«Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΙΑ…»

Ο Δήμαρχος Μαραθώνος κ. Στέργιος Τσίρκας, έχει αποφασίσει πως τον χώρο που ανήκει στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Μάκρης, μετά την μεθοδευμένη κατεδάφιση του κτηρίου, να μην τον παραχωρήσει ολόκληρο στη χρήση των μαθητών, αλλά μόνο ένα τμήμα του, ενώ ένα άλλο μικρότερο τμήμα του να το αποδώσει ως κοινόχρηστο χώρο προκειμένου να εξυπηρετήσει αυτά που εκείνος έχει ως προτεραιότητα.

Με την άποψη του Δημάρχου συμφώνησε και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου, ο οποίος, με απόφασή του στις 9 Οκτωβρίου 2021, συμφώνησε και ενέκρινε την μελέτη του Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού του χώρου (πρόταση της Προέδρου του Συλλόγου και Μηχανικού κας Ουρανίας-Ιωάννας Καλαφατά), με την οποία ένα τμήμα του χώρου του σχολείου δίνεται ως κοινόχρηστος δημόσιος χώρος, μειώνοντας ουσιαστικά τον χώρο καθημερινής χρήσης των μαθητών.

Επειδή ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ενδιαφέρεται για το καλό των παιδιών και μόνον αυτό και σκοπό δεν έχει, ούτε να κοροϊδέψει, ούτε να εμπλακεί σε πολιτικά παιχνίδια, πως εξηγεί το γεγονός ότι για να μάθουμε πως ένα τμήμα του χώρου του Σχολείου θα δοθεί ως κοινόχρηστος δημόσιος χώρος χρειάστηκε η παρουσία του Μηχανικού κου Κώστα Μπούτσικου (ως Τεχνικού Συμβούλου) σε συνάντηση με τον Δήμαρχο ; Αλήθεια ποια είναι η άποψη της Ένωσης Γονέων του Δήμου Μαραθώνος στο θέμα αυτό ;

Εν κατακλείδι, δεν είναι προκλητικό ότι η αρχιτέκτονας του έργου είναι και η τωρινή Πρόεδρος του Συλλόγου ; Υπάρχει πουθενά στο δημόσιο ο εισηγητής να είναι ο ίδιος με αυτόν που εγκρίνει και υλοποιεί ; «Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια. Πρέπει και να φαίνεται τίμια».

Υ.Γ. «Θέλει αρετή και τόλμη η δημαρχία» και εσείς κύριε Δήμαρχε, δεν έχετε ούτε την αρετή, ούτε την τόλμη, όταν εμπλέκετε τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων στα πολιτικά σας παιχνίδια, εκτός βέβαια αν (κοινή συναινέσει) η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κα Ουρανία-Ιωάννα Καλαφατά, έχει ήδη κλείσει θέση στο ψηφοδέλτιό σας στις επόμενες Δημοτικές Εκλογές;

Του Σπύρου Παππά

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069