« Η Κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των μικρών επαγγελματιών και να σταματήσει να αξιοποιεί τη στάση όσων έχουν αναλάβει χρέη «λαγού». »

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής

Τις τελευταίες ώρες με ευθύνη των εμπορικών συλλόγων Αθήνας και Θεσσαλονίκης έχει ξεκινήσει μια ολόκληρη συζήτηση για μειωμένο ωράριο στα καταστήματα στο όνομα της εξοικονόμησης ενέργειας.

Οι εμπορικοί σύλλογοι που άνοιξαν και τροφοδότησαν από κοινού με την Κυβέρνηση της ΝΔ αυτή τη συζήτηση, επιχειρούν να κρυφτεί ότι ανεξάρτητα από το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, οι μικροί επαγγελματίες, οι έμποροι και οι βιοτέχνες θα συνεχίζουμε να βιώνουμε το βραχνά των χρεών, την ανασφάλεια και την απειλή του λουκέτου στις μικρές επιχειρήσεις μας.

Αφού από τη συζήτηση που σαν «λαγοί» άνοιξαν οι συγκεκριμένοι εμπορικοί σύλλογοι απουσιάζουν παντελώς τα αναγκαία μέτρα στήριξης του εισοδήματος των μικρών επαγγελματιών, τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση του μεγάλου κύματος της ακρίβειας στο ρεύμα, στο φυσικό αέριο, στα καύσιμα, τις πρώτες ύλες και στα νοίκια. Απουσιάζουν μέτρα προστασίας των μικρών επαγγελματιών από τις απαιτήσεις των μεγάλων προμηθευτών, από τις απειλές για πλειστηριασμούς και κοψίματα ρεύματος.

Είναι επίσης αποκαλυπτικό το γεγονός ότι οι ίδιες δυνάμεις που εμφανίζονται ως σωτήρες με τη διεύρυνση του ωραρίου, με την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας και τις Λευκές Νύχτες, σήμερα εμφανίζονται και πάλι ως σωτήρες με την πρόταση τους για μειωμένο ωράριο για να καλύψουν τα « λερωμένα τ’ άπλυτα» μιας πολιτικής που εμπορευματοποίησε την ενέργεια και την απελευθέρωσε, που στήριξε και συνεχίζει να στηρίζει τον πόλεμο, τη συμμετοχή της χώρας σε αυτόν και τις διάφορες κυρώσεις που τις πληρώνει και πάλι ο λαός.

Ότι και να κάνουν από τη συζήτηση δε θα φύγουν τα δίκαια αιτήματα και οι διεκδικήσεις των μικρών επαγγελματιών – βιοτεχνών και εμπόρων, που η Κυβέρνηση θα έπρεπε ήδη να έχει ικανοποιήσει. Όπως:

-Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000, με προοδευτική αύξηση της φορολογίας για τις μεγάλες επιχειρήσεις. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, της προκαταβολής φόρου.

-Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο, χωρίς πρόσθετα χαράτσια.

-Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.

-Καμία διακοπή ρεύματος σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους υπέρογκους λογαριασμούς. Αμεση ρύθμιση των χρεών.

-Διαγραφή χρεών σε εφορία και τράπεζες. Του συνόλου των τόκων και των προστίμων. Του 30% του υπόλοιπου χρέους για τους εν ενεργεία και του 50% για όσους έβαλαν λουκέτο.

-Διαγραφή τόκων και προστίμων για χρέη ατομικής ασφάλισης. Επίσης, διαγραφή του μέρους των χρεών που αφορά την εισφορά υγείας. Η υγεία πρέπει να είναι δημόσια και δωρεάν για όλους, με σύγχρονες και επαρκείς υπηρεσίες. Αυξήσεις στις συντάξεις

-Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού.
-Αναστολή κατασχέσεων και απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.
-Επιδότηση ενοικίου για εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά, τους φοιτητές, τις μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.

Όλοι σήμερα 7:30μμ στο Υπουργείο Οικονομικών.

Όλοι στις 9 Νοέμβρη στις μεγάλες κινητοποιήσεις του λαού μας.

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069