Με αποστάσεις, παρουσία μόνο καθήμενων πελατών και μέχρι 6 άτομα ανά τραπέζι, θα λειτουργήσουν από τη Δευτέρα 3 Μαΐου οι επιχειρήσεις εστίασης που θα κλείνουν πριν τις 11 τη νύχτα έως τις 5 το πρωί.

 Από το συγκεκριμένο ωράριο εξαιρούνται οι υπηρεσίες delivery με απαγόρευση πώλησης αλκοόλ. 

 

 

 

 

Επίσης προβλέπεται υποχρεωτική πραγματοποίηση αυτοδιαγνωστικού τεστ δυο φορές την εβδομάδα για όλο το προσωπικό.

Συγκεκριμένα η απόφαση αφορά τις επιχειρήσεις που λειτουργούν με τον ΚΑΔ 56.10, υπηρεσίες που παρέχονται από αναψυκτήριο/ΚΑΔ 56.30.10.03, υπηρεσίες που παρέχονται από καφενείο χωρίς τεχνικά και μηχανικά παιχνίδια/ΚΑΔ 56.30.10.06, υπηρεσίες καφετέριας/ΚΑΔ 56.30.10.07, υπηρεσίες που παρέχονται από παραδοσιακό καφενείο/ΚΑΔ 56.30.10.14.

Παραμένουν σε αναστολή οι επιχειρήσεις που έχουν ΚΑΔ 5621 και 5630 και οι οκταψήφιοι αυτών. 

Θα υπάρχουν αποστάσεις των τραπεζοκαθισμάτων ενώ επιτρέπεται η χρήση του μπαρ ανα δυάδα και επόμενη θα πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση 1,5 μέτρου.

Οι επιχειρήσεις που θα λειτουργήσουν, όταν τους ζητηθεί στον έλεγχο θα πρέπει να φαίνεται από το TAXIS, ότι ο ΚΑΔ αποτελεί κυρία δραστηριότητα πριν την 1η Μαρτίου 2020.

 

 

Συμπληρώστε πατώντας εδώ την φόρμα ενδιαφέροντος

 

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, παρουσία του γενικού γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτη Σταμπουλίδη, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας Γιώργο Καββαθά.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε: “Συναντηθήκαμε με τον κ. Καββαθά και τους θεσμικούς εκπροσώπους της εστίασης και τους ενημερώσαμε για την απόφαση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων και της Κυβερνήσεως για το πώς θ’ ανοίξει η εστίαση από τις 3 Μαΐου. Πιστεύουμε ότι το σχέδιο που έχουμε είναι βιώσιμο για τον πρώτο καιρό κι ευελπιστούμε ότι με την πρόοδο των εμβολιασμών και τη νίκη της κατά της πανδημίας θα μπορούμε να έχουμε και πολύ πιο ευέλικτη λειτουργία της εστίασης τις αμέσως επόμενες εβδομάδες. Με καλή θέληση όλα θα πάνε καλά”.

Από την πλευρά του, ο κ. Καββαθάς σημείωσε: “τα μέτρα όπως τα είδα, είναι σε θετική κατεύθυνση και βελτιώνουν την εικόνα που είχαμε. Θεωρώ ότι πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα την εφαρμογή τους”.

Οι Γενικοί Κανόνες Λειτουργίας Επιχειρήσεων Εστίασης 

– Έναρξη λειτουργίας μόνο στους εξωτερικούς χώρους → Δευτέρα 3 Μαΐου.
– Υποχρεωτική η πραγματοποίηση αυτοδιαγνωστικού τεστ (self test) δύο (2) φορές την εβδομάδα για όλο το προσωπικό της επιχείρησης (το κόστος του ενός εξ αυτών βαρύνει το κράτος).
– Επιτρέπεται η παρουσία καθήμενων μόνο πελατών.
– Απολύμανση καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών στα τραπέζια.
– Υποχρεωτική η τοποθέτηση απολυμαντικού προϊόντος ανά τραπέζι.
– Μέχρι έξι (6) άτομα ανά τραπέζι.
– Υποχρεωτική η χρήση μάσκας από το προσωπικό και από τους πελάτες κατά τον χρόνο αναμονής (ισχυρή σύσταση για τους καθήμενους πελάτες στα τραπεζοκαθίσματα ή στο μπαρ).
– Αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων σύμφωνα με την διάταξη τους (90cm -1,2m και 1,8m κατά περίπτωση).
– Επιτρέπεται η χρήση του μπαρ από τους πελάτες: α) με την τοποθέτηση δύο (2) σκαμπό μαζί και β) απόσταση ενάμισι (1,5) μέτρου για κάθε επόμενη δυάδα σκαμπό.
– Κλειστά 23:00-05:00.

 

ΖΩnews
Πηγή : capital.gr

 

Trust The ExpertsΗ έμπειρη ομάδα μας, αποτελούμενη από ανθρώπους-στελέχη πολυεθνικών και νέους πτυχιούχους, συνδυάζει χρόνια εμπειρίας με την φρεσκάδα των καινοτόμων ιδεών και προτάσεων! Συμβουλέψου και Εμπιστεύσου τους ειδικούς!Οι καταλληλότερες λύσεις και υπηρεσίες για την ανάπτυξη και χρηματοδότηση της επιχείρησής σου!

ZICON Business Development SolutionsAccounting, Financial Planning & Business Development Specialists

(Στουρνάρη 49 , Αθήνα ,tel: 210.440.80.40 , email: info@zicon.gr)

www.zicon.gr

 

E_BXm_tWEAEpvjj
10
previous arrow
next arrow

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069