Οι Αθηναίοι πληρώνουν ακριβά τους πειραματισμούς του Κ.Μπακογιάννη

Ο Κ.Μπακογιάννης έκοψε 3,5 εκατ. ευρώ από αντιπλημμυρικά έργα για τον Μεγάλο Περίπατο

Η Αθήνα «πνίγηκε» στην πρώτη φθινοπωρινή βροχή, παρόλο που ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης διαβεβαίωνε λίγες ημέρες πριν φτάσει η κακοκαιρία «Μπάλλος» στην χώρα μας ότι «η Αθήνα είναι έτοιμη για να υποδεχθεί το νέο κύμα κακοκαιρίας». 

Την ίδια ώρα η «Ανοιχτή Πόλη» αποκαλύπτει ότι ο δήμος Αθηναίων έκοψε 3,5 εκατ. ευρώ που προορίζονταν για μεγάλη μελέτη καταγραφής του υφιστάμενου δικτύου και αντιπλημμυρικής θωράκισης του αστικού ιστού της Αθήνας. Μάλιστα το «μαχαίρι» στο κονδύλι έγινε τη στιγμή που ο δήμαρχος Αθηναίων επιλέγει να ρίξει άλλα 3 εκατομμύρια στη «μαύρη τρύπα» της Πανεπιστημίου.

Δηλαδή η Αθήνα «πνίγηκε» γιατί ο δήμαρχος Αθηναίων ήθελε να πειραματιστεί στην Πανεπιστημίου με τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων! 

Όπως αναφέρει η «Ανοιχτή Πόλη» μετά την 21η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, «η πρόσφατη κακοκαιρία, με τις τριτοκοσμικές σκηνές που διαδραματίστηκαν σε δρόμους και σχολεία της Αθήνας, απέδειξε στην πράξη πόσο κούφιες ήταν οι διαβεβαιώσεις που έδινε η δημοτική αρχή περί δήθεν ετοιμότητάς της να υποδεχτεί τα καιρικά φαινόμενα. Το παραδοσιακό παιχνίδι της μετάθεσης ευθυνών υποτιμά τους δημότες και προσπαθεί να αποκρύψει συγκεκριμένες επιλογές της παράταξης του δημάρχου.» 

Η «Ανοιχτή Πόλη» υπενθυμίζει ότι η ίδια από το καλοκαίρι έχει επισημάνει στο δημοτικό συμβούλιο την ανάγκη προετοιμασίας και συντονισμού για την αντιπλημμυρική προστασία της πόλης, ιδιαίτερα για επιβαρυμένες περιοχές όπως τα Σεπόλια, ο κόμβος της Λένορμαν ή ο Προφήτης Δανιήλ, ενώ αντίστοιχες προειδοποιήσεις υπήρχαν και από κατοίκους. «Σε αντίθετη κατεύθυνση, η δημοτική αρχή μείωσε και κατένειμε αδικαιολόγητα οπισθοβαρώς τον προϋπολογισμό για τον καθαρισμό των φρεατίων και τη συντήρηση του δικτύου των ομβρίων» τονίζει η δημοτική παράταξη και προσθέτει:

«Η δημοτική αρχή επέλεξε επιπλέον να καταργήσει το ποσό των 3,5 εκ ευρώ που προορίζονταν για μεγάλη μελέτη καταγραφής του υφιστάμενου δικτύου και αντιπλημμυρικής θωράκισης του αστικού ιστού της Αθήνας, την ώρα που η κλιματική κρίση απαιτεί μια συνολική μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας που να λαμβάνει υπόψη τα νέα δεδομένα – και την ώρα επίσης που ο κ. Μπακογιάννης επιλέγει να ρίξει άλλα 3 εκατομμύρια στη «μαύρη τρύπα» της Πανεπιστημίου».

Πηγή :pronews.gr

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *