Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Πόσο θα φτάσει η επιδότηση για τους δικαιούχους – Οι συσκευές που θα συμμετέχουν

Το πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών σε νοικοκυριά αναμένεται να ξεκινήσει μετά τον ερχόμενο Απρίλιο με την επιδότηση να ξεπερνά το 30% και δικαιούχους φυσικά πρόσωπα

Στις αρχές του δευτέρου τριμήνου του 2022, πιθανότατα τον Απρίλιο, αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή το νέο πρόγραμμα την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών σε νοικοκυριά, ώστε να αντικατασταθούν οι παλιές συσκευές με νεότερες που έχουν χαμηλότερη ενεργειακή κατανάλωση. 

Δικαιούχοι θα είναι φυσικά πρόσωπα, κατά πάσα πιθανότητα οικιακοί καταναλωτές.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου αναφέρουν πως η επιδότηση θα είναι της τάξης του 30-40% επί της δαπάνης προμήθειας και ταυτόχρονα θα υπάρχει ανώτατο ποσό επιδότησης.

Παράλληλα, αναφέρουν πως το ποσό της επιδότησης θα αφορά αγορά κλιματιστικών, ψυγείων και καταψυκτών. Πρόκειται για τις πλέον ενεργοβόρες ηλεκτρικές συσκευές και οι οποίες ευθύνονται για τους φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος. Συνεπώς, στόχος της δράσης είναι τα νοικοκυριά να αντικαταστήσουν τις παλιές αυτές συσκευές με νέες πιο αποδοτικές και λιγότερο ενεργοβόρες.

Πριν τη δημοσίευση της προκήρυξης η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος θα επιδιώξει να συναντηθεί με εκπροσώπους της αγορά ηλεκτρικών οικιακών συσκευών προκειμένου να αποτυπωθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο χρήσιμες λεπτομέρειες για τις επιλέξιμες δαπάνες και τον τρόπο ενίσχυσης.

Πηγή : reader.gr

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069