Η ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

0

Η ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Όπως είναι γνωστό, στις τελευταίες εκλογές προσπαθήσαμε να ενώσουμε δυνάμεις για να παλέψουμε τα προβλήματα της πόλης.
Συμπράξαμε με την Πορεία Πράξης του Στέργιου Τσίρκα που κέρδισε τις εκλογές .

Η  Δύναμη Πολιτών  δεν πέτυχε να εκλέξει δημοτικό σύμβουλο . Παρ΄ όλα αυτά  παλέψαμε για τη νίκη του συνδυασμού τη Β’  Κυριακή και η συμβολή μας έκρινε και την επιτυχία του συνδυασμού Πορεία Πράξης.

Επιδιώξαμε να συνδράμουμε τη νέα Δημοτική Αρχή με προτάσεις  και με διάθεση στελεχών μας για όργανα διοίκησης των Νομικών Προσώπων του Δήμου κλπ.

Προτείναμε να έχουμε τακτική επικοινωνία με το Δήμαρχο , να παρακολουθούμε τα προσυμβούλια,  να εκφράζουμε γνώμη και  να συμβάλουμε στη βελτίωσή τους.

Ο Δήμαρχος ,  ποτέ δεν υλοποίησε τους όρους  συνεργασίας που είχε αποδεχτεί.  Μια φορά μόνο  παραβρεθήκαμε σε προσυμβούλιο που τυχαία  μάθαμε ότι συνεδριάζει. Επίσης μόνο ο Νίκος Κουρουνάκος συνέχισε την παρουσία του στο ΔΣ του ΔηΘεΜα , όπου συμμετείχε και στην προηγούμενη δημοτική περίοδο Ψινάκη.

Από τα παραπάνω γίνεται φανερό ότι η ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ εφόσον  δεν συμμετέχει στην διαμόρφωση της Δημοτικής πολιτικής και ούτε καν ενημερώνεται, όπως είχε συμφωνηθεί, δεν έχει  ευθύνη  για τις  αποφάσεις της Δημοτικής αρχής.

Πέραν αυτών εκφράζουμε την κάθετη αντίθεσή μας για τουλάχιστον  τέσσερα σημαντικά για εμάς ζητήματα.

1     Την απουσία της Δημοκρατίας στην λειτουργία των οργάνων του Δήμου και των Νομικών Προσώπων. Κυριαρχούν οι δια περιφοράς εικονικές συνεδριάσεις συχνά με άγνοια των εισηγήσεων, χωρίς διάλογο και με τους πολίτες αποκλεισμένους. Επανειλημμένα επισημάναμε  την  επιβεβλημένη διαδικτυακή λειτουργία με ελεύθερη ακρόαση της κοινωνίας (όπως πολλοί δήμοι κάνουν).

2     Την επιλογή – συμφωνία για νέο τσιμεντονήσι επαυξημένο αυτή τη φορά με βίλες με πισίνες ξενοδοχεία κλπ. Το ΔΣ απλά άλλαξε τη θέση , όχι όμως και το χαρακτήρα του έργου που παρουσιάστηκε.

3     Διαφωνήσαμε ανοιχτά με την επιστολή του Δημάρχου για τους πρόσφυγες που χρέωνε τραμπουκισμούς ακροδεξιών σε πρόσφυγες, περιείχε ανακρίβειες και κινείτο σε πνεύμα απαράδεκτο για προσφυγική πόλη. Μάλιστα όταν δεχτήκαμε τις ύβρεις στενού του συνεργάτη που αμφισβήτησε και τον πατριωτισμό μας, ο Δήμαρχος δεν βρήκε να πει  ούτε λέξη.

4     Στην υπόθεση του ΧΑΔΑ στην Μπρέξιζα αποδέχτηκε την τάχα Φυσική Αποκατάσταση του που επέβαλε το ΥΠΕΝ συμβιβαζόμενος με το στημένο, απαράδεκτο και παράνομο πρακτικό επιτροπής, αντί να υπερασπιστεί την απομάκρυνση των μπάζων. Απεμπόλησε έτσι και τις δυνατότητες  άμεσης  χρηματοδότησης της  αποκατάστασης της  χαρισματικής αυτής περιοχής με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Η ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

Το Συντονιστικό της Δύναμης Πολιτών

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *