Η αρχή έγινε! Τα πρώτα 50.000 ευρώ από το Υπουργείο Ανάπτυξης για τον παγκόσμιο Μαραθώνα

Την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου στο υπουργείο Ανάπτυξης πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό κ. Άδωνη Γεωργιάδη, τον Δήμαρχο Μαραθώνος κο Στέργιο Τσίρκα, τον Αντιδήμαρχο κο Ευάγγελο Κυπαρίσση, την κα Κική Σελιώνη, διδάκτωρ Acting/Movement for Actors, Διευθύντρια της εταιρείας ” The Makings of the Actor και τον κο Χρύσανθο Λαζαρίδη σύμβουλο του τ. πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Θέμα της συνάντησης αποτέλεσε η μετεξέλιξη του, ήδη εξελισσόμενου στον Μαραθώνα, προγράμματος “Σκηνές Μάχης στην Υποκριτική Τέχνη” σε διεθνές πανεπιστημιακό πρόγραμμα θεατρικών σπουδών με έδρα τον Μαραθώνα.

Ο Υπουργός, στην 2η αυτή συνάντηση, επανέλαβε την πολιτική βούληση να στηρίξει αμέριστα την υλοποίηση της ιδέας, καθώς εκτιμά ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης για τον Δήμο Μαραθώνος, αλλά και για την Ελλάδα σε εθνικό επίπεδο.. Διέθεσε άμεσα στο Δήμο 50.000 € για τη σύνταξη προμελέτης, ώστε να δημιουργηθούν τα προαπαιτούμενα ταχύτατης ένταξης του προγράμματος στο ΕΣΠΑ.

Να σημειώσουμε ότι τον περασμένο Ιούλιο πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία στο κλειστό στάδιο της Αφετηρίας και στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Σκηνές Μάχης στην Υποκριτική Τέχνη” με τη συμμετοχή σπουδαστών από 22 χώρες και εκπαιδευτές διεθνούς ακτινοβολίας.

Την πρόθεση στήριξης της μετεξέλιξης του προγράμματος σε πανεπιστημιακό με έδρα τον Μαραθώνα έχουν εκφράσει πάνω από 40 πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069