Φουσκωμένοι μισθοί «δέλεαρ» για να μπουν ιδιώτες στον ΕΦΚΑ

Κίνητρα προκειμένου να προσεγγίσει ικανά στελέχη του ιδιωτικού τομέα προβλέπει το σχέδιο νόμου του υπ. Εργασίας.

Τα προσόντα και ο τρόπος επιλογής. Ματαίωση των κρίσεων για την ανάδειξη Γενικών Διευθυντών και οι αντιδράσεις.

Μισθούς και συμπληρωματικές αμοιβές απόδοσης που στο σύνολό τους θα μπορούν να προσεγγίζουν και τις 7.000 με 8.000 ευρώ και πλαφόν τις μηνιαίες αποδοχές και τα επιδόματα του Προέδρου του Αρείου Πάγου, σημαντικά υψηλότερες από αυτές που καταβάλλονται σήμερα στη δημόσια διοίκηση, θα λαμβάνουν οι νέοι Προϊστάμενοι Γενικών Διευθύνσεων που θα επιλεγούν από τον ιδιωτικό τομέα.

Το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση από την περασμένη Παρασκευή και προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη δυνατότητα πρόσληψης Γενικών Διευθυντών και Διευθυντών ως μετακλητών υπαλλήλων με τριετή θητεία (και δυνατότητα ανανέωσης άπαξ) τόσο από τον δημόσιο όσο και από τον ιδιωτικό τομέα. Η πρόσληψη θα γίνεται με δημόσια προκήρυξη (μετά από απόφαση του Διοικητή του ΕΦΚΑ) και σύμπραξη του ΑΣΕΠ.

Το σχέδιο νόμου προβλέπει, επίσης, την επέκταση του πριμ παραγωγικότητας έως 7.800 ευρώ το έτος, σε όλο τον φορέα, δηλαδή και πέρα από τις λειτουργίες της εκκαθάρισης των συντάξεων και της εξυπηρέτησης των πολιτών. Το χρηματικό ποσό ως επιβράβευση παραγωγικότητας θα συνδέεται με συγκεκριμένους μετρήσιμους στόχους, οι οποίοι θα τίθενται ανά Γενική Διεύθυνση, ανάλογα με το αντικείμενο και τις προτεραιότητες του ΕΦΚΑ. Βέβαια, οι λεπτομέρειες και η διαβάθμιση του πριμ θα καθοριστούν με υπουργική απόφαση.

Παράλληλα, περιλαμβάνει νέα διαδικασία ανάδειξης του Διοικητή και των Υποδιοικητών με επιλογή του υπουργού Εργασίας και γνωμοδότηση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, αφαίρεση αρμοδιοτήτων που έχουν διαχειριστικό χαρακτήρα από το ΔΣ του ΕΦΚΑ, πιο ευέλικτο σύστημα προμηθειών, ώστε να αντιμετωπιστούν προβλήματα όπως η μη έγκαιρη προμήθεια αναλώσιμων, ανταλλακτικών και η δυσκολία αντικατάστασης παρωχημένου εξοπλισμού (π.χ. Η/Υ, κλιματιστικά) και, τέλος, κατάργηση μιας σειράς από διατάξεις που προβλέπουν χρονοβόρες διαδικασίες έγκρισης στο πεδίο του ΕΦΚΑ.

Τα προσόντα, οι μισθοί και το πάγωμα των κρίσεων

Τα κριτήρια επιλογής και η μοριοδότηση των υποψήφιων Γενικών Διευθυντών και των Διευθυντών, καθώς και τα απαιτούμενα ανά θέση τυπικά και ουσιαστικά προσόντα θα καθορίζονται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΦΚΑ. Το ίδιο ισχύει και για τη διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής υποψηφίων, συμπεριλαμβανομένης τυχόν συνέντευξης. Οι υποψήφιοι για τις θέσεις μπορεί να είναι ιδιώτες και δημόσιοι υπάλληλοι ή λειτουργοί ή εργαζόμενοι σε φορείς του δημόσιου τομέα.

Για τον διορισμό στις θέσεις των Προϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων απαιτούνται, τουλάχιστον, τα ακόλουθα προσόντα:

α) Πτυχίο ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος της ημεδαπής ή ισότιμο της αλλοδαπής σε συναφές αντικείμενο με τις απαιτήσεις της προς πλήρωση θέσης, όπως εξειδικεύεται στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

β) Καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας.

γ) Επαγγελματική εμπειρία τουλάχιστον 10 ετών σε θέσεις ευθύνης, σε υπηρεσίες ή οργανισμούς ή επιχειρήσεις του δημόσιου ή του ιδιωτικού τομέα της ημεδαπής ή της αλλοδαπής.

Αντίστοιχα είναι τα απαιτούμενα προσόντα και για τον διορισμό στις θέσεις των Προϊσταμένων Διευθύνσεων, με την επαγγελματική εμπειρία να μειώνεται στα 5 έτη.

Πηγή: euro2day.gr

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069