H ιστορικότερη Δάδα του Ολυμπισμού, στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου

Η ιστορία της παράδοσης της πρώτης Ολυμπιακής Δάδας, όπως έχει καταγραφεί από το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου:

«Η επαφή της Ένωσης Αρμενίων Αθλητών με το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου ξεκίνησε αρκετά χρόνια πριν, από μια επίσκεψη μελών της. Σε αυτή την πρώτη επίσκεψη πληροφορηθήκαμε για αυτό το ιστορικό κειμήλιο που υπήρχε στην κατοχή της ένωσης.

Από τότε ξεκίνησε μια συνεχής επικοινωνία με την σημερινή Γενική Γραμματέα για έκθεση της Δάδας στο Μουσείο. Είδαν, εξηγήσαμε και εκτίμησαν την προσπάθειά μας να συμπληρώσουμε την Ολυμπιακή συλλογή των Δαδών που εκτίθενται στο Μουσείο. Εξέφρασαν από την πρώτη στιγμή τη συναίνεσή τους. Όμως εξήγησαν ότι την τελική απόφαση θα πάρει το ΔΣ με την συναίνεση του κατόχου. 

Επανήλθαμε στο αίτημα της παραχώρησης με τη σημερινή διοίκηση του Δήμου το 2019 και μετά τις απαραίτητες εργασίες συντήρησης του χώρου που θα επέτρεπαν την ασφαλή φύλαξη του κειμηλίου. 

Όμως η θητεία του τότε ΔΣ της ένωσης Αρμενίων αθλητών είχε λήξει και έπρεπε να περιμένουμε την Γενική Συνέλευση και τις εκλογές. Όλες αυτές οι διαδικασίες ήταν μακρόχρονες και δύσκολες λόγω του COVID-19. Μόλις τον Σεπτέμβρη του 2021 συγκροτήθηκε το νέο ΔΣ της Ένωσης, το Μουσείο Μαραθωνίου και ο Δήμος επανήλθαν στο αίτημα τους, πέρασε από την έγκριση της Γενικής Συνέλευσης και πραγματοποιήθηκε η παράδοση. 

Ο Δήμαρχος Μαραθώνος κ. Στέργιος Τσίρκας και το Μουσείο Μαραθωνίου εκφράζουν τις ευχαριστίες τους στον Πρόεδρο και στα μέλη της Ένωσης που επέλεξαν το Μουσείο μας για την έκθεση της πρώτης Ολυμπιακής Δάδας.Η παρουσία όχι μόνο ενός τόσο σημαντικού κειμηλίου στο χώρο του αλλά πολύ περισσότερο ενός τόσο σημαντικού ιστορικού φορέα προσδίδει κύρος και τιμή. Η επιθυμία και των δύο πλευρών είναι η μόνιμη συνεργασία.

Σας ευχαριστούμε!!!!!!!»

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069