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη.

Ειδικότερα, εγκρίνεται το ποσό ύψους 193.270.000 ευρώ για την πληρωμή των δικαιούχων του επιδόματος παιδιού Α21 αλλά και της προσαύξησης, δηλαδή της μιάμισης δόσης του επιδόματος σε όσους δεν το έχουν πάρει ακόμη παρόλο που έχουν κάνει την αίτηση τους.

Μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης τρέχοντος έτους ή τροποποίηση αυτής, το ποσό του επιδόματος επανυπολογίζεται αυτόματα. Σε περίπτωση που το εισόδημα του φορολογικού έτους 2021 είναι μικρότερο από εκείνο του 2020, το καταβαλλόμενο επίδομα μπορεί να αυξηθεί εφόσον προκύψει αλλαγή στην κατηγορία ισοδύναμου οικογενειακού εισοδήματος.

Αν όμως το εισόδημα του 2021 είναι υψηλότερο εκείνου του 2020, τότε εφόσον προκύψει αλλαγή στην κατηγορία ισοδύναμου οικογενειακού εισοδήματος, το καταβαλλόμενο επίδομα μπορεί να μειωθεί και να ακολουθήσουν στη συνέχεια οι απαιτούμενοι συμψηφισμοί έως την εξόφληση της διαφοράς.

Για να χορηγηθεί το επίδομα, η αίτηση πρέπει να υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση η οποία έχει αποθηκευτεί προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Πηγή: newsbomb.gr

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069