Η κυβέρνηση της ΝΔ οδηγεί σε αργό θάνατο τα Κέντρα Υγείας της  Ανατολικής Αττικής

Τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, υλικοτεχνικές υποδομές και ιατρικό εξοπλισμό διαπίστωσε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε Μαρκόπουλο, Σπάτα-Aρτέμιδα και Ραφήνα-Πικέρμι

Πολυμελής αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με την συμμετοχή πέντε βουλευτών, πραγματοποίησε επίσκεψη και ενημερωτικές συναντήσεις στα Κέντρα Υγείας Μαρκόπουλου, Σπάτων – Αρτέμιδας και Ραφήνας – Πικερμίου, για τις συνθήκες λειτουργίας των δομών και εργασίας του προσωπικού, και τον άμεσο αντίκτυπο στους κατοίκους των περιοχών.   

Στις συναντήσεις με εκπροσώπους των δομών και των εργαζομένων, που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου, συμμετείχαν ο Παύλος Πολάκης, Βουλευτής Χανίων και πρώην αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, η Δώρα Αυγέρη, Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης και Αναπληρώτρια Τομεάρχης Υγείας και οι βουλευτές Ανατολικής Αττικής, Χρήστος Σπίρτζης, Νάσος Αθανασίου και Πάνος Σκουρολιάκος. Επίσης, συμμετείχε η  Χρυσάνθη Κισκήρα, πρώην υποδιοικήτρια της 1ης ΥΠΕ και  ο Γιώργος Αντύπας, πρώην υποδιοικητής  της 2ης ΥΠΕ.

Από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Ανατολικής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συμμετείχε η Συντονιστής Ζαννέτ Τσίπρα, η υπεύθυνη της Επιτροπής Υγείας  Ευαγγελία Τσιούνη, και μέλη του Συντονιστικού.

Παρευρέθηκαν ακόμη μέλη των τεσσάρων  ΟΜ Μαρκόπουλου, Σπάτων, Αρτέμιδας και Ραφήνας- Πικερμίου, που ανέλαβαν από κοινού την πρωτοβουλία της δράσης. Στις συναντήσεις παρέστη και ο Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου.

Στην Ανατολική Αττική, μία από τις πιο πολυπληθείς και επιβαρυμένες από την αρχή της πανδημίας περιοχές, που στερείται νοσοκομείου, τα Κέντρα Υγείας βρίσκονται σήμερα στο όριο κατάρρευσης, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης που απαξιώνει συστηματικά το δημόσιο σύστημα υγείας.

Στις συναντήσεις επιβεβαιώθηκε ότι λειτουργούν σε μεγάλο βαθμό υποεξοπλισμένα, – με ανεπαρκή ή χαλασμένα ιατρικά μηχανήματα και ανεπάρκεια υλικών- και υποστελεχωμένα, με ελλείψεις σε κρίσιμες ειδικότητες και χωρίς μόνιμες προσλήψεις σε αναγκαίο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, στηριζόμενα αποκλειστικά στον καθημερινό υπεράνθρωπο αγώνα στην πρώτη γραμμή της πανδημίας των υγειονομικών και των διοικητικών υπαλλήλων.

Κυβερνητικό σχέδιο στήριξης των δημοσίων δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας  ξεκάθαρα δεν υπάρχει, μόνο εγκληματική αδιαφορία και εγκατάλειψη.  

Το αμέσως επόμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προγραμματίζει επισκέψεις και στα υπόλοιπα Κέντρα Υγείας που λειτουργούν στην Ανατολική Αττική, με στόχο την ολοκληρωμένη εικόνα για την κατάσταση λειτουργίας τους σε κάθε περιοχή  και τις συνολικές ανάγκες των πολιτών στον κρίσιμο τομέα της υγείας.  

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069