Γ. Πατούλης: Αυτοψία έργων που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια στον Δήμο Αγίου Δημητρίου και ο προϋπολογισμός τους αγγίζει τα 10 εκ. ευρώ

Γ. Πατούλης: «Η Περιφέρεια Αττικής συμβάλει στην υλοποίηση έργων και υποδομών που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής και διευκολύνουν την μετακίνηση των πολιτών»

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισκέφθηκε τον Δήμο Αγίου Δημητρίου όπου μαζί με την Δήμαρχο Μ. Ανδρούτσου πραγματοποίησε αυτοψία σε σημαντικά έργα τα οποία χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Αττικής με προϋπολογισμό που αγγίζει  τα 10 εκ. ευρώ.

Ο Γ. Πατούλης συνοδευόμενος από την Δήμαρχο, την Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα Δ. Νάνου, την Εντεταλμένη Τεχνικών Έργων Ε. Κοσμίδη, την Εντεταλμένη Νεανικής Επιχειρηματικότητας  Γ. Αδαμοπούλου, την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου  Ε. Καντζέλη και τους Αντιδημάρχους Α. Αδαμόπουλο, Χ. Μπέλο και Π. Μπαντούνα επισκέφθηκαν τα έργα επί της Λεωφόρου Αγίου Δημητρίου καθώς και αυτά πέριξ του Σταθμού του Μετρό Αγ. Δημητρίου. Νωρίτερα παρακολούθησε τη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου.

Ο Περιφερειάρχης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία υλοποίησης των έργων και τόνισε ότι η βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών επιτυγχάνεται μέσα από τη δημιουργική συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Πρώτου και Δεύτερου Βαθμού «Η Περιφέρεια Αττικής συμβάλει στην υλοποίηση έργων και υποδομών που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών και διευκολύνουν την βιώσιμη κινητικότητα. Ζούμε σε μια εποχή που οι πόλεις μετεξελίσσονται σε smart cities. Με στοχευμένες δράσεις θωρακίζουμε και διευκολύνουμε την κινητικότητα, ενώ ενισχύουμε τις βιοκλιματικές υποδομές».

Από την πλευρά της η Δήμαρχος Μ. Ανδρούτσου ευχαρίστησε θερμά το Γ. Πατούλη για τη δημιουργική συνεργασία και επισήμανε ότι τα οφέλη για τους πολίτες είναι σημαντικά όταν αυτή η συνεργασία μετεξελίσσεται σε συγκεκριμένα έργα. Μεταξύ άλλων η κ. Ανδρούτσου τόνισε ότι «η ανάπλαση γίνεται με συνέπεια στις αρχές της Βιώσιμης και συμπεριληπτικής Κινητικότητας και μετακίνησης και περιλαμβάνει ράμπες ΑμΕΑ, καθώς και προσβάσιμα και βατά πεζοδρόμια για τη διέλευση των πεζών». 

Ο Περιφερειάρχης κατά την επίσκεψή του στην περιοχή ενημερώθηκε για τα παρακάτω έργα: 

Έργο Διαμόρφωσης Λεωφόρου Αγίου Δημητρίου (από οδό Γράμμου έως Θεομήτορος)

Το έργο ολοκληρώθηκε με τη συνεργασία των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και της Περιφέρειας Αττικής έχει προϋπολογισμό 5.385.000€ και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα έργα για την ασφαλή και βιώσιμη κινητικότητα στο βασικό οδικό δίκτυο του Δήμου Αγίου Δημητρίου. Μεταξύ άλλων  περιλαμβάνει σε μήκος περίπου 2 χιλιομέτρων:

  • Δίκτυο ομβρίων για την αντιπλημμυρική θωράκιση της ευρύτερης περιοχής
  • Τη διαμόρφωση προσβάσιμων πεζοδρομίων (ΑμεΑ, όδευση τυφλών) με ειδικές αρχιτεκτονικές διαμορφώσεις
  • Την κατασκευή νησίδας με κατάλληλη φύτευση για την ασφαλή κίνηση πεζών & οχημάτων
  • Την εγκατάσταση επί της νησίδας φωτιστικών νέας τεχνολογίας Led χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης
  • Την εξασφάλιση λωρίδας παρόδιας στάθμευσης και στις δύο κατευθύνσεις για την εξυπηρέτηση κατοίκων και επιχειρήσεων
  • Ασφαλείς ισόπεδους κυκλοφοριακούς κόμβους και διαβάσεις πεζών

Να σημειωθεί ότι παράλληλα, έχει ληφθεί ειδική μέριμνα σε συνεργασία με την Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής για την ταυτόχρονη διέλευση αγωγού Φυσικού Αερίου. Εξάλλου σε συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ αντικαταστάθηκε μεγάλο μήκος πεπαλαιωμένου και κατεστραμμένου δικτύου αποχέτευσης

Περιβαλλοντική Αναβάθμιση και Ανάπλαση τμημάτων οδών πέριξ σταθμού Μετρό «Άγιος Δημήτριος»

Το έργο είναι προϋπολογισμού 4.275.000€ και χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής. Το αντικείμενο της ανάπλασης περιλαμβάνει αναλυτικά:

  • Διαμόρφωση της εισόδου της πόλης με ανάπλαση του κοινόχρηστου χώρου Βουλιαγμένης και Πριάμου
  • Διαμόρφωση κοινόχρηστου χώρου στη συμβολή των οδών Πριάμου και Αμαλίας με δημιουργία πάρκου skateboard
  • Διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων Β. Αμαλίας – Καφαντάρη – Μεταξά – Αιδινίου
  • Ανακατασκευή οδού Πριάμου από είσοδο Βουλιαγμένης έως Φλέμινγκ με ανάπλαση πεζοδρομίων και φωτισμό LED
  • Ανάπλαση της οδού Ελ. Βενιζέλου από λ. Βουλιαγμένης μέχρι οδό Αμαλίας με παράλληλη κατασκευή αγωγού ομβρίων
  • Στην ανάπλαση περιλαμβάνεται και ο περιβάλλων χώρος του 11ου Δημοτικού σχολείου (ασφαλή πεζοδρόμια κ.λπ.)
  • Δημιουργία θέσεων στάθμευσης μόνο για κατοίκους

Η ανάπλαση που γίνεται περιλαμβάνει μερικές πολύ σημαντικές εργασίες, όπως:

  • Καθαίρεση παλαιών κρασπέδων και τοποθέτηση καινούργιων πεζοδρομίων
  • Επιστρώσεις δρόμων με κυβόλιθους
  • Τοποθέτηση φωτιστικών ιστών LED σε όλους τους δρόμους
  • Τοποθέτηση δικτύου αυτόματου ποτίσματος σε όλους τους χώρους πρασίνου
  • Εκτεταμένη ενίσχυση πρασίνου

Να σημειωθεί ότι όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι ‘ψυχρά’ και  βοηθούν στη βελτίωση του μικροκλίματος της περιοχής σύμφωνα με τις αρχές τις «Βιοκλιματικής Ανάπλασης», σε συνδυασμό με την ενίσχυση του πρασίνου. Με την ευκαιρία της ανάπλασης ο δήμος σε συνεργασία με την Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής προγραμμάτισαν ταυτόχρονα εργασίες του Φυσικού Αερίου στη συγκεκριμένη περιοχή προκειμένου να αποφευχθεί η αναστάτωση των εργασιών σε άλλη χρονική περίοδο και να δοθεί η δυνατότητα στους κατοίκους να συνδεθούν άμεσα. Η έναρξη των εργασιών έγινε στις 2 Απριλίου 2020 και οι ρυθμοί που εκτελείται το έργο είναι αρκετά ικανοποιητικοί.

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069